Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Подкрепа за нервната система и сърцето - Тинктура с Глог, Готу Кола и Бял имел, 100 ml

 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT1112
Допринася за нормалното състояние на нервната и сърдечно-съдовата система
73,15 лв. 62,18 лв.
Подробно описание +

Mattisson Organic Meidoorn е комплексна био тинктура, на алкохолна основа. Натурална хранителна добавка, специално създадена да поддържа оптимално сърдечно здраве и нормална нервна функция
Съставът ѝ е внимателно подбран и балансиран. Съдържа концентрирани течни билкови екстракти от глог, имел и готу кола. Тези съставки са известни с положителното си влияние върху сърцето, кръвообращението и цялостното благосъстояние на организма. Билковата тинктура се абсорбира директно в кръвта, усвоява се бързо и ефикасно от тялото.
 
Ползи за здравето:
 • благоприятства кръвообращението
 • понижава кръвното налягане
 • подпомага  сърдечно-съдовата система
 • упражнява контрол върху мазнините в кръвта
 • усилва сърдечната дейност и успокоява сърцебиенето при нервна превъзбуда
 • облекчава симптомите при тревожност и лека депресия
 • намалява стреса
 • повишава когнитивната функция
 • проявява антиоксидантна и противовъзпалителна защита
 
По своята същност тинктурите са разтвори, които използват алкохол и вода като разтворител. Алкохолът извлича активни хранителни вещества от растенията, за да образува концентрирана течност. Предимството на тинктурата пред обикновената добавка е, че се усвоява по- бързо. Дозира се лесно.
 
Глог/ Crataegus
Глогът е разпространен в Азия, Северна Америка и Европа. В био тинктурата Mattisson са използвани екстракти от цветовете и плодовете на глог. Глогът е източник на антиоксиданти, биофлавоноиди и витамин С. Оказва изключително благотворно действие върху сърдечно-съдовата система, регулира кръвното налягане и поддържа стойностите му в нормални граници. Помага за облекчаване на стреса и релаксира нервната система. Растението притежава висока антиоксидантна и имуностимулираща активност.
 
Готу Кола/ Азиатска центела / (Centella asiatica, Gotu cola, herba)
Тази билка е популярна в Аюрведа най- вече като адаптоген, със своите впечатляващи свойства за подобряване на когнитививните способности и за успокояване на нервната система. Предпазва и възстановява мозъчните неврони и тъкани, помага за облекчаване на стреса, тревожността и депресията и насърчава здравия сън. Също така оказва благоприятни ефекти за кръвоносната система, като насърчава здравината и еластичността на капилярните стени и кръвоносните съдове, и подобрява кръвообращението.
 
Бял имел (Viscum album, herba)
Имелът е полупаразитно растение, което расте върху голямо разнообразие от дървета гостоприемници като дъб, бреза, бор и ябълка. Екстрактът от билката има основно хипотензивно действие и се използва за регулиране на кръвното налягане. Забавя сърдечния ритъм, подобрява сърдечната дейност. Химическите компоненти в имела могат да стимулират освобождаването на невротрансмитери - допамин, глутаминова киселина и GABA (гама- аминомаслена киселина), които съдействат за намаляване на стреса и тревожността, и облекчават неврологични разстройства.
 
Съставки: В 90 капки/ 4.5 ml./ дн. доза:

Готу кола
/Centella asiatica/
(екстракт от билка)

0.75 ml

Бял имел
/Viscum album/
(екстракт от билка)

0.75 ml

Глог
/Crataegus laevigata/
(екстракт от плод)

0.75 ml

Глог
/Crataegus laevigata/
(екстракт от цвят)

2.25 ml      
 Съдържа: Алкохол.
 
Хранителна добавка, 100 ml

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната и сърдечно-съдовата система.
 
Забележка: Да не се използва  oт деца или по време на бременност, кърмене или приемате лекарства за високо кръвно налягане.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 30 капки 1-3 пъти дневно, разтворени в чаша вода или сок.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!  
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия