Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сок от арония с каму-каму и натурален витамин С - За сърдечното и чернодробното здраве, 500 ml, 10 дози

 • Марка: Ekamedica
 • Кат. номер:671112 EK
Подпомага нормалното състояние на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система
Подробно описание +

Концентрираният плодов сок от Арония (Aronia melanocarpa) подпомага нормалното състояние на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система

В състава му е включен и екстракт от плодове на каму каму (Myrciaria dubia), които са естествен източник на витамин С - с положителен ефект върху кръвоносните съдове, имунитета и усвояването на желязо. Оптималната дневна доза от този пастьоризиран продукт е два пъти по 25 мл. Плодовият сок съдържа само естествено срещащи се захари.

 

На какво се дължи полезното действие на плодовете на аронията

Синьо-черните плодове на аронията съдържат много полезни за човешкия организъм вещества, като витамините Е, Р, А, К, С и почти цялата група В. Съдържат много йод, бор, магнезий, манган, мед и желязо. Плодовете са богати на фруктоза и глюкоза (до 10%), както и на сорбитол – естествен заместител на бялата захар, който може да се консумира от диабетици. Пектините в състава на аронията помагат за премахване на вредна микрофлора, на радиоактивни вещества и на тежки метали от тялото. Те подпомагат работата на храносмилателния тракт и облекчават спазмите. Аронията се препоръчва за по-добро съсирване на кръвта и за облекчаване симптомите на ревматизъм, диабет, алергии и атеросклероза. Сокът от плодове на арония разширява кръвоносните съдове. Аронията се предписва за профилактика на гастрит с ниска киселинност, хипертония и заболявания, свързани със съдова чупливост. Използва се като допълнително средство при лечение на тиф, скарлатина и морбили.

 

И още:
 • инхибира растежа на полипи;

 • регулира процеса на храносмилане;

 • укрепва стените на кръвоносните съдове;

 • активира работата на черния дроб;

 • подобрява образуването на жлъчка и спомага за нейното добро оттичане;

 • има добър ефект върху функционирането на ендокринната система;

 • понижава кръвното налягане;

 • регулира нивата на холестерола;

 • подобрява имунитета като цяло.

 

С какво екстрактът от каму каму (Myrciaria dubia) допринася за човешкото здраве

Многобройните полезни свойства на този екзотичен плод се дължат на богатия му витаминен състав. Каму каму съдържа голямо количество витамин С, който е необходим за поддържане на имунитета - повишава защитните функции на организма и помага в борбата с вируси и инфекции. Витамините от група В имат положителен ефект върху функционирането на нервната система и организма като цяло. Каму каму подобрява настроението и помага срещу умора и безсъние. Съдържа калий, който е с благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и спомага за намаляване на риска от инфаркти и инсулти. Проявява и антиоксидантно действие. Благодарение на съдържанието на каротин, каму каму има положителен ефект върху зрението и спомага за намаляване на риска от катаракта, глаукома и други зрителни проблеми. Плодовете съдържат големи количества фибри, които нормализират чревната дейност.

 

Съставки:

В 50 ml/дн.доза:

%NRV*

Kаму каму
/Myrciaria dubia/, eкстракт от плодове, oсигуряващ:

150 mg **
 
 

Витамин С

15 mg 18%

Плодов сок от арония (Aronia melanocarpa) 99,7% - направен от концентриран плодов сок от арония.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Хранителна добавка, 500 ml.

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Подпомага нормалното състояние на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18 г.: Два пъти дневно по 25 ml половин час преди хранене. Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник. Използвайте до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.