Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Пастили на д-р Бах-N°39 Спешни случаи, 50 g (~40 броя) Lemon Pharma

 • Марка: Lemon Pharma
 • Кат. номер:300101 LP
Пастили с вкус на череша, които помагат за облекчаване на емоционалния стрес
Подробно описание +

N°39 Emergency Plus Pastillen / Пастили на д-р Бах - Спешни случаи, 50 g (~40 броя), е хранителна добавка на френската компания Lemon Pharma. Формулата включва есенции на д-р Бах - витлеемска звезда, джанка, клематис, скална роза и слабонога, в комбинация с цинк и комплекс от витамини B3 и B5.

Този продукт има способността да допринася за намаляването на напрежението и да насърчава концентрацията, особено в напрегнати ситуации като явяване на изпити, предизвикателства в професионалния живот, напрежение и пътуване със самолет.

Полезните свойства на пастилите N°39 Emergency plus включват:

 • Подпомагат освобождаването от ежедневния стрес;
 • Поддържат вниманието и спомагат за вземането на добре обмислени решения;
 • Подобряват психологическото състояние в моменти на страх;
 • Укрепват самоконтрола и търпението;
 • Подпомагат смелостта за изява на креативни идеи;
 • Комбинацията от витамини B3, B5 и цинк допринася за подобряване на умствената дейност, интелектуалните постижения и когнитивните функции.

 

Продуктът е подходящ за вегани и не съдържа алкохол, аспартам и животински желатин.

Ефективността на основните активни съставки се крие в комбинацията от есенции на д-р Бах:

 • Витлеемска звезда (Star of Bethlehem): Подпомага способността на ума да се справи с травматични преживявания и спомага за възстановяване на хармонията, спокойствието и чувството за баланс след неуспехи;
 • Джанка (Cherry plum): Насърчава приемането на личните мисли и укрепва увереността в самоконтрола. Тя помага при борба с чувството на вина, когато реалността не съответства на очакванията, особено при фиксация в различни модели на подражание. Допринася за възстановяването на вътрешния мир и усещането, че е възможно да се контролират емоциите, дори в моменти на силен стрес;
 • Клематис (Clematis): Насърчава концентрацията и помага да се реализират идеите в реалния свят, като „приземява“ съзнанието в реалността. Подобрява креативността и дава възможност за постигане на цели, които преди са били само мечти;
 • Скална роза (Rock rose): Ориентирана към възстановяване на смелостта, спокойствието и увереността. Спомага за преодоляването на ситуации на шок, които вече са минали, но оставят трайна следа, блокирайки тялото и ума. Помага при симптоми на паника, тревожност и страх, като подпомага обективното мислене и здравата оценка;
 • Слабонога (Impatiens): Подпомага намаляването на стреса, предизвикан от бързото темпо на живот, и развива търпението и баланса. Насърчава вътрешното спокойствие и подпомага яснотата на съзнанието.

 

В състава на продукта са включени и следните активни съставки:

 • Ниацин (витамин B3): Ниацин, наречен още витамин B3, е важен за поддържането на нервната система и обмяната на веществата в организма. Той играе ключова роля в превръщането на хранителните вещества в енергия и подпомага нормалното функциониране на кожата, нервната и храносмилателната системи.
 • Цинк: Цинкът е минерал, който е от съществено значение за множество функции в организма. Той поддържа дейността на имунната система, участва в синтеза на ДНК и РНК-молекули, подпомага здравето на кожата и играе важна роля в процесите на растеж и развитие.
 • Калциев D-пантотенат (витамин B5): Тази форма на витамин B5 е известна със своите функции в образуването на хормони и антитела, както и в обмена на веществата. Той подпомага здравето на кожата и нервната система. Витамин B5 също така играе роля в намаляването на стреса и поддържането на енергийния метаболизъм.

История на цветните есенции на д-р Бах:

Продуктът се базира на лечебната система на д-р Едуард Бах, основателят на Bach Flower Remedies. Този метод се фокусира върху използването на цветя и растения, които могат да подпомогнат психическото равновесие и хармонията. Д-р Бах разработва 38 индивидуални цветни есенции, всяка от които има свои специфични свойства за подпомагане на различни емоционални състояния.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
 
 

NRV%*

 
 

Ниацин

 

0.40 mg 2.40 mg 15 %

Цинк

0.40 mg 2.40 mg  15%

Калциев d- пантотенат

0.15 mg 0.90 mg 15 %Гума арабика (Acacia Senegalis), малтитол, сорбитол, вода. Арома комплекс: лимонена киселина, аромати, сукралоза. Екстракт от гроздова кора, 0.5 % оригинални цветни есенции на д-р Бах (Витлеемска звезда (Ornitholagum umbellatum), Черешов цвят (Prinus cerasifera), Клематис (Clematis vitalba), Скална роза (Helianthemum nummu-larium), Импатиенс (Impatiens glandulifera), Бял Кестен), цинков цитрат, никотинамид, калциев D-пантотенат.

Подходящо за вегани.   

Не съдържа: Лактоза, Аспартам, Глутен, Алкохол.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Може да има слабително действие ако се консумира голямо количество.  

Препоръки за употреба: Да се смучат по 6 пастила дневно.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител:  Lemon Pharma GmbH & Co. KG,  Франция