Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Формула в подкрепа на гастроинтестиналния тракт - EnteroMend, 168 g прах с аромат на ванилия и портокал

 • Марка: Thorne
 • Кат. номер:006251 (SP681) TR
Патентована формула с подобрено усвояване – намалява възпалението, регулира пропускливостта и редовността на червата
Подробно описание +

EnteroMend® е патентована и иновативна, изцяло базирана на научни изследвания хранителна добавка

Това, което я отличава от подобни продукти на пазара, е нейната уникална аминокиселинна/ботаническа формула, която поддържа цялостното чревно здраве. Още повече, патентованите й съставки гарантират отлична бионаличност и по-добро усвояване в тялото, гаранция за бърз и незабавен ефект.

 

Действа за:
 • Поддържане на здравословен възпалителен отговор в стомашно-чревния тракт

 • Успокояване на мукозните мембрани на стомашно-чревния тракт

 • Поддържане пропускливостта на дебелото черво

 • Стимулиране редовността на червата и ефективно действие при запек или диария

EnteroMend® е страхотен на вкус прах с аромат на портокал и ванилия и лесно се смесва с вода или напитка по избор. Зад гарантираното му качество застава американската компания Thorne - световен лидер на пазара за хранителни добавки, включен в престижния списък на Fast Company за „най-иновативни компании в света“.

Важно! EnteroMend® притежава сертификат NSF Certified for Sport®, предоставен от NSF International - глобална организация за обществено здраве и безопасност. Той гарантира безопасността и качеството на продукти за спортисти и лица, които са обект на антидопингови разпоредби или са загрижени за чистотата на веществата, които консумират.

Супер предимства на основните съставки:
 • Екстракт от босвелия

Casperome® е патентована фитозомна форма на екстракт от босвелия, която има подобрена абсорбция. Изследванията на абсорбцията показват 2-4 пъти по-високи серумни нива на различни босвелиеви киселини в сравнение със същия екстракт от босвелия, който не е в комплекс с фосфолипиди. В допълнение, фитозомната форма на босвелия се абсорбира 1,5-2 часа по-бързо за всички босвелиеви киселини в сравнение с обикновения екстракт, който не е свързан с фосфолипиди. Casperome® е обект на множество клинични изпитвания.

 • Фибри от гума гуар

Гума гуар (PHGG) са изцяло натурални, водоразтворими, пребиотични фибри, получени от хидролизирани зърна гума гуар. Компанията Thorne използва Sunfiber®, патентовани PHGG фибри, които са без вкус, цвят и мирис, така че лесно може да се добавят към напитки и храни. Поради ензимното предварително смилане, PHGG преминава лесно в разтвори без лепкавостта на много други фибри и причинява много по-малко газове и подуване на корема от нехидролизираната гума гуар.

 • Куркумин

Куркуминът е жълт пигмент, който се намира в куркумата и се явява нейното активно вещество. Естественият куркумин е пословично труден за усвояване, което означава, че тялото губи голяма част от ползите му. За да се избегне това, в EnteroMend® куркуминът е оптимизиран за усвояване в липозомната формула Meriva®. С тази патентована технология молекулите на куркумина са свързани с фосфолипидни молекули, което може да доведе до 29 пъти по-голяма абсорбция на куркумин, отколкото при употребата на чист куркумин. Като най-клинично изследваният куркумин на пазара, Meriva®е обект на повече от 30 клинични изпитвания.

 • Алое вера

DaltonMax 700® е уникален, патентован екстракт от алое със съотношение 200:1 без слабителен ефект. Органичният DaltonMax 700 се извлича от вътрешния гел на растението алое и не съдържа части от растението алое, които причиняват стомашно разстройство или имат слабително действие. Не съдържа разтворители, а дехидратацията при ниска температура запазва биоактивните му съставки.

 • Глутамин

L-глутамин присъства във формула и е с отлично качество, за да намали чревната пропускливост.

Повече за действието на EnteroMend®

EnteroMend® съчетава защитните за лигавицата ефекти на L-глутамин с високо усвоими ботанически комплекси, за да осигури уникална аминокиселинна/ботаническа формула, която поддържа цялостното чревно здраве. Meriva® и Casperome® (куркумин и босвелия фитозоми за подобрена абсорбция) помагат за поддържане на здравословен възпалителен отговор в стомашно-чревния тракт. DaltonMax 700®, уникален екстракт от алое с ефикасност 200:1, успокоява чревната лигавична мембрана. Sunfiber® насърчава здравата чревна флора, нормалните нива на бутират и редовността на червата. L-глутаминът е присъства за намаляване на чревната пропускливост.

Резултати от изследвания
 • Екстрактът от босвелия

Това е екстракт от смолата на дървото Босвелия Серрата, познато още като Индийски тамян. Клиничните проучвания показват, че поддържа здравословен възпалителен отговор в дихателните пътища и стомашно-чревния тракт, както и в ставите, мускулите и сухожилията. Фитозомната форма на босвелия съдържа пълен спектър от шест мощни босвелиеви киселини: 11-кето-β- босвелиева киселина (KBA), ацетил-11-кето-β-босвелиева киселина (AKBA), β-босвелиева киселина (β-BA), ацетил-β-босвелиева киселина (Aβ-BA), β -босвелиева киселина (β-BA) ) и ацетил-β-босвелиева киселина (Aβ BA).

 • Куркума

Коренът от куркума е билково лекарство, което се използва в източните култури от хиляди години. Коренът от куркума се събира, изсушава и смила на прах. Въпреки че се използва като подправка в индийската и югоизточноазиатската кухня и е известна с това, че придава на кърито златист оттенък и пикантен вкус, куркумата също се използва от векове в Азия поради безбройните си ползи за здравето. Това е така, защото основната съставка на куркумата е куркуминът.

Куркуминът е мощен антиоксидант, за който е доказано, че поддържа балансиран възпалителен отговор в тялото. Куркуминът също предлага облекчаване на болката и има аналгетичен ефект.

Curcumin phytosome (Meriva®) е уникален екстракт от куркумин, който също се свързва с фосфатидилхолин, за да подобри значително абсорбцията на куркумин. Рандомизирано кръстосано проучване сравнява плазмените нива на куркуминоиди от куркумин в комплекс с фосфатидилхолин (Meriva) със стандартен куркумин. Общото плазмено ниво на куркуминоид е 29 пъти по-високо в групата на Meriva в сравнение с групата на чистия куркумин.

В проучване фитозомният екстракт на куркумин (Meriva) упражнява релаксиращ ефект върху мускулите на илеума и дебелото черво. Доказано е, че куркуминът спомага за поддържане на нормални нива на невротрансмитери, за да осигури добър контрол върху гликемичното натоварване.

 • Алое вера

Алое вера е сукулентно растение с дълга история на медицинска употреба, включително заради потенциалните му ползи за чревния тракт. Съдържа съединения като ензими и полизахариди, които могат да помогнат за подобряване на храносмилането чрез разграждане на храната и усвояване на хранителни вещества по-ефективно.

Алое вера има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в стомашно-чревния тракт. Това може да бъде особено полезно за хора със състояния като синдром на раздразнените черва (IBS) или възпалително заболяване на червата (IBD).

Алое вера може да служи като пребиотик, насърчавайки растежа на полезните чревни бактерии, което може да допринесе за цялостното здраве на червата. Има успокояващ и лечебен ефект върху чревната лигавица и може да се използва за подпомагане на лечението и намаляване на дразненето в случаи на гастрит или язва.

 • Гума гуар

Частично хидролизирана гума гуар (PHGG) – Sunfiber® е включена в състава на добавката, защото късоверижната мастна киселина е основното гориво за колоноцитите в дебелото черво и се произвежда в дебелото черво чрез ферментация на фибри, особено от гума гуар. Маслената киселина е от съществено значение за поддържането на здрава структура и функция на дебелото черво.

PHGG поддържа здрав микробиом на червата, като подхранва бактериите, които се намират в дебелото черво. Когато фибрите се ферментират от бактериите, се създават здрави късоверижни мастни киселини (като бутират) – основните хранителни вещества, които помагат за поддържане здравето на дебелото черво. Резултатът е балансиран възпалителен отговор в червата и по-здравословни, по-редовни навици на червата.

Освен здравето на червата, PHGG повишава чувството за ситост, за да подобри усилията за управление на теглото и поддържа здравословния метаболизъм на кръвната захар и нивата на липидите.

 • L-глутаминът

L-глутаминът се счита за условно незаменима аминокиселина. Това означава, че при определени обстоятелства тялото ни не може да синтезира достатъчно количество от нея.

Глутаминът играе решаваща роля в различни физиологични процеси, включително протеинов синтез, подкрепа на имунната система и осигурява източник на енергия за бързо делящи се клетки като тези в червата. Участва и в поддържането на азотния баланс в организма. Освен че е основното гориво за ентероцитите в тънките черва, също се присъединява към маслената киселина като източник на гориво за колоноцитите, покриващи дебелото черво. Подобно на тънките черва, дебелото черво може да стане свръхпропускливо и, доказано, глутаминът подобрява дисфункцията на чревната бариера в епитела на дебелото черво.

 

 

Съставки: Дн. доза:

Л-Глутамин

5 mg

Гума гуар
(частично хидролизирана)

2 g

лое Вера
/Aloe barbadensis/ гел, дехидрат на прах

500 mg

Куркумин фитозоми
/Curcuma longa/ екстракт от корен, фосфолипиден комплекс (от слънчогледови семена)

500 mg

Босвелия фитозоми
/Boswellia serrata/ екстракт от смола, фосфолипиден комплекс от слънчогледови семена

250 mg

Аромати, лимонена киселина, стевия (екстракт от лист).

Не съдържа: Глутен.

Хранителна добавка, 168 g прах , с аромат на ванилия и портокал

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на гастроинтестиналния тракт.

Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжичка (5.6 g) 1-2 пъти дневно, разтворена в поне 300 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Thorne