Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Есберитокс Форте 16мг х 20 таблетки

  • Марка: SEVEX PHARMA

Активира имунната система и съкращава боледуването

  • 5 пъти по – мощен в борбата с вирусите
  • Съкращава периода на боледуване1
  • Облекчава симптомите на настинка – запушен нос, хрема, отпадналост, болки в гърлото1,2
  • Подобрява имунитета
  • Намалява честотата на рецидивите и предотвратява усложненията3
Подробно описание +

Есберитокс Форте e растителен лекарствен продукт, който се използва за укрепване на съпротивителните сили на организма, като поддържащо лечение на вирусни инфекции на горните дихателни пътища, като общи настинки. Продуктът е под формата на таблетки с вкус на лимон, които могат да се дъвчат или да се приемат с вода, не съдържат захар, лактоза и глутен. Подходящи са и за вегани.
Есберитокс Форте съдържа комбинация от три мощни растителни съставки – Ехинацея, Бял кедър и Диво индиго. Със своята тройна комбинация от растения с мощни имуностимулиращи и антивирусни свойства, Есберитокс Форте помага на тялото да изгради още по-добра защита срещу грипа и вирусните инфекции и позволява на организма да реагира 5 пъти по – мощно в борбата с вирусите. Екстрактът от Ехинацея активира клетките, които разпознават и убиват външните агресори. Дивото индиго ускорява производството на веществата, подпомагащи клетките – пазачи на организма, а Белият кедър действа директно върху вирусите и ги неутрализира.
Зад силния терапевтичен ефект на Есберитокс стоят 90 години опит във фитотерапията и над 30 клинични изследвания, които демонстрират висока терапевтична ефикасност и безопасност.
Не е нужно да чакате първите симптоми на вируса, Есберитокс Форте действа превантивно и е предпочитан продукт за профилактика, когато искате да подсилите имунната си система. Клиничните проучвания показават, че имуностимулиращото действие на Есберитокс продължава минимум 6 седмици след неговият прием4.
Освен за профилактика, Есберитокс Форте е с доказано действие и по време на грипна или вирусна инфекция. Проведените клинични проучвания доказват, че приемът на Есберитокс води до съкращаване на продължителността на боледуване с 2 до 3 дни и значително облекчаване на симптомите1,2. Комбинацията от Ехинацея, Бял кедър и Диво индиго облекчава симптомите и ви помага да се справите по-бързо и ефективно с грипа и настинката.
Най-мощният ефект на Есберитокс се постига, когато се приема при първите признаци на грип и настинка (болки в гърлото, кихане, хрема, запушен нос). Есберитокс неутрализира вирусните инфекции още в самото начало и предотвратява усложненията.

Референции:
1.Henneicke-von Zepelin, H.-H., et al., Current Medical Research and Opinion, Vol. 15 (1999): 214 – 227. 
2.Naser B., et al., Phytomedicine 12(10) (2005): 715 – 722. 3.Stolze, H., Forth, H: „Една терапия с антибиотичен препарат е много по-ефикасна тогава, когато е комбинирана с прием на имуностимулатор“. 4.Reitz H-D, notabene medici 20 (7-8) (1990), 304-308, 362-366, 2.Teil

Състав:

1 таблетка съдържа: Активно вещество: 16 mg сух екстракт (4-9:1) на смес от:
Диво индиго, корени с коренище (Baptisia tinctoria L., rhizoma cum radix);
Пурпурна ехинацея, корен (Echinacea purpurea Moench, radix);
Ехинацея палида, корен (Echinacea pallida Nutt, radix);
Западна туя, листа и клонки (Thuja occidentalis L., herba) (4,92:1,85:1,85:1).
Екстрагент: етанол 30% (V/V)

Начин на употреба:

Възрастни и юноши над 12 години: 3 пъти дневно по 1 таблеткa.

Преди употреба прочетете листовката.
Таблетките могат да се дъвчат или да се приемат с вода.

Есберитокс Форте 16 mg таблетки / Esberitox® forte 16 mg tablets e растителен лекарствен продукт. Есберитокс Форте се отпуска без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.

Производител: Schaper & Brümmer GmbH