Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Анти-Стрес Формула - Relora Plus, 60 капсули Thorne

85,57 лв.
 • Марка: Thorne
 • Кат. номер:048091 (SF809) TR

Регулира нивата на кортизол, контролира апетита, подобрява настроението

Подробно описание +

Управлявайте ефектите от прекалено напрежение с формула, която намалява апетита на нервна почва, насърчава доброто настроение и поддържа балансирано ниво на стресовия хормон кортизол

Craving and Stress Support съчетава два растителни екстракта с шест витамина от група B, за да осигури хранителна подкрепа за съвременния начин на живот, белязан от твърде много стрес. Зад ефективността на синергичната формула и качеството на съставките застава американският бранд Thorne - световен лидер на пазара за хранителни добавки, включен в престижния списък на Fast Company за „най-иновативни компании в света“.

Ключови съставки:

 • Клинично проучена и патентована растителна формула Relora® extract, смес от Magnolia officinalis и Phellodendron amurense

 • L-5-MTHF или левомефолиева киселина - активната, естествено срещаща се форма на фолат (фолиева киселина, витамин B9)

 • Витамин B1 (тиамин HCI)

 • Активна форма на витамин В12 (Метилкобаламин)

 • Активна форма на витамин B2 (рибофлавин 5'-фосфат натрий)

 • Витамин B3 (ниацинамид)

 • Активна форма на витамин В6 (пиридоксал 5'-фосфат)

Как действа

Хроничният стрес може да увеличи производството на кортизол от надбъбречните жлези - хормон, който помага на тялото да реагира на повишено напрежение, но когато е трайно повишен, може да доведе до неблагоприятни промени в настроението, съня и хранителните навици. Последното касае хората, които са твърде нервни и са склонни да се хранят повече от обичайното. Това логично води до проблеми с теглото и напълняване. Ботаническите съставки в хранителната добавка Craving and Stress Support насърчават балансиран ритъм на кортизол, който помага за намаляване на чувството за тревожност и свързания с него глад на нервна почва. Останалите съставки подкрепят усилията за по-добър метаболизъм, подобряване на енергията, антиоксидантна защита срещу токсините, отделяни в стресови периоди и причина за много заболявания, намаляване на възпалението.

Ползи от Craving и Stress Support

 • Подпомага оптималната функция на надбъбречните жлези по време на стрес

 • Насърчава балансирани нива на кортизол и DHEA - хормоните, които са най-засегнати от стресa (DHEA означава дехидроепиандростерон, който е хормон, произвеждан от надбъбречните жлези и е предшественик на мъжките и женските полови хормони, включително тестостерон и естроген)

 • Помага за поддържане на положително настроение

 • Подобрява усилията за контрол теглото (превенция срещу напълняване)

 • Намалява до минимум свързаното със стреса хранене

 • Намалява апетита за храна късно вечер

 • Поддържа спокоен сън

Действие на съставките

Магнолия (Magnolia officinalis)

Magnolia officinalis, известна още като кора от магнолия или Houpu в традиционната китайска медицина, се използва от векове за подпомагане на различни аспекти на здравето, включително борба с глада на нервна почва, контрол на апетита и управление на стреса.

Ето някои от потенциалните й ползи за намаляване на напрежението:

 • Анксиолитични ефекти

Magnolia officinalis съдържа съединения, като хонокиол и магнолол, които са показали анксиолитични (намаляване на тревожността) ефекти в някои проучвания. Тези съединения могат да взаимодействат с невротрансмитерните системи в мозъка, като потенциално помагат за намаляване на стреса и тревожността. Magnolia officinalis може да помогне за намаляване на желанието за повишено хранене и прием на алкохол.

 • Намаляване на стреса

Някои изследвания показват, че екстрактите от Magnolia officinalis могат да помогнат за понижаване на нивата на кортизол - хормон на стреса, и да намалят физиологичните реакции към стреса. По-ниските нива на кортизол могат да доведат до намалено чувство на напрежение и тревожност.

 • Подобрен сън

По-доброто управление на стреса и намаленото безпокойство могат да доведат до подобрено качество на съня. Magnolia officinalis може да помогне на хората да спят по-пълноценно, което от своя страна може да намали нивата на стрес и да подобри цялостното благосъстояние.

 • Антиоксидантни свойства

Някои съединения в Magnolia officinalis имат антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за защита на клетките от оксидативен стрес.

 • Противовъзпалителни ефекти

Хроничният стрес може да доведе до възпаление в тялото, което е свързано с различни здравословни проблеми. Magnolia officinalis може да има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за смекчаване на тези ефекти.

 • Невропротекция

Някои проучвания предполагат, че съединенията в Magnolia officinalis могат да имат невропротективни ефекти, като потенциално предпазват мозъка от вредните ефекти на стреса и оксидативния стрес.

 • Контрол на теглото

Чрез намаляване на свързаното със стреса преяждане и желанието за нездравословни храни, Magnolia officinalis може индиректно да подпомогне усилията за контрол на теглото.

Phellodendron amurense

Phellodendron amurense или Huang Bai в традиционната китайска медицина, е азиатски дървесен вид, който се използва за различни здравни цели, включително потенциалните му ползи за контрол на апетита. Това се потвърждава от резултатите от рандомизирано двойно-сляпо изследване сред здрави жени на възраст от 20 г. до 50 г. с наднормено тегло, които трябвало да приемат храна в условията на повишен стрес. Те били разделени на две групи – първата получавали екстракт от Phellodendron amurense за 6 седмици, а контролната група не получавала билката. В края на проучването жените, които не са приемали Phellodendron amurense, показват значително повишаване на теглото, за разлика от първата група. При първата група е измерено и понижение на сутрешните нива на кортизола, смятан за основния хормон на стреса

 • Противовъзпалителни свойства

Phellodendron amurense съдържа съединения като берберин и бербамин, които са показали противовъзпалителни свойства. Хроничното възпаление често е свързано със стреса и намаляването на възпалението може да помогне за облекчаване на свързаните със стреса симптоми.

 • Адаптогенни ефекти

Phellodendron amurense е смятан за адаптоген, което означава, че може да помогне на тялото да се адаптира към стреса по-ефективно.

 • Регулиране на GABA

GABA (гама-аминомаслена киселина) е инхибиторен невротрансмитер в мозъка, който помага за намаляване на тревожността и стреса. Някои изследвания предполагат, че някои съединения в Phellodendron amurense могат да модулират GABA рецепторите, като потенциално насърчават релаксацията и намаляват стреса.

 • Контрол на кръвната захар

Phellodendron amurense е изследван за потенциала му да регулира нивата на кръвната захар. Стабилните нива на кръвната захар могат да бъдат важни за предотвратяване на апетита, особено за храни, богати на захар и въглехидрати.

 • Управление на теглото

Потенциалните метаболитни и регулиращи апетита ефекти на Phellodendron amurense могат индиректно да помогнат за контрола на теглото и да намалят стреса.

5-MTHF

5-MTHF, или 5-метилтетрахидрофолат, е активната форма на фолат (фолиева киселина или витамин В9) в тялото. Той играе решаваща роля в няколко биологични процеса, включително синтеза на невротрансмитери и регулирането на нивата на хомоцистеин.

 • Регулиране на невротрансмитери

5-MTHF участва в синтеза на различни невротрансмитери, включително серотонин, допамин и норепинефрин. Тези невротрансмитери играят ключова роля в регулирането на настроението и реакциите на стрес. Осигурявайки адекватно снабдяване с 5-MTHF, можете да помогнете за поддържането на здрави нива на невротрансмитери, което може да повлияе положително върху контрола на стреса и апетита.

 • Производство на енергия

Фолиевата киселина участва в енергийния метаболизъм. Подпомагайки производството на енергия в клетките, 5-MTHF може да помогне в борбата с умората и да подобри общото благосъстояние. Когато имате повече енергия, може да сте по-добре подготвени да управлявате стреса и да устоите на желанието за нездравословни храни.

 • Процеси на метилиране

5-MTHF също участва в метилирането на ДНК, процес, който регулира генната експресия. Метилирането може да повлияе на различни аспекти на физическото и психическото здраве и може да играе роля в чувствителността към стрес и апетита.

Действие на останалите съставки

Витамини от B-комплекс

Витамините от В-комплекс, включително витамин B1 (тиамин HCI), витамин B12 (метилкобаламин), витамин B2 (рибофлавин 5'-фосфат натрий), витамин B3 (ниацинамид) и витамин B6 (пиридоксал 5'-фосфат), играят решаващи роли в различни телесни функции, включително тези, свързани с контрола на стреса и апетита.

 • Намаляване на кортизола

Някои B-витамини, като B5 (пантотенова киселина), участват в производството на надбъбречни хормони, които помагат да се управлява реакцията на тялото на стрес. Подпомагайки функцията на надбъбречните жлези, B-витамините могат да помогнат за намаляване на освобождаването на кортизол, хормон на стреса, свързан с апетита и стресовото хранене.

 • Енергиен метаболизъм

B-витамините са основни коензими в метаболитните пътища, които превръщат храната в енергия. Адекватното производство на енергия може да помогне за намаляване на умората и да осигури усещане за жизненост, което може да помогне за справяне със стреса и намаляване на апетита.

 • Управление на стреса

B-витамините, особено B1, B3, B6 и B12, играят роля в синтеза на невротрансмитери като серотонин, допамин и норепинефрин. Тези невротрансмитери участват в регулирането на настроението и реакцията на стрес. Осигуряването на достатъчно В-витамини може да помогне за поддържането на здрава нервна система, потенциално намалявайки въздействието на стреса върху тялото.

 • Регулиране на кръвната захар

B-витамините, особено B3 и B6, играят роля в регулирането на кръвната захар. Стабилните нива на кръвната захар могат да помогнат за предотвратяване на пикове и сривове на кръвната захар, които могат да доведат до желание за сладки и висококалорични храни по време на стресови периоди.

 

Съставки: Дн. доза:

%NRV*

Витамин В1
(тиамин хидрхлорид)

10 mg 909%

Витамин В2
(рибофлавин 5-фосфат натрий)

10 mg 714%

Ниацин
(ниацинамид)

10 mg 63%

Витамин В6 
(пиридоксал 5-фосфат)

10 mg 

714%

Фолат
(L-5 метилтетрахидрофолат)

334 µg

167%

Витамин В12
(метилкобаламин)

100 µg

4000%

Патентована смес

Магнолия /Magnolia officinalis/ екстракт от кора, Фелодендрон /Phellodendron amurense/ екстракт от кора.

500 mg

**

Микрокристална целулоза, хипромелозна капсула (целулоза), калциев лаурат, силициев диоксид.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа: Глутен.

Хранителна добавка, 60 капсули

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Производител: Thorne