Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Коса, кожа и нокти - Биотин Extra Strength 10000 µg, 120 V капсули

  • Марка: Webber Naturals
  • Кат. номер:3908 WN
Витаминът на красотата
Подробно описание +

Биотинът (витамин H, B7, коензим R) е един от витамините от група В, който изпълнява много функции в тялото

Tой е част от ензимите, които регулират метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати, източник е на сяра, необходима за синтеза на колаген, участва в активирането и преноса на CO2. Биотинът е нужен на нервната система и полезната чревна микрофлора. Важен е за здравето на косата, ноктите и кожата, поради което е наречен „витамин на красотата“.

Кой има нужда от биотин

Витамин В7 се произвежда от чревната микрофлора, но не се натрупва в достатъчно количество в организма. Нуждае се от много магнезий, за да се абсорбира добре. За усвояването на биотина пречат много от веществата, които често попадат в организма - захарин, суров яйчен протеин (авидин), храни с консерванти E221 и E228, готвени масла, алкохол, антибиотици, лекарства, съдържащи сяра и др.

Дефицитът на биотин е свързан със себореен дерматит и червени, люспести кожни обриви.

• Биотинът е необходим за бременни и кърмещи жени. Дефицитът му може да доведе до аномалии на плода;

• Диабет тип 1 и 2: Благодарение на способността да намалява нивата на глюкозата, витамин В7 е полезен за диабетици. Някои плацебо-контролирани проучвания показват, че концентрациите на глюкоза при хора с диабет тип 2 са значително по-ниски с достатъчно количество биотин в кръвта. Проучване на тази тема показва способността на витамина да предотвратява увреждане на бъбреците при хора с инсулинозависим диабет тип 1;

• Множествена склероза: Лечението с високи дози витамин B7 може да помогне за подобряване на симптомите при хора с множествена склероза, автоимунно заболяване, което засяга нервната система, води до мускулна слабост и редица други проблеми;

• Дефицит на биотинидаза: Друга причина за дефицит на витамин В7 е автозомното рецесивно метаболитно разстройство. При хората с това заболяване, тялото не произвежда достатъчно от ензима, необходим за освобождаване на биотин от протеини в храната по време на храносмилането;

• Контрол на невропатията: Витамин B7 може да помогне за намаляване на увреждането на нервите при хора на хемодиализа за бъбречно заболяване. Биотинът е от съществено значение за активността на пируват карбоксилазата, без която могат да се появят високи нива на пируват и аспартат, което се отразява негативно на функционирането на нервната система;

• Кожа, коса, нокти: Статистиката показва, че около 20% от населението на света страда от чупливи нокти. Биотинът помага за увеличаване на дебелината на нокътната плочка и значително намаляване на чупливостта на ноктите. Може да помогне за подобряване състоянието на кожата и да повлияе на растежа, обема и дебелината на косата.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Биотин 10000 µg 10000 µg

Микрокристална целулоза, растителна капсула (въглехидратна гума, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, дрожди,  глутен, соя, яйца, черупчести, риба, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 120 V капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата и ноктите.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 капсула дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals LTD, Canada