Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Подпомага зрението и сърцето - Касис, 300 mg x 120 капсули

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2003
Допринася за антиоксидантната защита на клетките. Поддържа здрави сърцето, мозъка и кожата
51,00 лв. 43,35 лв.
Подробно описание +

Касисът (Ribes nigrum) е малък, но могъщ плод, който има впечатляващ хранителен профил и може да осигури незаменими ползи за здравето

Касисът се отличава със своите мощни противовъзпалителни свойства, и високи нива на витамин С. Тялото използва витамин С за метаболизиране на протеини и за образуване на колаген, който е от съществено значение за кожата и съединителната тъкан.

Mattisson Био касис е хранителна добавка под формата на капсули, които са подходящи за включване към ежедневния хранителен режим и могат да допринесат за:

  • Засилване на имунната система

  • Предотвратяване на преждевременното стареене на клетките

  • Облекчаване на умората, физическо, интелектуално претоварване и по- бързо възстановяване след боледуване

  • Поддържане на сърдечно-съдовото здраве

  • Повишаване нивата на колаген и еластин

  • Подпомагане здравословната функция на бъбреците

  • Подобряване на когнитивното представяне

  • Забавяне на невродегенеративните нарушения

Касисът е един от най- богатите източници на антиоксиданти и по- специално, съдържа голямо количество витамин С. Заедно с оцветяващите го съединения (антоцианините), плодът е способен да стимулира имунната система, да насърчи тялото да се бори по- ефективно с вируси и инфекции, да защити клетките от увреждане, причинено от свободните радикали, да подобри двигателните и когнитивните функции, и състоянието на кожата.

Мощните противовъзпалителни, антиоксидантни ефекти на касиса правят хранителната добавка чудесно допълнение за подобряване храненето на мозъка и за намаляване на риска от развитие на невродегенеративни разтройства свързани с възрастта -  деменция, болест на Алцхаймер и т.н.

Възпалението често е основна причина за възникване на сърдечни, чернодробни и бъбречни заболявания. Изобилието от антиоксиданти и антоцианини в състава на касиса е отлична превенция за съречно-съдовата система. Съдейства за предпазване на сърцето от увреждане, за понижаване на кръвното налягане и за регулиране нивата на холестерола. Хранителната добавка с био касис може да окаже допълнителен ефект като подобри здравето на бъбреците, като допринесе за предпазване на отделителната система от възпаления и инфекции и насърчи нормалната функция на пикочните пътища.

Екстрактът от касис е богат на мастни киселини, които поддържат кожата хидратирана, стегната и по- млада. От друга страна ценният витамин С в състава му стимулира синтеза на колаген, който освен, че подпомага  възстановяването и подхранването на кожата, благоприятства здравословното състояние на съединителната тъкан.

Съставки: Дн. доза:
Касис
/Ribes Nigrum/ плод
1800 mg

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Антиоксидант. Подпомага нормалното състояние на сърдечно-съдовата система и зрението.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1-2 капсули 2-3 пъти дневно с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия