Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Подобрява плътността на костите - Витамин К2 (МК7), 30 ml капки Aura Herbals

 • Марка: Aura Herbals
 • Кат. номер:10313 AH
Грижи се за здравето и плътността на костите и поддържа зъбите здрави
Подробно описание +

Witamina K2 MK7 на Aura Herbals е естествен източник на витамин К2, базиран на 100% естествени съставки. Продукт с висока степен на усвояемост, който допринася за правилното кръвосъсирване и поддържа нормалното състояние на костите, кръвоносната и сърдечно-съдовата система. Мощните му антиоксидантни свойства подкрепят борбата със свободните радикали и предпазват клетките от преждевременно стареене.

Здравословни ефекти на витамин К2 MK7 върху човешкия организъм:

 • Подсилва имунитета.
 • Антиоксидант, който помага за понижаване на оксидативния стрес.
 • Допринася за правилното съсирване на кръвта.
 • Насърчава усвояването на калция. 
 • Поддържа нормалната костна плътност.
 • Съдейства за намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания.
 • Грижи се за оралното здраве.
 • Стимулира производството на тестостерон при мъжете.
 • Има противовъзпалителен ефект.
 • Благоприятства инсулиновата чувствителност, подобрява състоянието при диабет.


Същност и действие на витамин К2 MK7

Витамин К2 MK7 (менахинон) е най-биологично активната форма на мастноразтворимия витамин К. В природата се среща в малки количества в тъмнолистните зеленчуци, лук, брюкселско зеле, броколи, аспержи, жълтък, млечни продукти и някои меса. Дори при здравословен режим на хранене, той се набавя трудно, затова е препоръчително балансът му да бъде поддържан с висококачествена хранителна добавка.

Витамин К2 е отговорен за коагулацията на кръвта и правилното усвояване на калций, които от своя страна подкрепят профилактиката на сърдечно-съдови и костно-ставни заболявания. Също така витамин К2 се грижи за здравето на кожата и зъбите, подобрява използването на енергията, стимулира мозъчната дейност и подпомага клетъчния растеж. 

Witamina K2 MK7 на Aura Herbals се характеризира се с висока усвояемост, дълготрайно присъствие в организма и максимална ефективност. Натурален веган продукт, без съдържание на калиев сорбат, подсладители, алергени, лактоза, глутен, захар или алкохол. 

 • Опорно-двигателна система

Витамин К2 MK7 подобрява абсорбцията на калция и допринася за изграждането и нормалното функциониране на костите. Помага за намаляване предпоставките за загуба на костна плътност и понижава риска от остеопороза и фрактури, като влияе на костното изграждане чрез чрез белтъка остеокалцин. Правилните нива на витамин К2 MK7 противодействат още на факторите, свързани с появата на кариеси и поддържат здравето на зъбите.

 • Сърдечно-съдова система

Витамин К2 MK7 съдейства за намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания, като осигурява антиоксидантна закрила на клетките и стимулира усвояването на калция. Той спомага за предпазване на кръвоносните съдове от калцификация и способства за подобряване на превенцията срещу инфаркт на миокарда и коронарна болест.

 • Ендокринна система

Остеокалцин е протеинов хормон, който участва в свързването на калция и има ключова роля в производството на тестостерон при мъжете. Освен за костната плътност и мъжкото здраве, той има важно значение за енергийния метаболизъм, профилактиката и терапията на диабет тип 2. Регулиращите му свойства помагат за нормализиране на производството на инсулин и кръвна захар и допринасят за намаляване симптомите при метаболитни нарушения.

 

Съставки:

в 6 капки/ дн. доза

%NRV*

Витамин К 
(менахинон) от натто /ферментирали соеви зърна

90 μg 120%Зехтин, екстракт от розмарин.

*хранителни референтни стойности;

Не съдържа:  Глутен, лактоза, захар, подсладители, алкохол, калиев сорбат. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното кръвосъсирване.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при хора, алергични към някоя от съставките на добавката. Да не се използва от лица, приемащи антикоагуланти, съдържащи антагонисти на витамин К (напр. варфарин и аценокумарол).

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Разтворете нужното количество към 1/3 ч.ч. течност (вода, сок, мляко).

За деца 1-7 г.: По 1 капка дневно. За деца 7-10 г.: По 2 капки дневно.

За деца 10-14 г.: По 3 капки дневно.За възрастни над 18 г.: По 6 капки дневно.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Aura Herbals, Полша