Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Цефасел 200 Нутри спрей 20 мл.

  • Марка: SEVEX PHARMA
  • Кат. номер:85183

За нормалната функция на щитовидната жлеза и имунната система

  • Висока доза селен – 200 µg
  • Лесноусвоим, практичен и удобен за употреба
  • Важен за нормалната функция на щитовидната жлеза
  • Мощен антиоксидант, участва в укрепването на имунитета
  • Оказва влияние върху здравето на косата, ноктите, както и на процеса на образуване на сперматозоиди (сперматогенеза)
39,00 лв. 34,00 лв.
Подробно описание +

Цефасел 200 нутри спрей съдържа микроелемента селен под формата на натриев селенат, който се усвоява бързо и лесно от организма, и позволява незабавното му включване в метаболитните процеси на организма.

Селенът е важен минерал, който организмът не може да произвежда сам. Той действа като антиоксидант, защитава клетките от оксидативен стрес и поддържа имунната система и щитовидната жлеза. От съществено значение е за нормалната сперматогенеза при мъжете и е важен за здравето на косата и ноктите. Селенът се намира в разнообразни храни като ядки, риба, месо и яйца. Недостигът от селен може да има отрицателни последици за здравето.

Допълнителен прием на селен може да се наложи при небалансирано хранене или в периоди на повишена физическа натовареност (като стрес, бременност или кърмене). Някои групи хора, като тези с хронични проблеми в храносмилателната система, вегетарианци и вегани, могат да имат по-голям риск от недостиг на селен.

Приемът на 200 микрограма селен дневно чрез хранителни добавки е безопасен и се препоръчва.1

Цефасел 200 нутри спрей доставя на организма необходимото количество селен. Този продукт се отличава с удобството на спрей формата и леснотата на дозиране – само 2 впръсквания доставят 200 микрограма селен. Предлага се с вкус на ягода и е подходящ за вегани и вегетарианци. С високото си съдържание на селен, Цефасел 200 нутри спрей помага за нормалната функция на имунната система, щитовидната жлеза, защитата на клетките от оксидативен стрес, косата, ноктите и здравословното образуване на сперматозоиди (сперматогенеза).**

Продуктът Цефасел 200 нутри спрей може да се консумира дори докато сте в движение. Той е удобен за употреба и взимането на необходимото количество селен е бързо и лесно, благодарение на спрей формата. Това го прави идеален за активни хора, които се намират в движение и искат да гарантират своето снабдяване със селен в удобен и ефективен начин.

*Insight Health GmbH & Co. KG, APO-Channel 07/23, MAT Selenium products.

**Селенът поддържа нормалната функция на имунната система и щитовидната жлеза, допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес, поддържа нормалното състояние на косата и ноктите, подпомага нормалната сперматогенеза.

Референции:

1. EFSA. Tolerable upper intake levels for vitamins and minerals. Parma: European Food Safety Authority; 2006.

Състав:

Състав:

Съдържание за препоръчвана дневна доза
(2 впръсквания/дневно)

% Референтни количества за прием*
(2 впръсквания/дневно)

Селен (натриев селенат)

200 µg

364 %

*Референтни количества за прием: (% RI), в съответствие с Регламент ЕС № 1169/2011

Съставки: вода, влагозадържащ агент: глицерин, естествен ароматизант, натриев селенат, регулатор на киселинността: лимонена киселина, консервант: калиев сорбат.

Начин на употреба:

Препоръчваната дневна доза на Цефасел 200 нутри спрей е 2 впръсквания на ден (което представлява 200 микрограма селен), директно в устата. Важно е да разклатите бутилката внимателно преди употреба. Тази дозировка обикновено стига за около 2,5 месеца, като продължителността може да варира в зависимост от индивидуалните нужди.

Не е предназначен за деца и юноши под 15-годишна възраст.

 

Цефасел 200 нутри спрей / Cefasel® 200 nutri Spray е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Номер и дата на вписване в регистъра на БАБХ: Т222304033/12.09.2023

ПроизводителCefak KG