Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

100% Сок от Американски сини боровинки Био, 270 ml Dary Natury

 • Марка: Dary Natury
 • Кат. номер:616760 DN
Богат на витамини, фибри, минерали и антиоксиданти 
Подробно описание +

Dary Natury® Sok Borowka wysoka

Dary Natury® 100% Сок от Американски Сини боровинки БИО

Сок за директна консумация, 270 ml

 

Снабдява организма с ценни минерали и витамини, предотвратява възпалителните процеси.

 

Сокът от боровинки притежава изключителни здравословни ползи за човешкото тяло.

 

Проблемите на общественото здраве се превръщат в глобален здравен проблем, включително затлъстяването, възпалителните заболявания на червата и колоректалния рак. Много епидемиологични проучвания показват, че повишеният риск и честотата на колоректален рак са свързани със затлъстяването и възпалителното заболяване на червата.

 

Боровинките, научно известни като Vaccinium corymbosum, са малки, възхитителни плодове, които не само се славят със своя сладък и пикантен вкус, но и ценени заради многобройните си медицински ползи за здравето. Известни са като богат източник на фитохимикали, включително полифеноли и диетични фибри. Доказано е, че тези съставки имат потенциални ползи за здравето на тялото, включително противовъзпалително, противораково действие и против затлъстяване.

 

Свойства на боровинката:

 

Този вкусен плод е богат на танини, киселини и витамини (А, В1, В2, C), антиоксиданти и монозахариди, както и важни минерали като калций, фосфор, калий и желязо.

 

Синята боровинка е известна със своята мощна антиоксидантна сила, благодарение на антоцианина, който се съдържа в нея. Този състав оказва подмладяващо, детоксикиращо, диуретично и антиканцерогенно въздействие. Синята боровинка предоставя възможност за почистване на тялото от токсини, отпадъчни продукти, шлаки и тежки метали.

 

Също така, тя намалява вредното въздействие на свободните радикали и забавя процесите на клетъчното стареене. Синята боровинка подпомага перисталтиката на червата и стимулира храносмилането

 

Ползи за здравето от употребата на сини боровинки:

 

Боровинките (Vaccinium corymbosum) са не само чудесно допълнение към вашата диета, но и съкровищница от лечебни ползи за здравето. Ето 15 ключови ползи за здравето, свързани с консумацията на боровинки:

 

 • Силата на антиоксидантите: Боровинките са пълни с антиоксиданти, като антоцианини и кверцетин, които помагат в борбата с оксидативния стрес и защитават клетките от увреждане.

 

 • Противовъзпалително средство: Техните противовъзпалителни свойства ги правят полезни за намаляване на възпалението и облекчаване на хронични заболявания.

 

 • Здраве на сърцето: Боровинките насърчават здравето на сърцето, като понижават кръвното налягане, намаляват нивата на лошия холестерол и поддържат здрави кръвоносни съдове.

 

 • Когнитивна функция: Редовната консумация може да подобри когнитивната функция и да забави когнитивния спад, свързан с възрастта, потенциално намалявайки риска от болестта на Алцхаймер.

 

 • Имунна подкрепа: Боровинките съдържат витамин С, който поддържа имунната система и помага на тялото да се бори с инфекциите.

 

 • Здраве на храносмилането: диетичните фибри в боровинките подпомагат храносмилането и насърчават здравословния чревен микробиом.

 

 • Управление на теглото: Боровинките могат да бъдат част от стратегия за управление на теглото поради ниското си съдържание на калории и способността да ви поддържат чувство за ситост.

 

 • Здраве на кожата: Антиоксидантите в боровинките допринасят за здравата кожа, като я предпазват от увреждане от свободните радикали.

 

 • Защита на зрението: Те съдържат съединения като лутеин и зеаксантин, които са от съществено значение за здравето на очите и могат да намалят риска от свързана с възрастта макулна дегенерация.

 

 • Контрол на кръвната захар: Боровинките имат нисък гликемичен индекс и могат да помогнат за регулиране на нивата на кръвната захар, което е от полза за хората с диабет.

 

 • Превенция на рака: Някои проучвания показват, че антиоксидантите в боровинките могат да играят роля в предотвратяването на някои видове рак.

 

 • Здраве на костите: Боровинките съдържат витамин К, който е от съществено значение за здравето на костите и може да намали риска от остеопороза.

 

 • Здраве на бъбреците: Антиоксидантите в боровинките могат да предпазят бъбреците от увреждане и да подобрят цялостната им функция.

 

Съставки: Сок от сини боровинки /Vaccinium corymbosum/

*продукт от биологично земеделие

Препоръки за употреба: За директна консумация

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: DaryNatury, Полша.