Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Фолиева киселина Quatrefolic (метил фолат), 120 капсули

47,76 лв.
 • Марка: Vegavero
 • Кат. номер:VV-VITA-304

Допринася за нормалното кръвообразуване, подобрява работата на сърдечно-съдовата система, контролира нивата на кръвна захар и се грижи за мозъчната функция

Подробно описание +

Folic Acid Quatrefolic® - Фолиева киселина (метил фолат) е хранителна добавка под формата на капсули, която съдържа 400 мкг. фолиева киселина във вид на метил фолат - най-чистата и естествен форма на фолиевата киселина

Тази хранителна добавка е от съществено значение за формирането и производството на ДНК и РНК, както и за преобразуването на приетите с храната въглехидрати в енергия. Освен това обаче, тя ма и други ползи. Допринася за нормалното кръвообразуване, подобрява функциите на кръвоосните съдове и контролира нивата на кръвна захар. Подпомага работата на сърцето и сърдечно-съдовата система и намалява риска от сърдечни заболявания. Грижи се за здравето на мозъка и спомага за нормалната мозъчна функция. Освен това подобрява работата на бъбреците и облекчава симптомите по време на менопауза. Спомага и за намаляване чувството на тревожнст или депресия.

Ефекти от приема на фолиева киселина (метил фолат):

 • спомага за формирането и производството на ДНК и РНК;
 • допринася за преобразуването на приетите с храната въглехидрати в енергия;
 • допринася за нормалното кръвообразуване;
 • подобрява функциите на кръвоносните съдове;
 • контролира нивата на кръвна захар;
 • подпомага работата на сърцето и сърдечно-съдовата система и намалява риска от сърдечни заболявания;
 • грижи се за здравето на мозъка;
 • спомага за подобряване работата на бъбреците;
 • допринася за облекчаване на симптомите на менопауза;
 • спомага за намаляване чувството на тревожност или депресия

Свойства на фолиевата киселина:

Фолиевата киселина, позната още и като Витамин B9, е водоразтворим витамин, което означава, че не се произвежда и не се натрупва в организма. Тя е от особена важност за човешкото здраве, тъй като участва във формирането и производството на ДНК и РНК, както и за преобразуването на въглехидратите в енергия. Освен това фолиевата киселина допринася за нормалното кръвообразуване, както и контролира ниваната на кръвна захар в организма. Тя подпомага работата на сърцето и намалява риска от сърдечни заболявания. Грижи се за здравето на мозъка и подобрява когнитивните функции. Спомага за намаляване на различни възпалителни процеси в организма и подобрява работата на бъбреците. Облекчава симптомите на менопауза и доприза за намаляване чувството на тревожност, безпокойство, или депресия.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза: NRV*%
Фолиева киселина 400 µg 400 µg 200%

Ленено брашно, капсулна обвивка: хидроксипропил метилцелулоза, (6S)-5-метилтетрахидро фолиева киселина, глюкозаминова сол.

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното кръвообразуване.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула  дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 

Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин