Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сок от малина с каму-каму и натурален витамин С - Антиоксидантни и антиейджинг свойства, 1 литър, 20 дози

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:000992 EK
Антиоксидант. Подпомага нормалното състояние на костите, кожата, кръвоносните съдове и имунната система
Подробно описание +

Malina е натурален сок от малини, обогатен със стандартизиран екстракт от плодове на каму каму – един от най-богатите източници на витамин С в природата

 

Активните вещества в състава на ароматните червени плодове подпомагат храносмилането и борбата с излишните килограми, неутрализират свободните радикали, съдействат за понижаване на нивата на кръвна захар, поддържат сърдечното здраве, понижават риска от сериозни хронични състояния, допринасят за облекчаване на артритни болки.

 

Полезни за здравето свойства на натуралния сок Malina:

 

  • Ограничава оксидативните увреждания на клетките;

  • Поддържа пролиферацията на полезни бактерии в червата;

  • Подпомага битката с наднорменото тегло;

  • Съдейства за подобряване контрола на диабета;

  • Поддържа състоянието и функцията на сърдечно-съдовата система;

  • Противодейства на възпалителните процеси;

  • Притежава изразени обезболяващи свойства;

  • Допринася за забавяне на стареенето.

 

 

Malina съчетава плеяда здравословни ефекти с превъзходен аромат и чуден вкус

 

Хранителната добавка Malina на полската марка EkaMedica всъщност представлява натурален плодов сок от плодовете на произхождащия от Европа и Близкия изток храст малина (Rubus idaeus). Тя е отличен източник на витамини - В3, В5, В9, С, Е, К, на минерали – манган, магнезий, мед, желязо, калий, фосфор и на богат набор от полезни за здравето фитохимикали. Сокът е обогатен със стандартизиран екстракт от известните с високото си съдържание на витамин С плодове на южноамериканското растение каму-каму.

 

Малините са богати на антоцианин, което притежава полезни за сърдечното здраве свойства. Установено е, че това биосъединение стимулира производството на азотен оксид, с което допринася за подобряване на кръвообращението. Полифенолите в състава на сока пък имат положителен ефект при страдащи от периферна артериална болест и понижава риска от исхемична болест на сърцето.

 

Сочните плодове на малината изобилстват от пребиотични вещества, които подхранват важните за нормалното храносмилане пробиотични колонии във всички части на стомашно-чревния тракт. Те осигуряват на тялото и полезния минерал манган, необходим за активиране на ензимите, изпълняващи важна роля в метаболизирането на холестерола, аминокиселините и въглехидратите.

 

Неустоимият вкус на малините се дължи на ароматни фенолни съединения, наречени малинови кетони, които притежават и множество полезни за здравето свойства. Научни изследвания показват, че тези фитохимикали повишават нивата на важния за разграждането на мазнините протеин адипонектин и по този начин ускоряват липидния метаболизъм.

 

Макар и сладки, малините са с много нисък гликемичен индекс, благодарение на което приемът на сока не оказва въздействие върху нивата на кръвна захар. Червените плодове са богати и на фибри, които допълнително съдействат за подобряване на профилактиката и контрола на диабета.

 

Полифенолите, антоцианините и елагитанините в малините притежават изразени противовъзпалителни свойства, които оказват благотворно въздействие върху засегнати от артрит хрущяли. Клинични изпитвания свързват приема им с облекчаване на възпалителните процеси, забавяне на формирането на панус, на увреждания на хрущяла и на костната резорбция.

 

По съдържание на биосъединения, неутрализиращи свободните радикали, плодовете на малиновия храст съперничат с боровинките. В състава им влизат мощни антиоксиданти като витамин С, кверцетин и каротеноидни съединения. Тези вещества не само ограничават оксидативните увреждания на клетките в тялото, но и забавят процесите на стареене.

 

 

 
Съставки: В 50 ml/дн.доза:

%NRV*

Каму каму
/Myrcaria dubia/Екстракт от плод, осигуряващ

150 mg **

Витамин С

15 mg 18%

Сок от малина (Rubus idaeus L.) 99,7% (концентриран сок от плод).

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Хранителна добавка, 1000 ml

 
 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Антиоксидант. Подпомага нормалното състояние на костите, кожата, кръвоносните съдове и имунната система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18 г.: Два пъти дневно по 25 ml половин час преди хранене. Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник. Използвайте до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.