Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Витамин С за Деца, 30 ml капки Aura Herbals

 • Марка: Aura Herbals
 • Кат. номер:11051 AH
В подкрепа здравето и имунната система на децата
Подробно описание +

Витамин С за деца Aura Herbals допринася за правилното функциониране на имунната система и насърчава нормалното развитие на детския организъм. Продукт с мощни антиоксидантни свойства, които помагат за понижаване на оксидативния стрес и вредните ефекти от неговото въздействие. Поддържа енергийния метаболизъм, психологически функции и нервната система.

 

Полезни ефекти на витамин С върху детското здраве:

 • Подсилва защита на клетките от свободните радикали.
 • Подкрепя имунната система на децата. 
 • Подобрява усвояването на желязото и превенцията на желязодефицитна анемия. Влияе положително върху резултатите, когато се интегрира към терапия на вече възникнала анемия.
 • Подпомага правилните психологически функции.
 • Благоприятства нервната система.
 • Стимулира енергийния метаболизъм.
 • Насърчава производство на колаген.
 • Допринася за доброто състояние на кожата, костите и зъбите.

 

Действие и свойства на витамин C 

Витамин С за деца Aura Herbals съдържа витамин С (L-аскорбинова киселина) в течна форма, разработен в удобна опаковка с капкомер за прецизно дозиране. Патентованата формула Quali®-C се базира на сертифицирани суровини, които осигуряват висока ефективност и безопасност. Изчистеният му състав е подходящ за вегани и вегетарианци и е съобразен с особеностите на детския организъм. В него не присъстват излишни съставки като калиев сорбат, подсладители, соя, алергени, лактоза, глутен, захар и алкохол.

 

Витамин С е водоразтворим витамин, с ключова роля за всички жизнени системи: 

 • Мощен антиоксидант

Витамин C е един от най-силните естествени антиоксиданти. Той участва в борбата срещу свободните радикали и осигурява закрила срещу оксидативния стрес, който може да причини увреждане и разрушаване на клетъчните мембрани.

 • Имунна система

Противодейства на неблагоприятните фактори, които могат да отслабят имунната система. Такива могат да бъдат небалансирано хранене, при деца с предпочитания към нездравословни храни, замърсена среда, стрес, прием на антибиотици и други. Помага за компенсиране на недостига на витамин С и подобрява устойчивостта на детския организъм към настинки и грип. Допринася за по-бързото и безпроблемно възстановяване при боледуване, включително през периода на сезонните вируси и при заболявания с висока температура, кашлица, хрема и зачервено гърло.

 • Енергиен метаболизъм

Витамин С стимулира производството на енергия и съдейства за справяне с умората и чувството за отпадналост. Подобрява тонуса, събужда желанието за движение и позволява на децата да се наслаждават пълноценно на игрите.

 • Насърчава образуването на колаген

Витамин С поддържа производството на колаген и нормалното състояние на кожата, венците и зъбите. Подкрепя правилния растеж и функция на мускулите, ставите и костите. Допринася за зарастването на рани след падане, често срещан проблем в детска възраст и наранявания от друг характер.

 • Подобрява усвояването на желязото

Витамин С подобрява абсорбцията на желязо и профилактиката на желязодефицитна анемия. Правилното усвояване на желязото поддържа хемоглобина и нормалното транспортиране на кислород до всички клетки.

 

Съставки:

В 20 капки / дн. доза:

%NRV*

Витамин С
(L-аскорбинова киселина)

100 mg 125%

 

Вода, глицерол.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа:  Глутен, лактоза, захар, подсладители, соя, алкохол, калиев сорбат. Подходящо за вегетарианци и вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при деца, алергични към някоя от съставките на добавката. Разклатете добре преди употреба

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 20 капки дневно, директно или разтворени в течност (вода, сок).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Aura Herbals, Полша