Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Цинк бисглицинат (с висока абсорбция), 50 mg /140 V капсули

  • Марка: Webber Naturals
  • Кат. номер:3919 WN
Допринася за нормалното функциониране на имунната система
Подробно описание +

Цинковият бисглицинат в капсули е силно усвоим и нежен към стомаха, като не разчита на стомашната киселина за усвояване

Цинковият бисглицинат е чудесен начин за попълването на дефицита от веществото, характерен за възрастните хора. Допълнителният прием гарантира, че тялото има необходимото количество цинк, за да поддържа над 300 ензимни реакции, имунната функция и нормалното състояние на костите, косата, ноктите, кожата и съединителната тъкан. Цинкът е важен и за енергийния метаболизъм.

Какво е цинков бисглицинат

Цинковият бисглицинат е комбинация от цинк с аминокиселини, в конкретния случай с две молекули глицин. Минералните метални соли често се разделят в храносмилателния тракт на отделни компоненти, превръщат се в други съединения, дразнят лигавицата на стомаха и червата, слабо се абсорбират (от 0,5 до 10%) и с увеличаване на дозата (за покриване на нуждите на тялото поради ниския процент на асимилация) също често проявяват токсични ефекти. Хелатните форми решават този проблем – те доставят цинк в по-удобна форма, не дразнят стомаха и не се разграждат или превръщат в други вещества. Тяхната висока бионаличност позволява да се намалят дозите на микроелементите и да се сведат до минимум страничните ефекти.

Действие и ползи на цинковия бисглицинат за организма

Капсулите компенсират дефицита на цинк в организма, произтичащ от нисък прием с храната или при много бързо изразходване на запасите от цинк в организма. Възстановяването на необходимата концентрация на цинк води до повишаване на интензивността на синтеза на ензимите, в които той участва, и регулираните от тях реакции до оптимално ниво, съобразено с нуждите на организма.

• Елиминира опасността от хипоцинкоза и нейните последици - стареене на кожата и развитие на дерматит, загуба на коса, увреждане на лигавиците, забавяне на растежа и намаляване на нивото на секреция на полови хормони;

• Цинкът е важен компонент на антиоксидантната защита на тялото - предпазва мускулите и другите органи от увреждането на свободните радикали и намалява киселинността на мускулите при стрес;

• Възстановява работоспособността, ускорява периода на рехабилитация след тренировки, заболявания и наранявания;

• Осигурява адекватно ниво на имунна защита;

• Подобрява функционирането на централната нервна система (памет и внимание), намалява симптомите на депресия, подобрява настроението;

• Защитава кръвоносните съдове от атеросклероза;

• Балансира хормоналните нива и по-доброто усвояване на глюкозата;

• Улеснява загубата на тегло;

• Нормализира линейния растеж по време на пубертета.

Кой има нужда от цинк

Тялото губи значителни количества цинк чрез потта и урината. Следователно интензивната физическа активност, при която човек се поти много, неминуемо води до дефицит на цинк. В допълнение, хората със затлъстяване имат нарушен метаболизъм на цинка и се нуждаят от повече цинк, отколкото хората с нормално тегло.

От допълнителен прием на цинк се нуждаят:

• спортисти, които работят за увеличаване на мускулна маса и практикуващи дълги тренировки за издръжливост;

• мъжете с ниско ниво на тестостерон;

• тези, които са на диета и особено вегетарианците;

• хора с наднормено тегло;

• юноши с липса на линеен растеж;

• хора, склонни към депресия;

• всеки, който иска да подкрепи имунитета си.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Цинк (бисглицинат) 50 mg 50 mg

Растителна капсула (въглехидратна гума, пречистена вода), оризово брашно, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид, стеаринова киселина.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, нишесте, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 140 V капсули .  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.:. По 1 капсула дневно, по време на хранене, няколко часа преди или след прием на други медикаменти.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada