Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Енергия и сърдечно здраве - Магне В6 Актив (магнезий, калий, витамин В6), 21 сашета

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:521983 EK
Допринася за поддържане на нормалния енергиен метаболизъм, както и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система
Подробно описание +

Продуктът Магне В6 Актив допринася за поддържане на нормалния енергиен метаболизъм и за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система

Съдържа магнезий, калий, витамин В6 и инозитол, към които са добавени лимонов сок на прах, силициев диоксид, натурален аромат на плодове и екстракт от лист на китайска къпина (Rubus Suavissimus).

Как действат отделните съставки в комплекса
Калий

Калият подкрепя най-важните процеси в организма и връзката на тялото с външната среда. Нивото му може да спадне при продължителна употреба на диуретици, при често повръщане и силно изпотяване, както и при проблеми с надбъбречните жлези. Недостигът на калий може да предизвика косопад, апатия, сънливост, подуване, гадене, ниско кръвно налягане.

Магнезий

Магнезият влияе благоприятно върху растежа на костите. Нормализира сърдечната честота и понижава кръвното налягане. Регулира нивото на кръвната захар. Премахва мускулните крампи и намалява болката в ставите. Действайки в комбинация с калций, магнезият може да увеличи минералната плътност на костната тъкан. Именно дефицитът на магнезий развива остеопороза. Приемът на магнезий помага срещу безсъние, стрес и депресия. Магнезият се бори с умората и предпазва от главоболие. Насърчава здравето на зъбите. Предотвратява отлагането на камъни в бъбреците.

Витамин В6

Витамин В6 (пиридоксин) участва в над 100 ензимни реакции, като стимулира работата на невротрансмитерите и хормоните. Подпомага имунната функция и образуването на хемоглобин. Помага на червените кръвни клетки да пренасят кислород през кръвта. Известен е като витамин на настроението и регулатор на биологичния часовник.

Инозитол

Наричат го витамин В8, но инозитолът не е витамин в буквалния смисъл, тъй като може да се синтезира от самия организъм. Той е специален въглехидрат, който е част от клетъчните мембрани и е необходим за поддържане на някои функции на тялото.

 
Положителни аспекти на приема на витамин В6:
  • Елиминира симптомите на поликистозни яйчници. Регулира менструалния цикъл, стабилизира работата на сърдечно-съдовата система и стимулира овулацията;

  • Намалява нивата на триглицеридите, като по този начин предотвратява риска от хипертония, инфаркт и инсулт;

  • Блокира паник атаките. Показва голяма ефективност при повишена тревожност и е от съществено значение за психичното здраве;

  • Контролира рисковите фактори за метаболитен синдром. Като насърчава метаболитните процеси, инозитолът предотвратява развитието на тежки хронични заболявания, които произтичат от тази патология (затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, диабет, хипертония);

  • Намалява нивото на инсулинова резистентност и стабилизира нивото на захарта при диабет тип 2;

  • Ефективен е срещу косопад. Инозитолът придава здравина и еластичност на косъма, укрепва космените фоликули и ускорява растежа на косата.

Съставки: В ½ саше/дн.доза:

%NRV*:

Калий
(калиев глюконат)

300 mg 30%

Maгнезий
(магнезиев цитрат)

187.5 mg 50%

Витамин В6 
(пиридоксин хидрохлорид)

2.5 mg 188%

 

Лимонов сок на прах, силициев диоксид, натурален аромат на плодове, екстракт от лист на китайска къпина /Rubus Suavissimus/ 0.05%.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Хранителна добавка, 21 сашета.

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за поддържане на нормалния енергиен метаболизъм, както и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18 г.: По ½ саше (3.5 g) веднъж дневно, разтворено във вода, сок или друга напитка.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.