Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Херпес симплекс, костна система - Л-Лизин (хидрохлорид) 1000 mg, 120 таблетки

 • Марка: Nutricost
 • Кат. номер:72564 (376201) NC
Подпомага нормалното състояние на имунната система
Подробно описание +

Л-лизинът е основна есенциална аминокиселина, необходима на тялото, за да произвежда протеини, отговорни за растежа и възстановяването на тъканите. Той е част от процесите, които образуват колаген, помага на тялото да абсорбира калций, участва в поддържането и балансирането на метаболизма.

Nutricost L-Lysine е хранителната добавка, с висока степен на усвояване, осигуряваща  1000 мг първокласен Л-лизин на порция.

Лизинът има различни важни ефекти върху тялото и може да се консумира като добавка, за да помогне:

 • при намален имунитет
 • за предотвратяване и ограничаване на херпес вирусни инфекции
 • за стимулиране производството на колаген
 • за подпомагане на здравата съединителна тъкан
 • за усвояване на калция и поддържане здравето на костите
 • за регулиране  производството на енергия
 • за подобряване на спортните постижения
 • за възстановяване след тренировка
 • за подкрепа на черния дроб и имунната система

Тялото не може да генерира лизин и за да се поддържат оптимални нива необходими за правилното му функциониране, той трябва да се набавя от богати на тази аминокиселина храни или добавки. Допълването с лизин е от първостепенно значение за хората, които са на растителна диета, тъй като той преобладава в богати на протеини храни и млечни продукти. Възрастни хора, при които диетичният прием на лизин е нисък, също могат да се възползват от добавки с лизин.

Л-лизинът играе особено важна роля за имунната система. Той участва в развитието на антитела и има важни антивирусни и противовъзпалителни свойства. Имунната система изисква непрекъснато снабдяване с хранителни вещества за повишаване на нейния отговор. Дефицитът на лизин в храната ограничава синтеза на протеини, влошава имунните реакции и повишава чувствителността към инфекции.

Като аминокиселина, лизинът участва в синтеза на колаген - структурният протеин, образуващ цялата съединителна тъкан като кожа, сухожилия, и кост. Укрепването на съединителната тъкан на тялото е от съществено значение за поддържането на силна имунна система и осигуряването на бариера срещу бактерии и вируси.

Ролята на лизина в производството на протеини означава, че той е пряко свързан с развитието на мускулите. Като важен компонент от процеса на използване на мастните киселина като енергиен източник, добавката с Л- лизин може да подобри спортните постижения и да увеличи издръжливостта на спортистите.

Съставки: (в 1 табл./ дн.доза): %NRV*
Л-Лизин
   (л-лизин хидрохлорид)
1000 mg **

Калциев карбонат, магнезиеви соли на мастни киселини, хипромелоза

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 120 таблетки.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Подпомага нормалното състояние на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost, USA