Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Sea-Licious® Active Omega-3 with Vitamin D3 & MCT Oil - Омега-3 + витамин D3 и МСТ, 250 ml Natural Factors

 • Марка: NATURAL FACTORS
 • Кат. номер:3124 (SL6075) NF
Висок клас рибено масло за възрастни и деца над 1 година. Притежава IFOS сертификат!
Подробно описание +

SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil  

Active Omega-3 2500 mg (EPA/DHA 1500/750) + MCT мастни киселини и витамин D3 400 IU

Teчна хранителна добавка, 250 ml, с вкус на ванилия и портокал

                                                                                                           

SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil  на канадската компания Natural Factors е натурален продукт с приятен вкус на портокал и ванилия в подкрепа на нормалното развитие и функциониране на мозъка, очите, костите, зъбите и нервната система.

 

Основни ползи:

 • Спомага за регулиране нивата на триглицеридите и общия холестерол.
 • Допринася за подобряване състоянието на кръвоносните съдове, включително фината мрежа на ретината, зрителния анализатор, мозъка и обвивките му.
 • Притежава имуностимулация и усилена защита срещу бактериални, гъбични и вирусни инфекции.
 • Съдейства за намаляване на оксидативния стрес и възпалението на ставните хрущяли при остеоартрит.
 • Оказва положително влияние за подобряване развитието на нервната тъкан и изостря когнитивните способности.
 • Благоприятства за понижаване на кръвното налягане поради подобряване реологичните показатели (течливостта) на кръвта.
 • Засилва изгарянето на мазнините в коремната област (при оптимална диета и двигателна активност).
 • Помага за намаляване на инсулиновата резистентност при затлъстване и неинсулинозависим диабет.
 • Спомага за облекчаване възпалението на червата при възпалителните чревни заболявания като болестта на Крон и улцерозния колит.

 

SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil е висок клас рибено масло осигуряващо необходимата дневна доза концентрирани Омега-3 мастни киселини, средноверижни мастни киселини (MCT) и витамин D3. Комбинацията от Омега-3 мастни киселини (ейкозапентаенова мастна киселина (EPA) и докозахексаенова мастна киселина (DHA) в тяхната естествена, триглицеридна форма, която се абсорбира максимално от организма) и средноверижни мастни киселини (MCT) съчетава (едни от) най-полезните животински и растителни мазнини и подобрява абсорбцията и действието на витамин D върху имунитета и костното здраве.

Омега-3 есенциалните мастни киселини са от съществено значение за сърдечно-съдовото здраве и когнитивните, умствените и структурните функции. Осигуряването на оптимално количество есенциални мастни киселини - EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) е една от тайните на доброто здраве. EPA и DHA се трансформират в простагландини, които действат като хормони, за да помогнат за регулиране на възпалителния отговор на организма. Научно доказано е, че помагат за намаляване на симптомите на ревматоиден артрит чрез инхибиране на освобождаването на възпалителни протеини. Също така насърчават разширяването на кръвоносните съдове и осигуряват антиаритмични ползи за сърдечно-съдовото здраве.

EPA и DHA са ключови компоненти на клетъчните мембрани и допринасят за структурата на мозъка. Оказват влияние върху когнитивната функция, като същевременно влияят върху производството на допамин, серотонин и норепинефрин.

Sea-licious Active Omega-3 + MCT Oil съдържа астаксантин за да осигури антиоксидантна подкрепа чрез унищожаване на свободните радикали и защита на организма от окислително увреждане.

Sea-licious Active Omega-3 + MCT Oil съдържа средноверижни триглицериди (MCT). Те се транспортират до черния дроб, където се превръщат директно в енергия. По този начин спомагат за облекчаване на чернодробната дейност. MCT имат и кетогенно („кето”) действие - засилват изгарянето на мазнини (фет бърнър), термогенезата (засилване на енергийния разход), а също така образуването и използването на кетонови тела за енергиен източник вместо глюкозата (което е полезен ефект при тежко физическо натоварване и/или диабет).

Витамин D3 включен във формулата спомага за правилното усвояване и използване на калций и фосфор и за оптималното състояние на костите и зъбите.

SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil  е носител на IFOS сертификат (International Fish Oil Standards) гарантиращ, че рибеното масло в продукта съответства на утвърдените международни стандарти - предоставя точното количество и конкретния вид указани на етикета, преминало е тестове за липсата на тежки метали, живак, олово и радиоактивни вещества и биоактивността му е съхранена.

SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil  притежава ISURA сертификат гарантиращ, че продукта не съдържа пестициди, разтворители, тежки метали и др.

SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil е с фантастичен вкус на ванилия и портокал и може лесно да се смеси в протеинови смутита, кисело мляко и дресинги за салати. А уникалният му вкус е постигнат чрез процес на парна дестилация. Ароматите се дестилират или изпаряват от плодовете и след това се концентрират. След като са концентрирани се добавят към чистото рибено масло, за да придадат приятния вкус на SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil .

Мощната формула SEA-LICIOUS® Active Omega-3 + MCT Oil на Natural Factors е подсладена с екстракт от плод монк и не съдържа захар, изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, млечни продукти, нишесте, пшеница, глутен, соя, царевица, яйца, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Съставки:В 5 ml.:Дн. доза / 5 ml.:
Рибено масло (Аншоа, сардина и/или скумрия)3.80 g 3.80 g 
Омега -3 мастни киселини2500 mg2500 mg
Ейкозапентаенова к-на (EPА)1500 mg1500 mg
Докозахексаенова к-на (DHА)   750 mg 750 mg 
Витамин D3  400 IU/ 10 µg400 IU/ 10 µgСредно-верижни триглицериди (от кокосово масло), натурален аромат (портокалово масло и ванилия), екстракт от плод монк, астаксантин, не-ГМО миксирани токофероли, розмарин лист, аскорбил палмитат.

Не съдържа: Захар, изкуствени консерванти, оцветители, подсладители,

Млечни продукти, нишесте, пшеница, глутен, соя, царевица, яйца,черупчести, сол, ядки или ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното развитие и функциониране на мозъка, очите и нервната система. Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите.

Забележка: Разклатете преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта:

За деца от 1 до 13 годишна възраст  по ½  ч.л. ( 2.5 ml) веднъж дневно.

За възрастни и деца над 14 г. по 1 ч.л. 5 ml веднъж дневно.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Sea-licious® ,част от Natural Factors Canada