Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Желязо + фолиева киселина с витамини С, В6, В12, 500 ml Aura Herbals

 • Марка: Aura Herbals
 • Кат. номер:10580 AH
Допринася за нормалното кръвообразуване. Подкрепя имунната и нервната система и допринася за нормалния енергиен метаболизъм в тялото
Подробно описание +

Ferradrop, zelazo + kwas foliowy на Aura Herbals е веган формула, която доставя на организма висококачествен комплекс от желязо, витамини C, B6, B12 и фолиева киселина. Комбинацията от желязо и витамини допринася за нормалното кръвообразуване, подобрява производството на енергия и поддържа функцията на имунната система. Стимулира растежа на майчините тъкани по време на бременност и подкрепя здравето на плода.

 

Здравословни ефекти на комплекса от желязо, витамини C, B6, B12 и фолиева киселина:

 • Подсилва имунната система на организма. Подобрява защитата срещу вируси и бактерии, помага за ускоряване възстановяването при респираторни инфекции.
 • Антиоксидант, който намалява оксидативния стрес и предпазва клетките от преждевременно стареене.
 • Подкрепя правилния процес на делене на клетките.
 • Подпомага правилното производство на червени кръвни клетки и хемоглобин.
 • Поддържа когнитивната функция.
 • Насърчава енергийните нива, допринася за намаляване на чувството на умора и отпадналост.
 • Благоприятства сърдечната дейност.
 • Грижи се за здравето на костите и ставите.
 • Влияе положително върху външния вид и състоянието на кожата, косата и ноктите.

 

Действие на основните активни съставки - желязо, витамини C, B6, B12 и фолиева киселина

Ferradrop, zelazo + kwas foliowy на Aura Herbals е веган продукт с изчистена формула, без съдържание на калиев сорбат, подсладители, соя, алергени, лактоза, глутен, захар, алкохол и вещества от животински произход. Той се базира на сертифицирани съставки и се отличава с висока степен на усвояемост.

Желязо (Fe)

Желязото е важен микроелемент, който се среща всяка клетка на човешкото тяло. Основен компонент на хемоглобина и миоглобина, отговорни за транспортирането и съхраняването на кислород в клетките. Поддържа правилни нива на желязо в кръвта и помага за облекчаване симптомите на желязодефицитна анемия (умора, задух, главоболие, замайване, болка в гърдите и др.). Допринася за нормалната мускулна функция и компенсиране на допълнителната нужда от желязо по време на бременност.                           

Витамин С (L-аскорбинова киселина)

Витамин C е мощен антиоксидант и имуностимулатор и има ключова роля за пълноценното усвояване на желязото и превенцията на желязодефицитна анемия. Той способства за неутрализиране на свободните радикали и благоприятства здравето на костите, хрущялите, зъбите и венците. Аскорбиновата киселина има важно значение и за състоянието на кожата. Тя помага за намаляване на влиянието на свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене на тъканите, участва в образуването на колаген и ускорява заздравяването на рани. Също така поддържа доброто здраве на кръвоносните съдове и улеснява контрола на кръвното налягане.

Фолиева киселина (птероилмоноглутаминова киселина)

Фолиевата киселина, позната като витамин В9, съдейства за нормалното кръвообразуване и правилния синтез на аминокиселини. Подпомага репродуктивното здраве както при мъжете, така и при жените и благоприятства правилното развитие на плода по време на бременност.

Витамин В9 подобрява храносмилането, производството на енергия и метаболитните процеси. Допринася за намаляване на риска от диабет тип 2.

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)

Витамин В6 е водоразтворим витамин, свързан с много ензимни реакции, които поддържат нормалния метаболизъм, синтеза на хемоглобин, когнитивните способности и правилните нива на хомоцистеин. Противодейства на гаденето при пътуване и намалява неразположенията при бременност. 

Витамин В12 (цианокобаламин)

Витамин В12 е водоразтворим витамин и важен фактор за нормалната функция на периферната и централната нервна система. Той помага за подсилване на имунната защита на организма и повишаване на енергийните нива. Насърчава производството на червени кръвни клетки, правилния метаболизъм на хомоцистеина и емоционалната стабилност.

 

Съставки: в 15 ml./  дн. доза: %NRV*

Желязо
(железен (II) бисглицинат)

1000 mg 100%

Витамин С (L-аскорбинова киселина)

40 mg 50%

Фолиева киселина
(птероилмоноглутаминова киселина)

100 μg  50%

Витамин В6
(пиридоксин хидрохлорид)

0.7 mg  50%

Витамин В12
(цианокобаламин)

1.25 μg 50%Вода.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа: Глутен, лактоза, захар, подсладители, соя, алкохол. Подходящо за вегетарианци и вегани.

Приложение: Допринася за нормалното кръвообразуване.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва паралелно с други препарати, съдържащи желязо. Да не се използва при хора, алергични към някоя от съставките на добавката. Възможно е образуването на утайка поради наличието на естествени съставки, не представлява дефект в продукта.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.:  По 15 ml веднъж дневно, разтворени в чаша вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Aura Herbals, Полша