Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Кордицепс Био, 100 g прах Енергия и силен имунитет

81,11 лв.
  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2052

Допринася за повишаване на енергията, подпомага жизнеността и издръжливостта

Подробно описание +

Кордицепсът (Cordyceps sinensis) е специална медицинска гъба с уникални свойства, особено популярна със способността си да стимулира възстановяването и издръжливостта

Ежедневният прием насърчава метаболизма, увеличава клетъчната енергия, ускорява възстановяването и подобрява начина, по който тялото използва кислорода в клетките и органите.

Кордицепсът е адаптоген, което означава, че помага на тялото да се адаптира към физически и психически стрес. Това се дължи на биоактивните съединения в състава му - полизахариди, нуклеозиди, полифеноли, каротеноиди, кордицепин. Тези вещества притежават антиоксидантни, противовъзпалителни, имуномодулиращи и антимикробни свойства.

В допълнение медицинската гъба е добър източник на ценни хранителни вещества и може значително да помогне за поддържане на по- добро здраве и благосъстояние:

  • Стимулира производството на енергия (ATP)

  • Ревитализира и възстановява

  • Редуцира симптомите на изтощение и хроничен стрес

  • Намалява възпаленията в организма

  • Регулира нивата на кръвната глюкоза

  • Пази здравето на сърцето и сърдечно- съдовата система

  • Упражнява хормонално регулаторно действие

  • Модулира имунната система

Mattisson 100% органичен кордицепс на прах е мицелна биомаса с пълен спектър, която се добива от спорите на гъбата. Субстратът е смес от тръстикова захар, жълт боб на прах, глюкоза и пептони. Може да се добавя във вода, сок, смути или здравословна напитка.

Основните терапевтични съставки на кордицепса включват кордицепин и неговите производни, полизахариди и ергостерол. Полизахаридите и бета-глюканите на този вид медицински гъби, имат доказани имуномодулиращи, хипогликемични противогрипни и антитуморни свойства.

Изобилието от витамини и минерали, открити в гъбата са важни елементи за клетъчното здраве и заедно с другите компоненти , стимулират правилното протичане на химичните реакции в тялото.

Кордицепсът е естествено средство за детоксикация и насърчава отвеждането на токсините и тежките метали. Мощните противовъзпалителни и антиоксиданти ефекти неутрализират и редуцират свободните радикали и подпомагат тялото да устои на инфекции.

Като адаптоген и имуномодулатор, който балансира функцията на имунната система, кордицепсът стимулира защитните сили на организма и предпазва тялото от външни агресори.Натуралната добавка с коридицепс е все по- привлекателна опция сред спортистите. Системната консумация увеличава притока на кръв към основните органи и мускули. Това оксигинира клетките и увеличава производство на аденозин трифосфат (АТФ) - основният носител на енергия във всички живи организми.

Наред с положителното въздействие и оптимизираната издръжливост, добавката с кордицепс може да подобри атлетичните постижения.

Съставки: В 2.5 g/ дн. доза:

Органичен кордицепс на прах

2500 mg

100% органичен прах Cordyceps (мицелна биомаса с пълен спектър).

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 100 g

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Подпомага нормалното състояние на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 чаена лъжичка(2.5 g) веднъж дневно, разтворен във вода, сок, смути или друга здравословна напитка.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 

Производител

 

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия