Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет и Нервна система - Цинк + Витамин B6 и B12, 500 ml Aura Herbals

  • Марка: Aura Herbals
  • Кат. номер:10719 AH
Подобрява имунитета, поддържа функциите на нервната система, контролира нивата на стрес и подкрепя сърдечно-съдовата система
Подробно описание +

Cynkdrop Aura Herbals е иновативен продукт, който съчетава полезните свойства на цинк, витамин В6 и витамин В12. Формулата допринася за нормалната работа на имунната, кръвоносната и ендокринната функция. Поддържа стабилността на нервната система и въздейства стимулиращо върху когнитивните способности и метаболитните процеси. Подкрепя енергийните нива и се грижи за здравето на кожата, косата и ноктите.

 

Здравословни ефекти на комбинацията от цинк, витамин В6 и витамин В12:

  • Поддържа имунната система.
  • Стимулира когнитивната функция.
  • Насърчава работата на ендокринната система.
  • Благоприятства състоянието на кръвоносните съдове.
  • Допринася за нормалния метаболизъм и правилното производство на енергия. 
  • Облекчава признаците на умора.
  • Подобрява здравето и външния вид на кожата, косата и ноктите.

 

Действие на трите основни съставки – цинк, витамин В6 и витамин В12

Cynkdrop Aura Herbals съдържа цинк под формата на високо усвоим цинков глюконат, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6) и цианокобаламин (витамин B12) в перфектно съотношение, което покрива дневната нужда на организма. 

Cynkdrop Aura Herbals е висококачествен веган продукт с опростен състав, без излишни добавки като калиев сорбат, соя, подсладители, алергени, лактоза, глутен, захар и алкохол. Наличието на утайка се дължи на естествения състав на продукта.

Цинк  (цинков глюконат)

Цинкът е важен елемент, свързан с множество ензимни реакции, отговорни за растежа и развитието на организма. Той поддържа когнитивната функция, имунната и нервната система и нормалното състояние на кожата, косата и ноктите. Също така стимулира енергийния метаболизъм и спомага за преодоляване признаците на умора и отпадналост. Насърчава производството на гонадотропните хормони, които подобряват репродуктивната система при жените. Участва в секрецията на инсулин и в процеса на хематопоеза - образуване и развитие на кръвни клетки.

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)

Витамин B6 е водоразтворим витамин, който благоприятства нервната система, бъбречната функция и транспортирането на кислород до клетките, като активизира образуването на червени кръвни клетки. Помага за поддържането на нормален метаболизъм, чрез стимулиране производството на солна киселина. 

Наричан още „женски витамин”, той съдейства за постигане на хормонален баланс, намалява гаденето и повръщане по време на бременност и признаците на на предменструален синдром (ПМС). Облекчава симптомите на синдрома на карпалния канал и влияе положително върху емоционалната стабилност.

Витамин B6 е необходим за правилната функция на над 60 ензима и има ключова роля в освобождаването на гликоген от черния дроб и мускулите. Особено важен за спортисти и хора с активен начин на живот. 
В комбинация с витамин В12, допринася за поддържане на хомоцистеина в оптимални граници и така спомага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Витамин В12 (цианокобаламин)

Витамин В12 е водоразтворим витамин, който подкрепя имунната защита на организма и има основно значение за нормалната функция на нервната система. Той противодейства на симптомите на умора като повишава производството на енергия, стимулира образуването на червени кръвни телца, подобрява усвояването на желязото и понижава риска от поява на анемия.

Основен фактор за профилактика на мозъчни нарушения, проблеми със загуба на памет и концентрация, включително на заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

Нормалните нива на витамин В12 насърчават правилното храносмилане и метаболизма на въглехидратите и протеините.


Съставки:

В 15 ml/ дн. доза:

%NRV*

Цинк
(цинков глюконат)

10 mg 100%

Витамин В6
(пиридоксин хидрохлорид)

0.7 mg 50%

Витамин В12
(цианокобаламин)

1.25 μg

50%Вода.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа: Глутен, лактоза, захар, подсладители, соя, алкохол, калиев сорбат. Подходящо за вегетарианци и вегани.

Приложение:

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при хора, алергични към някоя от съставките на добавката. Възможно е образуването на утайка поради наличието на естествени съставки, не представлява дефект в продукта.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За деца над 10 год. и възрастни .:  По 15 ml на веднъж дневно, разтворени в чаша вода или плодов сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Aura Herbals, Полша