Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Витамин D3 1000 IU, 500 таблетки Webber Naturals

21,54 лв.
  • Марка: Webber Naturals
  • Кат. номер:3591 WN

Повишава защитните сили на организма. Здрави кости и силен имунитет .

Подробно описание +

Витамин D3 1000 IU таблетки помага на тялото да повиши минералната плътност на костите

Изтъняването на костите, свързано с дефицит на витамин D, е често срещано при определени популации, особено при възрастните хора. Доказано е, че витамин D повишава защитните сили на организма. D3 1000 IU от Webber Naturals предлага дневна доза от това критично хранително вещество за подпомагане на имунната функция и за развитието и поддържането на здрави кости и зъби.

Организмът получава този компонент по няколко начина: синтезиран в кожата под въздействието на ултравиолетова радиация и набавян с храната. При условие, че тялото получава достатъчно количество слънчеви лъчи, необходимостта от витамин D се компенсира напълно. Но витамин D се синтезира от тялото само, ако слънчевите лъчи попадат върху кожата под определен ъгъл, който се наблюдава от 11 до 14 часа. Това време за децата може да съвпадне с обяд или сън, докато за възрастните е необходимо за работа. Дългите зими, облаците, смогът и използването на слънцезащитни продукти ограничават престоя на слънце и синтеза на витамин D. Признаците за дефицит на витамин D са умора, проблеми със съня, спазми и мускулни болки, чести настинки. Допълнителната подкрепа с таблетки витамин D3 е важен компонент за поддържане на здравето. D3 1000 IU от Webber Naturals изпълнява препоръчителния дневен прием само в една доза. Подходящ е за вегетарианци и не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и подсладители.

Ползи от допълнителния прием на витамин D3

Слънчевият витамин е необходим за работата на почти всички органи – сърцето, черния дроб, бъбреците и др. Той отговаря и за дейността на вътрешните системи - нервна, имунна, репродуктивна и е един от многото витамини, от които тялото ни се нуждае, за да функционира нормално като цяло:

• Витамин D е важен фактор за здравето на костите и зъбите и е от съществено значение за усвояването на калций и фосфор от храната в тънките черва. Поддържа здравината, осигурява нормален растеж и развитие на костите, предотвратява развитието на рахит и остеопороза чрез регулиране на минералния метаболизъм;

• Насърчава мускулния тонус;

• Подобрява имунитета и го поддържа през цялата година;

• Необходим е за функционирането на щитовидната жлеза и нормалното съсирване на кръвта;

• Влияе на усвояването на въглехидрати от храната и на телесното тегло;

• Осигурява подкрепа на нервната и ендокринната системи;

• Благоприятства зачеването и бременността и играе важна роля за изграждането на костната система на плода и формирането на имунитета му.

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:

Витамин D3

1000 IU / 25 µg 1000 IU / 25 µg

Микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат дихидрат, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 500 таблетки.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: WN Pharmaceutical LTD, Canada