Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Спокойна нощ - Есенции на д-р Бах + Мелатонин N°39, 60 желирани таблетки с плодов вкус Lemon Pharma

 • Марка: Lemon Pharma
 • Кат. номер:600109 LP
Осигурява бързо заспиване, здравословен сън и лесно събуждане
Подробно описание +

N°39® Bachblüten Geruhsame Nacht Gummis + Melatonin 1 mg / Спокойна Нощ, 60 желирани таблетки с плодов вкус, са хранителна добавка на френската компания Lemon Pharma. Продуктът подпомага нормалната функция на съня. Желираните таблетки имат приятен вкус и спомагат за облекчаване на емоционалния стрес. Продуктът е подходящ за вегани.

Защо сънят е толкова важен? За нашето благополучие е важно да спим достатъчно. Сънят се състои от различни цикли. Докато спим, в тялото протичат важни процеси. Фазите на почивка и релаксация се редуват с фази на дълбок сън. По време на нашия сън преживяванията се обработват и се съхраняват в паметта ни. Като цяло повечето хора се нуждаят от поне седем до осем часа сън на нощ.

Какво представлява мелатонинът? Мелатонинът е хормон, който се произвежда в главния мозък и се освобождава, когато се стъмни. Той гарантира, че се уморяваме и заспиваме спокойно. Въпреки това, колкото по-възрастни ставаме, толкова по-малко количество хормон се произвежда в нашия организъм. Освен това стресът, нередовният ритъм на съня и многото източници на светлина в градовете, например, пречат на собственото производство на мелатонин в тялото. Приемът на мелатонин преди сън помага да се компенсира този дефицит.

Ключовите характеристики на продукта на Lemon Pharma включват:

 • Оригиналната лечебна формула на Бах в съчетание с мелатонин: Желираните таблетки съдържат комбинация от оригиналните цветни есенции на д-р Бах, допълнени с 1 mg мелатонин. Този хормон е важен за регулирането на съня и спомага за дългата и спокойна почивка през нощта.
 • Намаляване на времето за заспиване: Таблетките подпомагат намаляването на времето, което отделяте, за да заспите. Това ви дава възможност да се отпуснете и заспите по-лесно.
 • Аромат на маракуя: Продуктът има приятен аромат на маракуя, който придава допълнително усещане за спокойствие и релаксация.
 • Веган продукт: Тези желирани капсули са напълно веган и не съдържат съставки от животински произход.
 •  

Всяка една от желираните таблетки от серията Original N°39 Bachflower Gummis Peaceful Night съдържа комбинация от 6 цветни есенции на Бах. Тези есенции имат следните полезни свойства:

 • N°6 Череша: Подпомага постигането на балансирано и спокойно състояние на ума, освободено от хаоса на трудно контролируемите емоции.
 • N°9 Клематис: Подпомага вниманието и фокуса, като премахва разсейването и невниманието.
 • N°18 Impatiens: Подпомага установяването на балансиран дневен ритъм, неутрализирайки вътрешното напрежение.
 • N°26 Скална роза: Спомага за постигането на съзнателно и уравновесено поведение, отстранявайки нервността и паниката.
 • N°29 Витлеемска звезда: Подпомага способността да се преодоляват препятствията, осигурявайки утеха и мир след преживени травми.
 • N°35 Бял кестен: Спомага за постигането на ясен и структуриран ум, премахвайки хаотичните мисли.

С добавката от 1 mg мелатонин хранителната добавка регулира ритъма на съня, а витамин B6 допълнително поддържа нервната дейност. Формулата съдържа и билков екстракт от пасифлора, който допълнително подпомага усещането за спокойствие.

Желираните таблетки Trösterchen Original N°39 Bachflower Gummis Peaceful Night са идеален начин да се подготвите за спокоен сън, като осигурите на своя организъм всички необходими предпоставки за релаксация и възстановяване.

История на цветните есенции на д-р Бах:

Продуктът се базира на лечебната система на д-р Едуард Бах, основателят на Bach Flower Remedies. Този метод се фокусира върху използването на цветя и растения, които могат да подпомогнат психическото равновесие и хармонията. Д-р Бах разработва 38 индивидуални цветни есенции, всяка от които има свои специфични свойства за подпомагане на различни емоционални състояния.

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:
 
 

NRV%*

 
 

Цветни есенции на д-р Бах

15 mg 15 mg  **

Екстракт от Пасифлора 10:1

10 mg 10 mg **

Витамин В6
(пиридоксин хидрохлорид)

2 mg 2 mg 142%

Мелатонин

1 mg

1 mg **

 

Глюкозен сироп, захар, глюкоза, пектин, лимонена киселина, 0.5 % оригинални цветни есенции на д-р Бах (Витлеемска звезда (Ornitholagum umbellatum), Черешов цвят (Prinus cerasifera), Клематис (Clematis vitalba), Скална роза (Helianthemum nummu-larium), Импатиенс (Impatiens glandulifera), Бял Кестен), натриев цитрат, екстракт от пасифлора, екстракт от натурални пасирани плодове, слънчогледово масло, витамин В6, концентрат от сок от лилави моркови, мелатонин.

Подходящо за вегани.

Не съдържа: Глутен, лактоза, лонсерванти, желатин, пластификатори.

Приложение: Подпомага нормалната функция на съня.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се приема след консумация на алкохол. При бременност, кърмене, дългосрочни проблеми със съня, хронични заболявания или прием на други помощни средства за сън се консултирайте с лекар преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 желирана таблетка дневно, вечер, 30 минути преди сън.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Lemon Pharma GmbH & Co. KG,  Франция