Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Пробиотик Бацилус Коагуланс - Bacillus Coagulans, 60 капсули със забавено освобождаване

 • Марка: Thorne
 • Кат. номер:758020 (SF758) TR
За нормална чревна микробиота, срещу стомашен дискомфорт и след прием на антибиотици
Подробно описание +

Bacillus Coagulans е ефективен, спорообразуващ пробиотик в подкрепа и стомашно-чревната функция, подходящ за ежедневна употреба от всички възрасти

Съдържа Bacillus coagulans (известна също като Lactobacillus sporogenes) – уникална, изключително мощна, стабилна пробиотична бактерия, която, за разлика от други бактерии Lactobacillus, не губи ефикасността си и безпроблемно оцелява в стомаха. Така запазва силата си в червата, където помага за облекчаване на стомашно-чревни разстройства като газове, подуване, стомашни болки, повръщане, запек или диария, IBS (синдром на раздразненото черво), нарушена чревна флора след прием на антибиотици.

Изследванията показват, че приемът на Bacillus coagulans в продължение на 50-90 дни надеждно облекчава храносмилателния дискомфорт и подобрява качеството на живот.

Bacillus Coagulans е изключително:

 • Мощна като действие: може да поддържа производството на органична млечна киселина, оцетна киселина и водороден пероксид
 • Устойчива на температура
 • Жизнена и активна бактерия
 • Оцелява безпроблемно в стомашни сокове и киселина
 • Бърза като действие при нарушена чревна флора, особено след прием на антибиотици
 • Според Агенцията по храните и лекарствата на САЩ и Агенцията за безопасност на храните на Европейския съюз, пробиотикът B. coagulans е безопасен за прием.

Как действа

Чревният тракт съдържа трилиони бактерии, които, когато човек е здрав, съжителстват с нас в полезна, симбиотична връзка. Полезните бактерии помагат за смилането на храната, произвеждат витамини, регулират метаболизма и улесняват нормалния имунен отговор. Пробиотичните бактерии насърчават здравословна чревна среда, като произвеждат млечна киселина и отделят мастни киселини, които са полезни за растежа на други полезни микроорганизми. Bacillus coagulans (известна също като Lactobacillus sporogenes) е бактерия, произвеждаща млечна киселина, която е уникална сред пробиотичните добавки. Една от основните нейни характеристики е изключителната й устойчивост в стомашната среда.

От първоначалното си откриване през 1915 г. до днес bacillus coagulans не спира да привлича вниманието на експерти, както на изследователски екипи, така и на производители на храни. От една страна, B. coagulans демонстрира различни биологични активности, подобни на своите „братя“ пробиотици като Bacillus и Lactobacillus. От друга, едно от качествата, което прави B. coagulans толкова уникална спорообразуваща бактерия, е нейната устойчивост на висока температура.

Според Националния институт по здравеопазване (NIH) на САЩ, B. coagulans проявява характеристиките на пробиотичните микроорганизми, които естествено обитават чревната микробиота. Такива характеристики включват:

 • Поддържане на стомашно-чревното здраве
 • Поддържане на здравословна имунна функция
 • Грижа за сърцето и холестерола

Основни характеристики

 • Производство на млечна киселина

Bacillus coagulans е бактерия, способна да произвежда млечна киселина, която е вид полезна органична киселина. Млечната киселина помага за поддържане на киселинната среда на храносмилателния тракт, което може да потисне растежа на вредните бактерии и да насърчи растежа на полезните бактерии.

 • Капсулиране

Една уникална характеристика на Bacillus coagulans е способността й да образува защитна спора, или капсула, около себе си, когато е изложена на неблагоприятни условия като топлина, влага или киселинност. Тази спора предпазва бактерията от унищожаване в киселата среда на стомаха, позволявайки й да достигне жива до червата.

 • Оцеляване в стомаха

Благодарение на своите защитни спори, Bacillus coagulans е по-устойчива на киселинните условия на стомаха в сравнение с много други пробиотици. Тази характеристика увеличава шансовете й да оцелее при „пътуването“ през храносмилателната система и да достигне до червата, където може да упражни своите полезни ефекти.

 • Здраве на червата

Веднъж попаднала в червата, Bacillus coagulans може да стане метаболитно активна и да помогне за поддържането на здрав чревен микробиом. Така се конкурира с вредните бактерии за ресурси,  произвежда допълнителна млечна киселина и допринася за цялостния баланс на чревната флора.

 • Редовност на червата

Bacillus coagulans може да помогне за регулиране на движенията на червата и насърчаване на редовността в храносмилателната система. Това може да бъде особено полезно за хора, които понякога изпитват храносмилателен дискомфорт.

 • Топлинна стабилност

Bacillus coagulans е относително стабилна на топлина бактерия, което означава, че може да издържи на по-високи температури по време на производствени процеси и процеси на съхранение. Това я прави желана съставка за различни формулировки на храни и добавки.

 • Стомашно-чревно здраве

Диария: Bacillus coagulans може да помогне за облекчаване на симптомите на остра диария, както и диария, свързана с антибиотици.

Синдром на раздразнените черва (IBS): Някои проучвания предполагат, че Bacillus coagulans може да осигури облекчаване на симптомите на IBS, включително коремен дискомфорт и нередовни движения на червата.

Възпалително заболяване на червата (IBD): Има някои доказателства, които предполагат, че Bacillus coagulans може да помогне за справяне със симптомите при хора с IBD, но са необходими повече изследвания.

 • Имунна подкрепа

Bacillus coagulans може да помогне за поддържане на имунната система чрез насърчаване на здравословен баланс на чревните бактерии.

 • Вагинално здраве

Някои изследвания показват, че Bacillus coagulans може да помогне за поддържане на вагиналното здраве чрез насърчаване на балансиран вагинален микробиом, което потенциално намалява риска от вагинални инфекции.

 • Управление на теглото

Редица изследвания потвърждават ролята на бактерията Bacillus coagulans за поддържане на теглото и метаболитното здраве чрез повлияване на състава на чревната микробиота.

Като обобщение: Bacillus coagulans може да се разглежда като обща пробиотична добавка за насърчаване на цялостното храносмилателно здраве.

Научно потвърдени ползи

 • При Синдром на раздразнените черва (IBS)

Проучване на Trusted Source (Доверен източник)  сред хора с IBS разглежда ефектите на B. coagulans за симптомите на IBS. Те включват коремна болка, диария и запек. И трите симптома са значително подобрени при участниците, на които е даден синбиотик, съдържащ B. coagulans, в сравнение с плацебо.

 • Запек

Японско проучване анализира движението на червата и редовността на дефекацията при страдащи от запек в продължение на две седмици. На участниците е даден или патентован щам B. coagulans lilac-01, съдържащ соева окара на прах (соева каша), или плацебо само соева окара на прах. Тези, които са получили B. coagulans, показват подобрена функция на червата. Те също така съобщават за по-малко проблеми с ходенето до тоалетна.

 • Чревни газове

Малко проучване от 61 участници изследва патентован щам B. coagulans върху симптомите, свързани с газовете в червата след хранене, в сравнение с плацебо. Симптомите включват метеоризъм, подуване на стомаха и коремна болка. Тези, които са получили пробиотика, показват значително подобрение при болката. Те също имат силно подобрение и при симптомите на в коремно подуване в сравнение с групата на плацебо.

 • Ревматоиден артрит

Малко проучване на Trusted Source анализира противовъзпалителните способности на B. coagulans върху група от 45 мъже и жени с ревматоиден артрит. На участниците е даден пробиотик в допълнение към техния стандартен режим на лечение в продължение на два месеца.

В сравнение с групата на плацебо, участниците, които са приемали B. coagulans, съобщават за подобрена способност да участват в ежедневни дейности като дълги разходки. Участниците също демонстрират намаляване на С-реактивния протеин (CRP), маркер за възпаление.

Съставки: В 3 капс. /дн. доза 
Бацилус коагуланс 399 mg

***съдържа минимум 2 млрд. активни пробиотици в капсула

Микрокристална целулоза, капсула със забавено освобождаване (хидроксипропил метил целулоза, пектин, вода), средно-верижни триглицериди.

Не съдържа: Глутен. 

Хранителна добавка, 60 капсули, със забавено освобождаване. 

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на гастро-интестиналния тракт.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: От 1 до 3 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Thorne