Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Добро храносмилане - Мастиха, 60 g прах Mastiha

  • Марка: Mastiha
  • Кат. номер:350029 (FAR-045)
Чист екстракт от смола от мастиково дърво от остров Хиос (Pistacia Lentiscus var. Chia) и инулин
Подробно описание +

Mastiha Смола от мастиково дърво с инулин

Хранителна добавка, 60 g прах

 

Екстракт от смола на мастиково дърво за добро храносмилане

 

Мастихата на прах, произведена от смола на мастиково дърво от остров Хиос, е един от най-ценните природни продукти с лечебни свойства. Този натурален прах се извлича от смолата на мастиковото дърво, което е характерно за остров Хиос в Гърция. Смолата, известна още като мастих, е популярна и използвана в традиционната медицина от векове.

 

Мастихата от о-в Хиос е известна със своите антибактериални, противовъзпалителни, бактерицидни и противогъбични свойства. Една от най-известните ѝ роли е в борбата срещу Helicobacter pylori - бактерия, която е основна причина за образуването на язви на стомаха и дванадесетопръстника. Мастиха има способността да унищожава тази вредна бактерия, подпомагайки лечението ѝ и предотвратяването на язви.

 

Още има свойството да облекчава редица храносмилателни проблеми като рефлукс и метеоризъм, появяващи се след хранене. Този продукт подпомага регулацията на храносмилането и улеснява процеса на асимилация, като по този начин намалява чувството на тежест и подуване в корема.

 

Ползи за здравето

 

Мастихата на прах и инулинът, които са основните съставки на този продукт, предоставят няколко ключови ползи за здравето:

 

Борба с бактерии и инфекции

 

Мастикът, извлечен от мастиковото дърво, е известен със своите антибактериални и бактерицидни свойства. Ефективно се бори с различни бактериални инфекции, които са основна причина за развитието на стомашни неразположения и заболявания.

 

Подпомагане на храносмилателната система

 

Комбинацията от мастиха и инулин предотвратява причините за появата на киселините, тежестта след хранене и чувство за подут корем. Подпомагат процеса на храносмилане.

 

 

 

Поддържане на здрава чревна флора

 

Инулинът е пребиотик и стимулира размножаването на колониите полезни бактерии в стомашно-чревния тракт, тъй като те спомагат за поддържането на баланса на чревната флора и оптималното функциониране на храносмилателната система.

 

Помощ при контролиране на нивата на холестерола

 

Мастикът и инулинът допринасят за намаляване на нивото на „лошия“ LDL=-холестерол и увеличаване на нивото на “добрия” HDL-холестерол. Този процес може да намали общото ниво на холестерол в организма и да подпомогне сърдечно-съдовото здраве.

 

Регулиране на стойностите на артериалното кръвно налягане

 

Инулинът, съдържащ се в продукта, подобрява синтеза на ензима еNOS, който разширява кръвоносните съдове и заедно с калия подпомагат регулирането на стойностите на артериалното кръвно налягане.

 

Подобряване на общото здравословно състояние

 

Съставките поддържат цялостното здраве на храносмилателната система, намалявайки риска от развитие на различни проблеми и болести, но и подпомагайки по-добрата функция на имунната система.

 

Какво представлява инулинът и как действа?

 

Инулинът, другата важна съставка в продукта, е вид полизахарид, който може да се извлича от множество растения. Този естествен пребиотик е храна за полезните бактерии в стомашно-чревния тракт, като ги насърчава да се размножават. Този процес е от съществено значение за поддържането на баланса на чревната флора, който е важен за здравето на храносмилателната система. Инулинът също така подобрява нормалната функция на тънкото черво и допринася за здравословното храносмилане, но има и редица други ползи за здравето:

 

  • Подобрява имунната защита;
  • Намалява риска от развитие на някои хронични заболявания;
  • Подпомага усвояването на калций и магнезий.

 

Как е препоръчително да се приема Мастиха за добро храносмилане?

 

За да се възползвате от пълните ползите на мастиха на прах, в комбинация с инулин, препоръчителната доза е една чаена лъжичка, разтворена в кисело мляко, вода или сок. Така приготвената напитка се приема преди хранене и може да бъде част от ежедневната рутина за цялостно здраве.

Съставки: Естествена смола Chios Mastiha /Pistacia lentiscus var. chia/ 60% и инулин на прах, силициев диоксид.

Приложение: Подпомага нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1/2 чаена лъжичка дневно, смесена с кисело мляко, вода или сок. Приемайте 30 минути преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece