Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Зрение и имунитет - Витамин А, 30 ml капки Aura Herbals

 • Марка: Aura Herbals
 • Кат. номер:10511 AH
Допринася за поддържане на нормалното функциониране на нервната и имунната система. Подкрепя здравето на очите, поддържа здравето на костите и оказва благоприятен ефект върху състоянието на кожата
Подробно описание +

Витамин А на Aura Herbals е течен продукт на капки, който допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната система. Неговото действие благоприятства зрението и поддържа здравето и красотата на кожата. Мощен антиоксидант, който спомага за неутрализиране на свободните радикали и насърчава протекцията срещу преждевременно стареене на клетките.

 

Полезни ефекти на витамин А върху човешкото здраве:

 • Подкрепя имунната система на организма и бариерната защита на лигавиците срещу външни агресори.
 • Антиоксидант, който помага за намаляване на оксидативния стрес.
 • Подобрява очното здраве и нощното зрение. Намалява риска от възникване на заболявания като макулна дегенерация.
 • Има ключова роля в клетъчния растеж и образуването на костна и зъбна тъкан.
 • Стимулира синтеза на колаген.
 • Поддържа доброто състояние и красив външен вид на кожата. Допринася за по-бързото зарастване на рани. Влияе благоприятно при проблеми с акне, пигментни петна, фини линии и бръчки.
 • Насърчава репродуктивните способности.

 

Характеристика и действие на витамин А

Витамин А е мастноразтворим витамин с мощни антиоксидантни свойства, който не се синтезира по естествен път от тялото. Той съдейства за намаляване на оксидативния стрес и предпазва клетките в човешкото тяло от вредното влияние на свободните радикали. Благодарение на това витамин А подобрява имунния отговор, подсилва естествената защитна реакция при среща с болестотворни организми и намалява времето за възстановяване при налични инфекции. 

Витамин А е важен за здравето на очите и правилната функция на родопсина. Родопсинът е светлочувствителен рецепторен протеин, отговорен за доброто нощно зрение, който участва в преобразуването на светлината и подаването на сигнали към мозъка. Насърчава зрителната острота и облекчава умората на очите, особено при работа с компютър и други електронни устройства. Допринася още за подобряване профилактиката на някои заболявания (катаракта/перде и макулна дегенерация, свързана с възрастта) и може да забави прогресията при вече възникнали нарушения. 

Витамин А стимулира уплътняването на долните слоеве на кожата и производството на колаген и еластин. Също така има ексфолиращо и регенериращо действие, което насърчава премахването на мъртви клетки и появата на нови. Помага при редица кожни проблеми, включително акне и псориазис и противодейства на образуването на фини линии и бръчки.

Витамин А на Aura Herbals се базира на ретинил палмитат, маслиново масло и екстракт от розмарин, които осигуряват надеждна антиоксидантна закрила и висока степен на усвояване от организма. Формулата е предназначена за директен прием, но ако не харесвате вкуса на капките, може да се използва като добавка към любима студена напитка или салата, без това да намали ефективността на активните съставки. Продуктът е подходящ за вегани и вегетарианци и е без съдържание на:

 • Калиев сорбат.
 • Подсладители.
 • Соя.
 • Алергени.
 • Лактоза.
 • Глутен.
 • Захар.
 • Алкохол.

 

Съставки: В 5 капки/ дн. доза: %NRV*

Витамин A
(ретинил палмитат)

800 μg 100%Зехтин, натурален екстракт от розмарин.

*хранителни референтни стойности; **

Не съдържа:  Глутен, лактоза, захар, подсладители, соя, алкохол, калиев сорбат. Подходящо за вегетарианци и вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната, имунната система и зрението.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при хора, алергични към някоя от съставките на добавката.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Приемете директно или разтворени в течност (мляко). За деца  1-7 г.:  По 2 капки дневно. За деца 7 -14 г.: По 3 капки дневно. За деца над 14 г. и възрастни: По 5 капки дневно.

За възрастни над 18 г.:  Приемайте по 5 капки дневно.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Aura Herbals, Полша