Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Бяла черница, 720 mg х 90 капсули

14,56 лв.
  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:522140 EK

Контрол на нивата на кръвната захар. Диабет и кръвна захар .

Подробно описание +

Капсулите с екстракт от листа на бяла черница (Morus alba) допринасят за поддържане на нормалния енергиен метаболизъм, както и за контрол на нивата на кръвната захар

 

Бялата черница се използва за медицински цели още в традиционната китайска медицина. Черничевите листа могат да решат много проблеми, като значително намаляване на симптомите на менопаузата, подобряване на настроението и облекчаване на пристъпите на мигрена. Екстрактът от листа на бяла черница е подходящ компонент в диетични режими за регулиране на теглото. Богат е на гама аминокиселини, които регулират метаболизма и мозъчната функция, имат успокояващ ефект, спомагат за добрия сън и понижават кръвното налягане. С високото си съдържание на флавоноиди и каротеноиди, листата от черница имат силни антиоксидантни свойства. Те прочистват организма и подпомагат работата на черния дроб. Черницата регулира и нивата на холестерола. Този продукт е създаден в съответствие на най-новите тенденции, свързани с идеята за вегански начин на живот.

 

Какво съдържат и как действат листата на бялата черница

 

Листата на черницата съдържат достатъчно количество калций, азот, фосфор, каротин, протеини и мазнини. Етеричното масло в състава има специално свойство, което експертите сравняват със състава на чаеното дърво. Има и много органични киселини, особено аскорбинова киселина. Листата на черницата са богати на витамини, стероли, флавоноиди, смоли и танини. Най-важният компонент от химичния състав на черничевите листа е „активният” калций, който се съдържа в изобилие в кравето мляко, но в пъти повече в листата. С високото си съдържание на витамин B, бялата черница проявява невропротективни и антидепресивни ефекти. Благодарение на съдържанието на веществото 1-DNJ (1-deoxin-irimycin), тези листа имат способността да регулират метаболизма на инсулина и глюкозата. Така може да намалят повишаването на нивата на кръвната захар след хранене. Екстрактът се препоръчва на диабетици и на всеки, който иска да загуби излишни килограми.

 

Полезни ефекти на екстракта от листа на бяла черница

 

  • Подпомага гликемичния контрол след хранене;

  • Може да помогне за намаляване на телесните мазнини;

  • Има антиоксидантно действие и се бори със свободните радикали;

  • Може да намали нивата и окислението на липопротеините с ниска плътност – LDL;

  • Помага за поддържане на нормално телесно тегло;

  • Може да има противовъзпалителен и антисептичен ефект.

 

Съставки: Дн. доза:

Бяла черница
Екстракт от лист
/Morus alba L./

720 mg

Акациеви фибри, растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза).

Хранителна добавка, 90 капсули.

 

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за поддържане на нормалния енергиен метаболизъм, както и за нормални нива на кръвната захар.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-3 пъти дневно преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.