Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сок от млад ечемик с каму-каму и натурален витамин С - За пречистване на организма, 500 ml, 10 дози

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:000152 EK
Изобилие от витамини, минерали и фитохимикали за здравето на цялото тяло
Подробно описание +

Добавката Młody Jęczmień представлява извлек от листа на млад ечемик (по-известни като ечемичена трева), обогатен със стандартизиран екстракт от един от най-богатите източници на естествен витамин С в света – плодовете на амазонския храст каму-каму. Ечемичената трева не само е отличен източник на витамини и нутриенти, но също така подпомага храносмилането и детоксикацията на тялото, повишава имунитета, действа алкализиращо, поддържа сърдечното здраве, профилактиката срещу диабет и борбата с излишните килограми.

 

Полезни за здравето ефекти на Млад ечемик (сок):
  • Осигурява на тялото витамини А, С и К, минерали и фибри;

  • Поддържа състоянието и функцията на храносмилателната система;

  • Съдейства за пречистване на тялото от токсини и отпадъчни продукти;

  • Повишава естествените защитни сили на организма;

  • Допринася за подобряване на алкално-киселинния баланс;

  • Подобрява контрола на нивата на кръвна захар;

  • Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система;

  • Подпомага отслабването.

 

Млад ечемик (сок) - изобилие от витамини, минерали и фитохимикали за здравето на цялото тяло

Хранителната добавкаМлад ечемик (сок) на реномираната полска марка EkoMedica осигурява на тялото богатата палитра от ценни нутриенти, съдържащи се в младите листа на почитания от хилядолетия в цял свят ечемик (Hordeum vulgare L.). Сведения за използването на семената на тази житна култура има още от 8500 г.пр.н.е., но ценните за здравето свойства на зелената листна маса датира от началото на 20-ти век. В годините преди Втората световна война в САЩ тя се е продавала изсушена под формата на таблетки като витаминна добавка.

Ечемичената трева се отличава с високо съдържание на мастноразтворимия витамин А, който участва в регулирането на имунната функция, клетъчния растеж и зрението. Тя е богата на един от най-добрите антиоксиданти – витамин С, както и на изпълняващия важна роля за кръвосъсирването, изграждането на костите и сърдечното здраве витамин К.

Добавката е отличен източник на органичен натрий – минерал, необходим на стомашната лигавица за производството на солната киселина, без която разграждането на храната би било невъзможно. Ечемичената трева съдържа и храносмилателни ензими, които съдействат за намаляване на токсичните и несмилаемите продукти.

Важна роля за прочистването на организма от вредни вещества има и изобилието от хлорофил – фитохимикал, който осъществява превръщането на слънчевата светлина в енергия. Попадайки в тялото, той обогатява кръвта на кислород, който се свързва с токсичните съединения и тежките метали и улеснява тяхната екскреция. Ечемичената трева също така осигурява защита от радиация и ограничава клетъчните увреждания.

Витамините, минералите, аминокиселините, антиоксидантите и ензимите в състава на ечемичената трева оказват благотворно въздействие и върху имунната функция. Тя е отличен източник на витамин С, който осигурява мощна подкрепа на организма в битката му с различни инфекции – както вирусни, така и бактериални. Белите кръвни клетки съдържат 20 пъти повече витамин С от останалите и имат нужда от постоянно допълване на запасите си.

При консумация на прекалено много киселинообразуващи храни, тялото се затруднява да поддържа киселинно-алкалния си баланс, а повишената киселинност може да има сериозни последствия за здравето на костите, мускулите и останалите тъкани на тялото. Ечемичената трева е богата на минерали – калций, магнезий, манган, калий и други, които съдействат за възстановяване на здравословната рН среда в тялото.

Ечемичената трева съдържа също така съединения като сапонарин, гама аминомаслена киселина (GABA) и триптофан, които съдействат за поддържане на кръвното налягане в здравословни граници. Богатото съдържание на фибри пък съдейства за регулиране на нивата на кръвна захар и създава усещане за ситост, допринасяйки за намаляване на калорийния прием и на наднорменото тегло.

 

 
Съставки:

В 50 ml/дн.доза:

%NRV*

Каму каму
(Myrciaria dubia) Екстракт от плодове, осигуряващ 

150 mg **

Витамин С

15 mg 18%

 

Сок от издънки на млад ечемик (Hordeum vulgare L.) 99,5% - произведен чрез екстракция с вода, лимонена киселина.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност

Хранителна добавка, 500 ml

 
 
 
Дозировка и приложение

 

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18 г.: Два пъти дневно по 25 ml половин час преди хранене. Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник. Използвайте до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.