Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Подобрява издръжливостта - Глутатион, 525 mg х 60 капсули със забавено освобождаване Thorne

 • Марка: Thorne
 • Кат. номер:540038 (SA540) TR
Супер антиоксидант и детоксикиращ агент, подобрява издръжливостта при натоварване
Подробно описание +

Glutathione-SR

Глутатион

60 капсули


Натурален антиоксидант с удължено освобождаване

Glutathione-SR е специфична, лесна и ефективна за максимална абсорбция форма на така наречения цар на антиоксидантите Глутатион. Продуктът използва нова патентована безвредна технология за неговата екстракция и пълноценното освобождаване за всяка клетка в тялото в рамките на целия ден. Препоръчва се за детоксикация на тялото и обща профилактика срещу клетъчното оксидиране и преждевременната поява на първите признаци на стареене. Може да се използвани от вегани.


С какво допринася за човешкото здраве?

 • Блокира преждевременното стареене и смърт на клетките;
 • Намалява клетъчното оксидиране;
 • Спомага за естествения процес по изграждане на нови тъкани и ускорява техните самолечебни свойства;
 • Намалява риска от поява на първите признаци на стареене – фини линии по кожата, побеляване на косата и отслабени функции на редица органи;
 • Може да подпомогне терапията при кистозна фиброза, при която се наблюдава значително по-голямо количество произведена в стомашно-чревния или респираторния тракт слуз;
 • Има ефект срещу високото кръвно в следствие на ендотелна дисфункция;
 • Нормализира състоянието на черния дроб и му помага в неговите прочистващи свойства, като едновременно с това намалява симптомите при неалкохолната мастна болест на черния дроб;
 • Подобрява функциите на имунната система;
 • Оптимизира състоянието на дебелото черво и може да намали значително степента на някои симптоми в следствие на колит и язва;
 • Има регулиращ ефект и по отношение на тъканите и функциите на панкреаса.

 

Какво точно е Глутатион?

Освен най-популярният глутатион е и най-често срещаният антиоксидант. Той се произвежда по естествен път в тялото, но при определена съвкупност от негативни фактори нивото му спада и по този начин клетката е застрашена от прекомерно оксидиране. Самият глутатион не само че подпомага ензимната антиоксидантна дейност, но и самостоятелно възпрепятства перидоксацията в следствие на редица типове свободни радикали. Съединението допълнително прочиства организма, като влияе върху детоксикиращите свойства на черния дроб, подпомагайки му да работи оптимално, без да се претоварва.

Съществен е и приносът на глутатиона в детоксикацията на респираторния тракт, поради което нерядко се препоръчва и при риск от фиброза. Когато е в специална форма с удължено освобождаване, веществото се усвоява оптимално в кръвта, без да бъде компрометирано при попадането му в киселинната среда на стомаха.

Glutathione-SR Глутатион 60 капсули е натурална хранителна добавка от американската компания Thоrne. Не съдържа химикали, ГМО, глутен, лактоза и соя.

Съставки: Дн. доза:

Глутатион
(редуциран)

525 mgВисоко и ниско вискозитетна хипромелозна (целулозна) капсула, магнезиев цитрат, калциев лаурат, хипромелоза (целулоза), левцин, силициев диоксд.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа: Глутен. 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 2-3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Thorne