Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Есберитокс Фемили х 60 таблетки

  • Кат. номер:6067

Активира имунната система и съкращава боледуването

  • Съкращава периода на боледуване1
  • Облекчава симптомите на настинка – запушен нос, хрема, отпадналост, болки в гърлото1,2
  • Подобрява имунитета
  • Намалява честотата на рецидивите и предотвратява усложненията3
  • Подходящ за деца над 4 – годишна възраст
22,00 лв. 21,25 лв.
Подробно описание +

Есберитокс Фемили e растителен лекарствен продукт, който се използва за укрепване на съпротивителните сили на организма, като поддържащо лечение на вирусни инфекции на горните дихателни пътища, като общи настинки. Продуктът е под формата на таблетки с вкус на лимон, които могат да се дъвчат или да се приемат с вода, не съдържат захар, лактоза и глутен. Подходящи са и за вегани. Със своята тройна комбинация от растителни съставки – Ехинацея, Бял кедър и Диво индиго, Есберитокс Фемили осигурява по-добра защита, както и по-бързо и качествено възстановяване след боледуване. Екстрактът от Ехинацея мобилизира клетките, които убиват вирусите, Дивото индиго подпомага клетките – пазачи на организма, а Белият кедър действа директно върху вирусите и ги неутрализира. Клиничните проучвания показават, че имуностимулиращото действие на Есберитокс продължава минимум 6 седмици след неговият прием4.
Зад силния терапевтичен ефект на Есберитокс стоят 90 години опит във фитотерапията и над 30 клинични изследвания, които демонстрират висока терапевтична ефикасност и безопасност.
Освен за профилактика, Есберитокс Фемили е с доказано действие и по време на грипна или вирусна инфекция. Проведените клинични проучвания доказват, че приемът на Есберитокс води до съкращаване на продължителността на боледуване с 2 до 3 дни и значително облекчаване на симптомите1,2. Приятният му вкус го прави лесен за приемане от деца и родители, а комбинацията от Ехинацея, Бял кедър и Диво индиго облекчава неприятните симптоми и ви помага да се справите по-бързо и ефективно с настинката, преди тя да е обхванала цялото семейство.
За максимален ефект, препоръчително е Есберитокс Фемили да се приема още при първите признаци на грип и настинка (болки в гърлото, кихане, хрема, запушен нос) и го превръща в първа линия на защита у дома. Есберитокс неутрализира вирусните инфекции още в самото начало и предотвратява усложненията.

Референции:
1.Henneicke-von Zepelin, H.-H., et al., Current Medical Research and Opinion, Vol. 15 (1999): 214 – 227. 
2.Naser B., et al., Phytomedicine 12(10) (2005): 715 – 722. 3.Stolze, H., Forth, H: „Една терапия с антибиотичен препарат е много по-ефикасна тогава, когато е комбинирана с прием на имуностимулатор“. 4.Reitz H-D, notabene medici 20 (7-8) (1990), 304-308, 362-366, 2.Teil

 

Състав:

1 таблетка съдържа: 3,2 mg сух екстракт (4-9:1) на смес от:
Диво индиго, корени с коренище (Baptisia tinctoria L., rhizoma cum radix);
Пурпурна ехинацея, корен (Echinacea purpurea Moench, radix);
Eхинацея палида, корен (Echinacea pallida Nutt., radix);
Западна туя, листа и клонки (Thuja occidentalis L., herba) (4,92:1,85:1,85:1).

 

Начин на употреба:

Деца от 4 до 6 години: 3 пъти дневно 1-2 таблетки
Деца от 7 до 11 години: 3 пъти дневно по 2 таблетки
Възрастни и юноши над 12 години: 3 пъти дневно по 3-6 таблетки
Преди употреба прочетете листовката.
Таблетките могат да се дъвчат или да се приемат с вода.

 

Есберитокс Фемили таблетки / Esberitox Family tablets e растителен лекарствен продукт. Есберитокс Фемили се отпуска без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.

 

ПроизводителSchaper & Brümmer GmbH