Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Спори на Ликоподиум Био, 30 g

  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:869620 DN
Богат набор от витамини, минерали, аминокиселини, фитонутриенти и флавоноиди
Подробно описание +

Zarodniki Widlaka Lycopodium EKO съдържа спори от биологично отглеждан ликоподиум

Изключително ефективен при възпаления на ставите като артрит и ревматизъм. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система и допринася за контролиране на глюкозата в кръвта. Използва се още при кожни раздразнения и рани и за повишаване защитните сили на организма.

Здравословни ефекти:  

  • минимализира риска от сърдечно-съдови проблеми, като подобрява функцията на кръвоносните съдове и намалява лошия холестерол;
  • допринася за овладяването на диабета, тъй като спомага за контролиране на нивата на кръвната захар;
  • облекчава симптомите на хронични възпалителни състояния като артрит, подагра и ревматизъм;
  • подпомага организма да се справи със заболяванията на бъбреците и пикочно-половата система;
  • благоприятства функцията на черния дроб и намалява възпаленията в него;
  • подсилва имунната система, като неутрализира влиянието на свободните радикали в организма;
  • насърчава нормалната функция на храносмилателната система и е ефективен при киселини, колит, подуване и запек;
  • подмладява и заздравява кожата, благодарение на своите мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

 Лечебната сила на ликоподиума

Lycopodium clavatum, наричан още бухалчест плаун е един от най-известните представители на раздел Плауновидни. Представлява пълзящо растение и вирее по целия свят. Стеблото му достига до 1 метър хоризонтално, като на малки интервали образува корени. Размножава се чрез спори. Спороносните разклонения се издигат между 5 – 15 cm над земята и имат по-малко листа от останалите. Самите спори се освобождават в околната среда, за да подпомогнат процеса на опрашване. Те са невероятно леки, което им позволява да бъдат пренасяни от вятъра на големи разстояния.

Спорите на ликоподиума са познати със своите лечебни свойства от далечни времена. В миналото са ги използвали за превързване на кожни наранявания и изгаряния. Днес намират  широко приложения в хомеопатията. Съвременната наука потвърждава терапевтичните ефекти на прашеца от растението, приписвайки ги на богатия му състав от ценни вещества.

Състав

Прашецът от ликоподиум включва набор от витамини, минерали, аминокиселини, фитонутриенти и флавоноиди.

•       Витамини

Той е богат източник на витамини, включително В-комплекс (B1, B2, B3, B5, B6, B9), витамин C и витамин E. Тези витамини играят решаваща роля в енергийния метаболизъм и имунната функция. Заедно с това стимулират кожното здраве и антиоксидантни защитни механизми.

•       Минерали

Минералното съдържание на прашеца включва основни елементи като калций, магнезий, калий, цинк и селен. Те са от съществено значение за поддържане здравето на костите, мозъчната функция и имунната защита.

•       Фитонутриенти

Спорите на ликоподиума съдържат и фитонутриенти като каротеноиди, хлорофил и фитостероли, които имат антиоксидантни, противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства. Тези вещества защитават клетките от оксидативното увреждане и са свързани с намален риск от хронични заболявания.

 

Свойства

 

•       Антиоксидантни

 Витамините, минералите и флавоноидите в прашеца работят синергично, за да неутрализират свободните радикали, смекчавайки оксидативния стрес и намалявайки риска от хронични заболявания. Това насърчава нормалната функция на целия организъм и благоприятства неговото здраве.

•       Имуностимулиращи

Богатата комбинация от хранителни вещества, особено витамини С и Е, цинк и фитонутриенти, укрепва имунната система, като  ѝ позволява ефективно да предпазва от инфекции и заболявания.

•       Противовъзпалителни

Фитонутриентите в прашеца имат противовъзпалителни свойства, които облекчават симптомите при възпаления. Те са ценен помощник при артрит, подагра и ревматизъм. Ефикасни са и при чернодробни и храносмилателни възпаления.

•       Кардиопротективни

Флавоноидите и калият в прашеца от ликоподиума допринасят за здравето на сърцето, като  намаляват нивата на лошия холестерол, подобряват функцията на кръвоносните съдове и поддържат оптимално кръвно налягане.

 Zarodniki Widlaka Lycopodium EKO е биологичен продукт, част от каталога на Dary Natury. Дълги години полската компания държи лидерските позиции на пазара на натуралните хранителни добавки. Брандът дължи този успех на дългогодишни си опит в билкарството и на високите стандарти за органичното земеделие, които прилага в работата си.

Съставки: цветен прашец (Спори на Ликоподиум)* .

*продукт от биологично земеделие

Нето тегло: 30 g

 

Дозировка и приложение

 

Препоръки за употреба: Използва се главно в хомеопатията.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: DaryNatury, Полша.