Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Детска формула за стимулиране на мозъчната дейност - Kids Brain Builder, 60 желирани таблетки

  • Марка: Nature’s Way
  • Кат. номер:13882
Допринася за нормалното функциониране на детската нервна система и мозъчна дейност
Подробно описание +

Продуктът Kids Brain Builder допринася за нормалното функциониране на детската нервна система и мозъчна дейност.

Желираните таблетки са част от детската линия на Nature's Way®  и са предназначени за деца над 4-годишна възраст. Активните съставки на Kids Brain Builder са холин и фосфатидилсерин от слънчогледов лецитин. Холинът е витаминоподобно водоразтворимо вещество, известно като витамин В4. Необходим е за образуването на миелиновата обвивка на нервите, от която зависи защитата, храненето и скоростта на предаване на импулси в централната и периферната нервни системи. Фосфатидилсеринът е основен структурен компонент на нервните мембрани и улеснява провеждането на електрически импулси и активността на невротрансмитерите, участващи в ученето, паметта и настроението.


Как действа и защо е нужен холинът за детския организъм

Холинът е предшественик на невротрансмитера ацетилхолин, който е отговорен за предаването на сигнала в нервните клетки. Счита се за естествен антидепресант и ноотроп. Има мембранопротективни (защита на клетъчните мембрани) и антиатеросклеротични свойства. Играе важна роля в изграждането на тъканите и синтеза на редица необходими вещества. Необходим е за усвояването на мастноразтворимите витамини: A, D, E, K и за синтеза на лецитин. Холинът участва във въглехидратния метаболизъм в панкреаса и нормализира нивото на захарта. Регулира липидния метаболизъм. Източникът на това вещество е храната. Известно количество витамин се синтезира от тялото, но в количества, недостатъчни за здравословен живот. Освен това, холинът се разрушава частично в червата под въздействието на микрофлората.


Следните здравословни признаци може да са причинени от дефицит на холин:

  • Нарушения на нервната система (раздразнителност, нервност, астения);
  • Склонност към диария и други стомашно-чревни проблеми;
  • Аритмии.


Какво представлява фосфатидилсеринът

Фосфатидилсеринът е фосфолипидно съединение, което играе важна роля в състава на клетъчната мембрана и междуклетъчната комуникация. Влияе пряко на дейността на нервните клетки и е един от високоефективните естествени неврометаболитни агенти. Той играе ключова физиологична роля в диференциацията на невроните, процесите на активиране, регенерация, синтез и освобождаване на невротрансмитери, в движението на йони и провеждането на биоелектрически ток. Фосфатидилсеринът подпомага оптималното излагане на химичните рецептори в нервната тъкан, които регулират нервните процеси, включително процесите на делене и растеж на нервните клетки. Насърчава активирането на метаболизма на глюкозата в мозъка и повишава устойчивостта на нервните клетки към исхемично увреждане. Той може да премине кръвно-мозъчната бариера и да навлезе директно в мозъчната тъкан в рамките на минути след поглъщането. Съдържанието на фосфолипиди в съвременните обикновени хранителни продукти е сравнително ниско. Приемът на фосфатидилсерин се препоръчва при психоемоционален стрес, при нарушена концентрация и голяма физическа активност.


Фосфатидилсеринът има следните полезни свойства:

  • Подпомага функцията на нервната система;
  • Стимулира мозъчната дейност;
  • Подкрепя когнитивната функция;
  • Благоприятства работата на сърдечно-съдовата система;
  • Подобрява настроението.
Съставки: В 1 табл.: Дн. доза (2 табл.):

Холин (битартарат)

27.5 mg 55 mg

Фосфатидилсерин
(от слънчогледов лецитин)

12.5 mg 25 mg
Kaлории 10 20
Общо въглехидрати 2 g 4 g
 Общо захари 1.5 g 3 g
  Добавени захари 2 g 4 g
Натрий 7.5 mg 15 mg

Захарна тръстика, сироп от тапиока органик, пречистена вода, пектин, лимонена киселина, натурален аромат, натриев алгинат, анато за цвят, кокосово масло, пчелен восък.

Не съдържа: Ядки, млечни продукти, соя, яйца, глутен.

Хранителна добавка, 60 желирани таблетки

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на детската нервна система и мозъчна дейност.

Забележка:При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

 Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За деца над 4 г.:

Да се сдъвква по 1-2 желирани таблетки дневно.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.