Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Черен дроб - Сулфорафан (екстракт от семена на броколи) - Crucera – SGS, 50 mg х 60 капсули

 • Марка: Thorne
 • Кат. номер:660019 (SP660) TR
Патентована формула за естествен детокс на черния дроб, супер антиоксидантна защита и имунитет
Подробно описание +

Броколи са едни от най-полезните зеленчуци и истинсксъкровищница от полезни за организма хранителни вещества

 

Ако изпитвате затруднения, обаче, да го включвате по-често в хранителния си режим, доверете се на Crucera-SGS® - изцяло базирана на научни изследвания и патентована хранителна добавка с екстракт от броколи, стандартизиран до 50 мг сулфорафан глюкозинолат (SGS) на капсула – активно вещество, мощен антиоксидант, идентифициран и защитен от изследователи от Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс.

Crucera-SGS® е с качество, гарантирано от американския бранд Thorne - световен лидер на пазара за хранителни добавки, включен в престижния списък на Fast Company за „най-иновативни компании в света“.

Важно! Всяка капсула от Crucera-SGS е еквивалентна на приема на два килограма варени броколи!

 

Основни ползи
 • Антиоксидантни свойства – защита от свободните радикали, превенция срещу хронични заболявания и стареене.

 • Подпомага естествените процеси на детоксикация на тялото чрез увеличаване на производството на фаза II детоксикиращи ензими.

 • Естествено подкрепя черния дроб да елиминира потенциално вредни съединения като токсини от околната среда и канцерогени.

 • Има силни противовъзпалителни свойства.

 • Превенция е за онкологични заболявания.

 • Може да помогне за намаляване на рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания като високо кръвно налягане и нива на холестерол.

 • Предпазва мозъчните клетки и подобрява когнитивната функция. Може да има невропротективен ефект и да бъде полезна при състояния като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

 • Грижи с за кожата, предпазва я от UV радиация и намалява възпалението.

 • Може да помогне за регулиране на теглото чрез насърчаване на здравословния метаболизъм и намаляване на възпалението, свързано със затлъстяването.

 • Сулфорафанът е показал антимикробни свойства, които могат да помогнат в борбата срещу различни инфекции.

 • Контролира нивата на кръвната захар

 • Подобрява здравето на червата и храносмилателната система

 • Цялостно подобрява имунитета

 

Когато науката се довери на естествените съставки в полза на човешкото здраве

Crucera-SGS® е усъвършенствана антиоксидантна формула, която съдържа екстракт от семена на броколи за дълготрайна защита на клетките. Тя предлага химиозащитните свойства на активното вещество сулфорафан глюкозинолат (SGS) от растителен произход, за да предпази клетките от увреждане от свободните радикали и да подпомогне детоксикацията на черния дроб. Патентованото име на SGS в Crucera-SGS® е True Broc™.

Сулфорафан глюкозинолат може да бъде открит и в други хранителни източници, кръстоцветни зеленчуци като карфиол, брюкселско зеле, зеле, къдраво зеле, бок чой, рукола, но броколито е шампион по съдържание. Сулфорафанът, както вече споменахме, е идентифициран за първи път през 1992 г. от изследователи от Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс, а резултатите от многобройни научни изследвания, публикувани в над от 500 статии през последните две десетилетия, се фокусират върху многобройните му ползи за човешкото здраве.

 
Предимства на добавката
 • Съдържа натурален растителен екстракт с доказан и проследим произход.

 • Сулфорафан глюкозинолат (SGS) в Crucera-SGS® е получен чрез процес на водна екстракция и не са използвани разтворители.

 • Добавката предлага висока бионаличност на активните съставки за по-добра абсорбция и поносимост от тялото

 •  За разлика от някои други антиоксиданти като Витамин С или Витамин Е, сулфорафан неутрализира свободните радикали индиректно чрез активиране на определени ензими, които от своя страна инициират устойчиви антиоксидантни защитни механизми в организма. 

Сулфорафан глюкозинолат (SGS) – антиоксидант, за който все повече ще се говори

 

Сулфорафан глюкозинолат (SGS) е вид глюкозинолат, който е клас съдържащи сяра съединения, които са характерни за кръстоцветните зеленчуци. SGS е предшественик на сулфорафан - биоактивно съединение, което е добре известно с потенциалните си ползи за здравето.

Когато консумирате храни, съдържащи SGS, като броколи, и тези храни се дъвчат или преработват, се активира ензим, наречен мирозиназа, който превръща SGS в сулфорафан. Сулфорафанът често се изследва за неговите потенциални антиоксидантни, антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и за потенциала му като химиопревантивен агент срещу онкологични заболявания.

 

Как действа

Механизмът на действие на сулфорафан глюкозинолат (SGS) се свързва предимно със способността му да активира път, наречен Nrf2 (ядрен фактор еритроиден 2-свързан фактор 2). Този път играе решаваща роля в клетъчната защита срещу оксидативен стрес и детоксикация. Фактор 2, свързан с еритроиден фактор 2 (NRF2) е транскрипционен фактор, който регулира клетъчната защита срещу токсични и окислителни процеси чрез експресията на гени, участващи в реакцията на оксидативен стрес и детоксикацията. Активирането на NRF2 прави клетките устойчиви на химически канцерогени и възпалителни атаки. В допълнение към антиоксидантните реакции, NRF2 участва в много други клетъчни процеси, включително метаболизъм и възпаление, и функциите му надхвърлят първоначално предвидените. Активността на NRF2 е строго регулирана чрез сложна транскрипционна и пост-транслационна мрежа, която му позволява да организира реакцията и адаптацията на клетката към различни патологични стресори за поддържане на хомеостазата. Повишената или намалена активност на NRF2 чрез фармакологични и генетични манипулации на активирането на NRF2 е причина за много заболявания, свързани с метаболизма или възпалението. Появяващите се доказателства показват, че NRF2 е в центъра на сложна регулаторна мрежа и действа като наистина плейотропен транскрипционен фактор. Има роля в метаболитното препрограмиране, разгънат протеинов отговор, протеостаза, аутофагия, митохондриална биогенеза, възпаление и имунитет.

 
Ето опростен преглед на механизма на действие на SGS:
 • Прием

SGS се набавя при консумация на кръстоцветни зеленчуци, предимно броколи (семена, кълнове).

 • Преобразуване

Когато консумираме тези зеленчуци, ензим, наречен мирозиназа, превръща SGS в неговата активна форма, сулфорафан (SFN). Това преобразуване се случва по време на процеса на храносмилане.

 • Активиране на Nrf2

Сулфорафанът, активният метаболит, е мощен индуктор на пътя на Nrf2. Nrf2 е транскрипционен фактор, който обикновено се изолира в цитоплазмата в неактивно състояние.

 • Nrf2 транслокация

Сулфорафанът стимулира транслокацията на Nrf2 от цитоплазмата към клетъчното ядро.

 • Генна експресия

В ядрото Nrf2 се свързва със специфични регулаторни области на гени, които съдържат елементи на антиоксидантен отговор (ARE). Това свързване активира експресията на различни цитопротективни и детоксикиращи гени. Тези гени включват тези, кодиращи антиоксидантни ензими (напр. супероксид дисмутаза, каталаза, глутатион пероксидаза), ензими за детоксикация фаза II (напр. глутатион S-трансферази) и други протеини, участващи в клетъчната защита срещу оксидативен стрес и токсични съединения.

 • Антиоксидантни и детоксикиращи дейности

Регулирането на тези гени води до повишено производство на антиоксидантни ензими и детоксикиращи ензими. Това подобрява способността на клетката да неутрализира вредните реактивни кислородни видове (ROS) и да детоксикира и елиминира различни ксенобиотици (токсични вещества) и канцерогени.

 • Клетъчна защита

Чрез активиране на пътя Nrf2, сулфорафанът помага за защитата на клетките от окислително увреждане, намалява възпалението и насърчава цялостното клетъчно здраве.

 

Съставки: Дн. доза:

Сулфорафан (глюкозинолат)
/Brassica oleracea italica/ екстракт от семена на броколи.

100 mg

 

Микрокристална целулоза, хипромелозна капсула (целулоза), калциев лаурат, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен.

Хранителна добавка, 60 капсули

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на черния дроб.

Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Thorne