Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Детоксикация и имунитет - Спирулина organic, 240 таблетки Nutricost

 • Марка: Nutricost
 • Кат. номер:67266 (211101) NC
За подсилване на имунната система и детоксикация на организма.
Подробно описание +

Organic Spirulina

Спирулина Органик

Хранителна добавка, 240 таблетки

 

Spirulina Tablets (Organic) / Спирулина Органик, 240 таблетки, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа органичен екстракт от Arthrospira platensis (цяло растение). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането на нормални нива на хемоглобин в кръвта.

Спирулина е синьо-зелено водорасло и се смята за една от най-старите форми на живот на Земята. Използвана за първи път от ацтеките като средство за усилване на издръжливостта, спирулина се счита за суперхрана и източник на огромен брой хранителни вещества. Ацтеките са използвали спирулина за лечение на различни заболявания. Съвременните изследвания подкрепят много от предполагаемите ползи от приема на спирулина и продължават да проучват нейния потенциал в терапията на здравословни проблеми.

 

Спирулина е добър източник на:

 • Тиамин (витамин В1);
 • Рибофлавин (витамин B2);
 • Ниацин (витамин B3);
 • Мед;
 • Желязо.

 

Спирулината също съдържа магнезий - този минерал участва в поддържането на нормалните функции на мускулите и сърдечния ритъм. Освен това е отговорен за производството на протеини и генерирането на енергия.

 

Потенциални ползи за здравето от приема на спирулина:

Спирулина е мощен източник на хранителни вещества. Съдържа мощен растителен протеин, наречен фикоцианин. Изследванията показват, че има антиоксидантни, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и предпазващи мозъка свойства.

 

Големият брой антиоксиданти в спирулина имат противовъзпалителни ефекти в организма. Хроничното възпаление допринася за развитието на различни заболявания като рак, захарен диабет и други.

 

 • Поддържа здравето на сърцето

Изследванията са установили, че протеинът в спирулина може да намали усвояването на холестерола от тялото и понижава нивата на холестерола. Спирулина спомага за поддържането на стената на артериите в добро състояние и намалява стреса върху сърцето, което може да доведе до развитието на сърдечно-съдови заболявания и тромби, причиняващи инсулт.

 

Спирулина също намалява нивата на триглицеридите – виж липиди в кръвта, които могат да допринесат за втвърдяването на стената на артериите, увеличавайки риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет и панкреатит.

 

 • Облекчаване на алергичните отговори

Противовъзпалителният ефект на спирулина може да помогне на хората, които страдат от  алергии. Приемът на спирулина намалява алергични симптоми като кихане и сърбеж и може да бъде добра алтернатива на лекарствата за алергия.

 

 • Подкрепа за имунната система

Спирулина е богата на витамини и минерали, които са от съществено значение за поддържането на здравето на имунната система, например витамини Е, С и В6. Изследванията установяват, че спирулина също така повишава производството на бели кръвни клетки и антитела, които се борят с вирусите и бактериите в тялото.

 

 • Поддържа здравето на очите и устната кухина

Спирулина съдържа голямо количество зеаксантин - растителен пигмент, който може да намали риска от развитие на катаракта и свързана с възрастта загуба на зрение. Неговите антибактериални свойства също могат да спомогнат за насърчаване на доброто орално здраве.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Спирулина органик500 mg500 mg


Не съдържа: ГМО, глутен. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1  таблетка дневно, с поне 350 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®, USA