Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сърдечно-съдово здраве - Коензим Q10 200 mg, 120 капсули - Coq10

 • Марка: WeightWorld
 • Кат. номер:118771 WW
За ефективна профилактика на сърдечно-съдовите функции
Подробно описание +

Коензим Q10 200 mg, 120 капсули имат изцяло натурален състав, за да предоставят надеждна антиоксидантна защита на клетките и едновременно с това да допринесат за нормалното състояние на сърдечно-съдовата, имунната, репродуктивната и костната система

Универсалното действие на един от най-популярните коензими в алтернативната медицина го поставя и на челни позиции в списъка с ключовите естествени подобрители за състоянието на кожата и косата, фигурата и психичното здраве. Продуктът може да послужи като помощен елемент в терапията на някои хронични състояния, но също така се препоръчва и за обща здравна профилактика. Не съдържа ГМО, глутен или лактоза. Може да се приема от вегетарианци и вегани.

С какво помага?

 • Насърчава нормалното протичане на редица вътреклетъчни процеси, включително и по отношение на производството на енергия в тялото;

 • Предпазва клетката от оксидиране и увреждане;

 • Подпомага заздравителния процес на тъканите;

 • Стимулира регенериращите свойства на редица органи, включително на кожата;

 • Предпазва от преждевременно стареене;

 • Насърчава нормалния ритъм и функции на сърдечния мускул;

 • Предпазва кръвоносните съдове от увреждане, загуба на еластичност, запушване, натрупване на голямо количество плака и чупливост;

 • Може да подобри състоянието на разширени вени, сърдечна недостатъчност, повишена капилярна пропускливост и други;

 • Регулира нормалното артериално кръвно налягане;

 • Подобрява естествения кръвен поток в тялото;

 • Предпазва от развитие на редица невродегенеративни заболявания;

 • Подпомага контрола на диабетните състояния;

 • Има известен болкоуспокояващ ефект и облекчава симптомите при мигрена и фибромиалгия;

 • Възстановява нормалните функции на белите дробове;

 • Тонизира тялото и регулира неговия енергиен баланс.

Какво точно е Коензим Q10?

CoQ10 е не само коензим, тоест стимулатор за дейността на даден ензим (катализатор за определен процес в тялото), но и витаминоподобно вещество. Сложната природа на този елемент го превръща в обект на изследване от учени в различни сфери, включително във всички области на медицината. Причината е, че коензим Q10 има универсално общоукрепващо действие върху целия човешки организъм най-вече защото поддържа нормалния ход на редица ключови биохимични процеси в тялото, но и защото е мощен антиоксидант с протективен ефект за клетките.

СоQ10 се произвежда по естествен път в организма, но с годините количеството му намалява. Това, от своя страна, лишава тялото от естествените си защитни механизми срещу оксидирането и остаряването на клетките и най-вече на техните мембрани. По-голямата част от наличния коензим Q10 в тялото обаче се намира в митохондриите. Ето защо това вещество се смята за основен катализатор в процеса по превръщане на поетите хранителни вещества в енергия. Не е случайно, че в миналото СоQ10 е била ключова добавка в режима активните спортисти.

Освен да помага в нейното образуване, Q10 коензим помага и транспортирането на енергията до всяка точка в човешкото тяло. Това свойство на веществото се дължи на ролята му да произвежда аденозин трифосфат. Последният им ключово значение за енергийния трансфер в организма.

 

Коензим Q10 200 mg, 120 капсули е висококачествена хранителна добавка с възстановяващо действие за различни органи и системи от такива на изцяло клетъчно ниво. Тя подобрява ефективността на широк кръг от ключови биохимични и физиологични процеси в тялото и допринася за анти-ейдж защитата на организма. Произведена е от английската компания за здравословни продукти Weight World.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:

Коензим Q10
(убиквинон)

200 mg 200 mg

Коензим Q10, силициев диоксид, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, хидроксипропил метил целулоза.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Comfort Click Ltd, Великобритания