Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Подкрепа за ставите - Дяволски нокът, 120 капсули

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2013
Допринася за редуциране на възпалението и за облекчаване на мускулно-ставни болки
51,00 лв. 43,35 лв.
Подробно описание +

Дяволският нокът е цъфтящо пустинно растение, разпространено предимно в намибийските степи. Името му произхожда от вида на шиповия му плод, който е покрит с малки, приличащи на кукички, нокти

Билката е популярна като противовъзпалително средство и намира приложение за облекчаване на мускулно- ревматични болки, тендинит, лумбостиатична болка и при нарушения, причинени от дегенерация или възпаление на ставите, като артроза и остеоартрит (разрушаване на ставния хрущял), както и срещу ревматоиден артрит.

Дяволски нокът Mattisson е хранителна добавка на капсули, съдържаща органичен екстракт от корена на растението и може да бъде от полза за:

  • намаляване на болката при остеоартрит на коляното и тазобедрената става

  • облекчаване на мигренозни главоболия, болки в мускулите и кръста

  • потискане на възпаленителните процеси в тялото

  • възпрепятстване на невродегенеративни нарушения с напредване на възрастта

  • подобряване състоянието и подвижността на ставите

  • улесняване отделянето на излишната пикочна киселина

  • облекчаване на симптомите на разстроен стомах

  • успокояване на възпалението, причинено от киселинен рефлукс

Дяволският нокът е богат на компоненти, с разнообразни терапевтични свойства, които се допълват от други активни съставки, произвеждащи се от това растение.

Поради своята противовъзпалителна, аналгетична и антиревматична активност растението има способността да се бори с възпалението, да блокира възпалителните реакции, да намалява подуването и да упражнява болкоуспокояващи ефекти. Често добавката с дяволски нокът се използва като естествено противовъзпалително средство, за облекчаване на болката и сковаността в ставите и допълва терапии свързани с остеоартрит или болки в долната част на гърба.

Биоактивните съединения, като флавоноиди и фитостероли, открити в билката, притежават антиоксидантни свойства и могат да предложат изключителни противовъзпалителни ползи за здравето.

Системната консумация на дявослки нокът притежава потенциал да подобри храносмилането. Билката насърчава производството на храносмилателни ензими, стимулира храносмилателната функция и може да бъде полезна при лошо храносмилане. В допълнение потиска възпалението на стомаха и осигурява превенция срещу възпалителни заболявания.

Високата пикочна киселина в организма често е причини за развитието на подагра - друга форма на болезнено ставно заболяване. Известно е, че оптималният прием на хранителна добавка с дяволски нокът, увеличава диурезата и улеснява понижаването на нивата на пикочна киселина.

Органичният Дяволски нокът Mattisson е хранителна добавка, която може да предложи облекчаване на болката и противовъзпалителни ползи за хора с дегенеративни ставни заболявания или за спортисти, които страдат от болки в ставите, поради постоянното физическо усилие по време на тренировки.

Съставки: Дн. доза:

Дяволски нокът
/Harpagophytum procumbens/ екстракт от корен

1800 mg

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Подпомага нормалното състояние на ставите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1-2 капсули 2-3 пъти дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия