Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Витамини К2 (20 µg) + D3 (800 IU) - Здраве за сърцето и костите, силен имунитет, Спрей за уста, 30 ml, 200 впръсквания

  • Марка: Nordaid
  • Кат. номер:010416 NRD
Допринася за поддържане здравето на костите и за съсирването на кръвта
Подробно описание +

K2+D3 на Nordaid е спрей за уста с приятен ментов вкус, който доставя витамините през устната лигавица директно в кръвообращението. Така осигурява по-добрата им абсорбция и бързина на действие

 

Витамините D и K са мастноразтворими вещества, които играят важна роля за метаболизма на калция в организма. Витамин D стимулира имунната система и помага на костите да останат силни и здрави. Витамин К допринася за поддържане здравето на костите и за съсирването на кръвта.

Какво е действието на витамин D3

 

Витамин D3 подобрява усвояването на калция от храната и, ако той не е достатъчен, изпомпва необходимите количества калций от костите, за да го насочи към кръвта. Така помага на сърцето да бие, на белите дробове да работят и на клетките да изпълняват своята задача. Този витамин може да бъде синтезиран през кожата от слънчевото лъчене или да достигне до организма от храни и специални фармацевтични продукти. Огромна е ролята му и за имунната система на организма.

Какво е действието на витамин К2

 

Витамин К2 (менахинон) е от съществено значение за съсирването на кръвта и натрупването на калций в костите и зъбите. Той активира протеина остеокалцин, който помага на калция да навлезе в костите. Активира и специалния GLA протеин за събиране на излишния калций и предотвратяване натрупването му в меките тъкани, като бъбреците и в кръвоносните съдове. Витамин K2 подпомага преминаването на нервните сигнали между клетките, тъй като менахиноните участват в свързването на сфинголипидите в нервната тъкан. Те предотвратяват и негативните промени в нервната тъкан, свързани с възрастта. Без K2 е невъзможно клетъчното обновяване на сърдечния мускул и белите дробове и нормалното функциониране на имунната система. Помага на тялото да произвежда енергия чрез оптимизиране на митохондриалната функция. Намалява оксидативния стрес и предотвратява смъртта на невроните, дори при дефицит на вътрешния антиоксидант глутатион.

Вреден ли е витамин D3 без витамин K2

 

Излишъкът на витамин D може да доведе до високи нива на калций в кръвта (хиперкалцемия). Калцият и фосфорът стават толкова високи, че калциевият фосфат започва да се натрупва в лигавицата на кръвоносните съдове. Витамин К може да помогне за предотвратяване на това.

Витамин K2 помага ли на витамин D3 да действа

 

Ако приемът на калций е недостатъчен, но се приема витамин D3, тогава витамин К2 може да помогне за забавяне на изпомпването на калций от костите в кръвта.

 

 
Съставки: Дн. доза:

%NRV*

Витамин D3
(холекалциферол)

800 IU/ 20 µg 400%

Витамин К2
(менахинон)

20 µg 27%

Пречистена вода, стевиол гликозиди, лимонов сок концентрат, стевиол гликозиди, акациева гума, калиев сорбат, слънчогледов лецитин, етерично масло от мента.

* хранителни референтни стойности;

Подходящо за вегетарианци.

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Хранителна добавка, с подсладител, орален спрей, 30 ml, 200 впръсквания.

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

Забележка: Да не се приема от лица приемащи антикоагулантиДа не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта : За възрастни над 18 г.: По 1 впръскване дневно, директно под езика или върху него.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nordaid Ltd., Естония