Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Формула за сърце с Коензим Q10 и Глог, 90 капсули

  • Марка: Thorne
  • Кат. номер:713029 (SF713) TR
Тотална подкрепа за сърдечно-съдовата система: здрав сърдечен мускул и кръвоносни съдове
Подробно описание +

Heart Health Complex е изключително богата, синергична формула, която комбинира коензим Q10 (CoQ10), глог (Crataegus oxycantha), калий, таурин и магнезий, за да осигури на сърдечния мускул и кръвоносните съдове хранителни вещества за здравословно функциониране
Heart Health Complex е естествена подкрепа за здраво сърце, зад чието качество застава американската компания Thorne - световен лидер на пазара за хранителни добавки, включен в престижния списък на Fast Company за „най-иновативни компании в света“.
 
Подобрява функцията на сърдечния мускул: когато сърдечният мускул не е в състояние да изпомпва кръвта ефективно, това може да доведе до сърдечна недостатъчност. Това състояние може да причини симптоми като задух, умора и подуване на краката и глезените.
 
Помага за подобряване на ендотелната функция, която е важна за поддържането на здрави кръвоносни съдове и добър кръвопоток.
 
Регулира холестерола и намаляване на натрупването на плака в артериите, което води до намален кръвен поток и повишен риск от инфаркти и инсулти.
 
Подпомага нормалните нива на кръвното налягане и понижава риска от хипертония - повишеното кръвно налягане може да натовари сърцето и да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания.
 
Намалява риска от кардиомиопатия, което може да доведе до уголемяване, удебеляване или схващане на сърцето и намалена ефективност на изпомпване.
 
Подкрепя стимулирането на нормалните електрически сигнали в сърцето и намаляване на риска от неправилен сърдечен ритъм (аритмии), свързан с предсърдно мъждене, камерна тахикардия или брадикардия.
 
Ефективност на съставките
CoQ10
Многобройни проучвания върху CoQ10 показват неговата полза за сърдечно-съдовата функция. CoQ10 действа като кофактор за осигуряване на енергия на клетките на сърдечния мускул, които имат много висок метаболизъм. Осигурява антиоксидантна защита. Така например според последни изследвания, приемът на 120 мг CoQ10 дневно, в продължение на 28 дни, води до значителни подобрения в общите характеристики на сърдечно-съдовата функция.
 
Производство на енергия
 
CoQ10 участва в производството на аденозин трифосфат (АТФ), който е основният източник на енергия за клетките, включително тези в сърдечния мускул.
 
Антиоксидантни свойства
 
CoQ10 действа като антиоксидант, помагайки за неутрализиране на вредните свободни радикали в тялото. Това може да намали оксидативния стрес и възпалението в кръвоносните съдове и сърцето, потенциално намалявайки риска от сърдечно-съдови заболявания.
 
Кръвно налягане
 
Някои изследвания предполагат, че добавянето на CoQ10 може да помогне за понижаване на кръвното налягане при хора с хипертония. Смята се, че отпуска кръвоносните съдове, подобрява ендотелната функция и допринася за по-добър кръвен поток.
 
Здраве на сърцето
 
CoQ10 може да поддържа здравето на сърцето чрез подобряване на сърдечната функция и намаляване на риска от различни сърдечни заболявания, включително застойна сърдечна недостатъчност, стенокардия и аритмии.
 
Нива на холестерола
 
Добавянето на CoQ10 може да помогне за подобряване на липидните профили, включително намаляване на LDL холестерола и повишаване на нивата на HDL холестерола. Това може да бъде от полза за цялостното сърдечно-съдово здраве.
 
Ендотелна функция
 
CoQ10 може да помогне за подобряване на ендотелната функция, която е важна за поддържането на здрави кръвоносни съдове. Здравите ендотелни клетки могат да регулират тонуса на кръвоносните съдове, да намалят възпалението и да предотвратят образуването на кръвни съсиреци.
 
Таурин
Аминокиселината таурин има доказано действие за поддържане на здравето на сърцето.
 
Антиоксидантни свойства
 
Тауринът има антиоксидантни свойства, което означава, че може да помогне за защита на сърцето и други тъкани от увреждане, причинено от свободните радикали и оксидативния стрес.
 
Кардиопротективни ефекти
 
Някои проучвания показват, че тауринът може да има кардиопротективен ефект чрез намаляване на риска от сърдечни заболявания и подобряване на сърдечната функция. Това може да е свързано със способността му да намалява възпалението и оксидативния стрес.
 
Подобряване на липидния профил
 
Добавянето на таурин се свързва с подобрения в липидните профили, включително намаляване на нивата на LDL холестерол (често наричан "лош" холестерол) и повишаване на нивата на HDL холестерол (често наричан "добър" холестерол).
 
Предотвратяване на аритмия
 
Тауринът може да помогне за предотвратяване на някои видове сърдечни аритмии чрез повлияване на йонните канали в сърцето и стабилизиране на клетъчните мембрани.
 
Подобрена ендотелна функция
 
Доказано е, че тауринът подобрява ендотелната функция, което е от съществено значение за правилното здраве на кръвоносните съдове. Здравата ендотелна функция допринася за по-добър кръвен поток и намален риск от атеросклероза.
 
Глог
Флавоноидните съединения в глог (Crataegus oxycantha) укрепват кръвоносните съдове и поддържат сърдечната функция. Доказано е също, че глогът помага за осигуряване на нормално кръвно налягане, сърдечна честота и по-висок капацитет при физическо натоварване.
 
Подобряване на притока на кръв
 
Някои проучвания показват, че екстрактът от глог може да помогне за разширяване на кръвоносните съдове, което може да подобри притока на кръв. Това потенциално може да намали риска от високо кръвно налягане и да подпомогне по-доброто кръвообращение.
 
Понижаване на кръвното налягане
 
Екстрактът от глог има леки хипотензивни (понижаващи кръвното налягане) ефекти. Това може да бъде полезно при хора с хипертония.
 
Намаляване на нивата на холестерола
 
Някои изследвания показват, че екстрактът от глог може да помогне за понижаване на нивата на LDL (лош) холестерол и триглицериди в кръвта. Това може да бъде от полза за здравето на сърцето чрез намаляване на риска от атеросклероза (втвърдяване на артериите).
 
Противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти
 
Екстрактът от глог съдържа флавоноиди с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Тези свойства могат да помогнат за защита на кръвоносните съдове от увреждане, причинено от оксидативен стрес и възпаление.
 
Подкрепа на сърдечния ритъм
 
Глогът може да помогне за регулиране на сърдечния ритъм и да намали риска от аритмии.
 
Леки диуретични свойства
 
Екстрактът от глог може да има лек диуретичен ефект, който може да помогне за намаляване на излишната задържана течност в тялото и да облекчи натоварването на сърцето.
 
Намаляване на стреса
 
Изследванията показват, че екстрактът от глог притежава анксиолитични (намаляващи тревожността) свойства, които могат косвено да са от полза за сърцето чрез намаляване на нивата на стрес.
 
Калий
Калият е ключов електролит, участващ в поддържането на електрическата активност на сърцето. Aдекватният прием на калий може да помогне да се противодейства на ефектите на натрия, намалявайки риска от хипертония (високо кръвно налягане).
 
Магнезий
Магнезият е от съществено значение за правилното функциониране на всички мускули, включително сърдечния мускул. Помага за поддържането на баланса на други електролити, като калий и калций, които са от съществено значение за функцията на сърдечния мускул. Магнезият насърчава отпускането на кръвоносните съдове, като помага за тяхното разширяване. Това може да доведе до понижаване на кръвното налягане и подобряване на притока на кръв, намалявайки напрежението върху сърцето.
 
Как Heart Health Complex допринася за правилната сърдечна дейност
Ефективно изпомпване: Здравото сърце ефективно изпомпва кръв в цялото тяло, доставяйки кислород и хранителни вещества на всички органи и тъкани.
 
Нормален сърдечен ритъм: Сърцето бие с нормална и постоянна честота, обикновено между 60 до 100 удара в минута за възрастни в покой.
 
Адекватен ударен обем: Сърцето изпомпва достатъчно количество кръв с всяко свиване, известно като ударен обем, за да отговори на нуждите на тялото. Ударният обем може да се увеличи по време на тренировка, за да се достави повече кислород към активните мускули.
 
Балансирано кръвно налягане: Здравото сърце помага за поддържане на стабилно кръвно налягане, което е необходимо за осигуряване на правилен кръвен поток и предотвратяване на проблеми като хипертония.
 
Регулирано ниво на холестерол и възпрепятстване на натрупването му в стените на кръвоносните съдове.
 
Правилно отваряне и затваряне на сърдечните клапи, предотвратявайки обратния поток на кръвта и осигурявайки еднопосочен поток.
 
Добра система за електрическа проводимост на сърцето, за да координира сърдечните удари и да поддържа правилен ритъм.
 
Адаптивност: Здравото сърце може да регулира мощността си, за да отговори на променящите се нужди на тялото, като например увеличаване на сърдечния дебит по време на тренировка и намаляването му по време на почивка.
 
Адекватна коронарна циркулация.
 
Устойчивост: Доброто сърце може да се възстанови бързо след физически или емоционален стрес и да се адаптира към различни предизвикателства без значителни смущения във функцията му.
 
Предотвратяване на сърдечен шум, който може да показва структурни или функционални проблеми.
 
Изпомпване на достатъчно количество кръв, за да отговори на метаболитните нужди на тялото, като гарантира, че органите и тъканите получават достатъчно кислород и хранителни вещества.
 
Редовен сърдечен ритъм: Сърцето поддържа правилен и координиран ритъм, без аритмии или неравномерни удари.
 
Подходящо кръвоснабдяване: Адекватният кръвен поток към самия сърдечен мускул е от решаващо значение за предотвратяване на исхемия или увреждане на сърдечната тъкан.
 
Ефективно използване на кислорода: Сърцето използва ефективно кислород
Съставки: Дн. доза:

%NRV*

Магнезий Albion®
(димагнезиев малат)

200 mg 53.33%

Калий
(калиев цитрат)

95 mg 12%

Таурин

900 mg **

Глог
/Crataegus laevigata/ екстракт от цвят

350 mg **

Коензим Q10

45 mg

**

 

Хипромелозна (целулозна) капсула, калциев лаурат.
 
*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;
 
Не съдържа: Глутен.
 
Хранителна добавка, 90 капсули.
 
Дозировка и приложение
 
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.
 
Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 3 капсули дневно.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител
 
Производител: Thorne.