Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Цефасел 100 микрограма х 20 таблетки

  • Марка: SEVEX PHARMA
  • Кат. номер:22522
  • Съдържа небелтъчно свързан селен за по-добра усвояемост
  • Висока доза, достатъчна да компенсира селеновия дефицит
  • Редуцира нивата на антителата (TPO-Ab) при пациенти с тиреоидит на Хашимото
  • Допринася за по-добрата имунна защита и намалява податливостта към инфекции
  • Много добра поносимост, включително и при продължителен прием
Подробно описание +

Цефасел 100 микрограма таблетки съдържа микроелемента селен – мощен антиоксидант, предпазаващ клетките в организма. Той е единственият лекарствен продукт на пазара, който съдържа небелтъчно свързан селен под формата на натриев селенит, който се усвоява бързо и лесно от организма, и позволява незабавното му ангажиране в метаболитните процеси. Цефасел се използва при доказан дефицит на селен, който не може да бъде компенсиран чрез подходящ хранителен режим. Селенов дефицит може да настъпи при случаи на нарушения в храненето и абсорбцията (при заболявания на храносмилателния тракт) или при неправилно и недостатъчно хранене (изцяло парентерално хранене и хемодиализа). Продуктът е с много добра поносимост, което го прави подходящ при продължителен прием.
Селенът е основен микроелемент, който е нужен на тялото, за да функционира нормално. Той играе незаменима роля за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Хората, които изпитват проблеми с щитовидната железа, по-често имат дефицит на селен, сравнени с останалата популация1. Направените до момента проучвания показват, че при болестта на Хашимото и болест на Базедов-Грейвс, селенът подобрява клиничните резултати и благосъстоянието на пациентите. Добавянето на селен към терапията на пациенти с тиреоидит на Хашимото води до намаляване на антителата (TPO-Ab)2. Може да се заключи, че селенът има положително влияние при тиреоидит на Хашимото.
Селенът играе и изключително важна роля за поддържането на нормалната функция на имунната система и увеличава устойчивостта на организма към вирусни инфекции. Поради това, че не се синтезира от организма, този важен микроелемент трябва да се набавя с храната. При намалено съдържание на селен в храната или в резултат на храносмилателни разстройства, диета (напр. вегетарианци, вегани), при бременни и кърмещи, може да настъпи селенов дефицит.

Референции:
1.Köhrle J. Selenium and the thyroid. Curr Opin Endocrinol Diabetes Obes. 2015 Oct;22(5):392-401. doi: 10.1097/MED.0000000000000190. PMID: 26313901 2.Gärtner R, Gasnier BC, (2003): Selenium in the treatment of autoimmune thyroiditis. Biofactors 19 (3-4), 165-170

Състав:

1 таблетка съдържа: 100 микрограма селен, като 0,219 mg натриев селенит

Начин на употреба:

Препоръчителната доза е по 1 таблетка дневно, ако не е предписано друго. Това отговаря на дневна доза от 100 микрограма селен. Тази дозировка може да бъде повишена за кратък период до 3 таблетки дневно, отговаряща на 300 микрограма селен.
Таблетките се приемат без да се дъвчат, с малко течност. Продължителността на лечението е неограничена.
Преди употреба прочетете листовката.

 

Цефасел 100 микрограма таблетки / Cefasel 100 micrograms tablets е лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.