Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Пчелен мед с плод от облепиха (морски зърнастец) и невен Био, 230 g

  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:866377 DN
Полифлорен печен мед с добавени сушени плодове от морски зърнастец (облепиха) и цветя от невен
Подробно описание +

Здравословната комбинация подобрява имунитета, намалява възпаленията и действа като мощно антибактериално и противогъбично средство. Подсилва паметта и повишава енергията в организма.

Здравословни ефекти:

  • предпазва клетките от оксидативно увреждане и стимулира тяхната нормална функция;

  • увеличава защитните сили на организма и способността му да се справя с различни инфекции и възпаления;

  • действа като мощен антисептик и противодейства на бактериите и микробите, попаднали в тялото;

  • облекчава симптомите на настинка и грип и оказва силно противоалергично действие;

  • намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и увреждания на мозъка;

  • насърчава чревното здраве и нормалната функция на храносмилателната система;

  • повишава както физическата енергия, така и умствената;

  • благоприятства здравето на кожата, облекчава раздразненията и съдейства за бързото възстановяване на кожните рани.

Свойства

Полифлорният печелен мед с плодове от облепиха и невен е не само вкусна, но и полезна  комбинация, която значително може да подобри човешкото здраве. Съчетанието на хранителни и биологично активни съставки подобрява имунитета, предпазва от тежки заболявания, подпомага борбата с възпаленията и алергиите, заздравява кожата и повишава общата жизненост на организма.

Натурален мед от биологично отглеждани растения

Полифлорният пчелен мед е събран от различни видове цветя, отглеждани без синтетични вещества, пестициди и химикали. Екологичният му произход гарантира неговото високо качество и по-добри здравословни ползи.

От векове медът е използван за облекчаване на симптомите на настинка и грип и за намаляване на възпаленията в организма. Терапевтичните му ефекти върху човешкото здраве отдавна са добре познати. Доказано е, че в него се съдържат ценни витамини и минерали, антиоксиданти, ензими и фитонутриенти. Благодарение на този състав медът проявява мощни антиоксидантни, антибактериални и антисептични свойства.

Посредством антиоксидантно си действие, медът неутрализира влиянието на свободните радикали и допринася нормалната функция на клетките в целия организъм. Това от своя страна намалява риска от заболявания на сърдечно-съдовата система и нарушения, свързани с паметта.

Медът се счита за естествен антисептик и има антимикробни свойства, които могат да помогнат в борбата с бактерии и инфекции. Наред с това, той благоприятства справянето с възпаленията и хроничните заболявания.

Заедно с това, медът е богат източник на  глюкоза и фруктоза, които бързо повишават физическата и умствената енергия.

Изсушени плодове от облепиха (Hippophae rhamnoides L)

Изсушените плодове от облепиха или морски зърнастец подсилват мощните антиоксидантни свойства на меда. Дребните тъмно оранжеви плодове имат способността да подсилват имунната система и да поддържат кръвната захар, холестерола кръвното налягане в норма. Приемът им предпазва от сърдечно-съдови заболявания и поддържа нормалната функция на храносмилателната система. Освен това плодовете от облепиха съдържат големи количества витамини C, E и A, които са важни за имунната система и за здравето на кожата.

Цветя от невен (Calendula officinalis L.)

Добавените цветчета от невен, увеличават противовъзпалителното и антисептично действие на меда. Невенът е широко използвана билка, която от векове намира приложение в лечението на кожни раздразнения и рани. Установено е, че в жълто-орнжавите цветчета се съдържат високи нива на олеанова киселина, лупеол, кверцетин, α-амирин и β-амирин. Тези съставки предпазват клетките от оксидативен стрес, успокояват кожните възпаления и подобряват здравето на червата.

Съставки: Полифлорен пчелен мед* 86.2%, лиофилизиран плод от облепиха (морски зърнастец)* 8.6%, смлени розови листенца, екстракт от хибискус.

Съдържа: Пчелен мед.

* продукти от контролирано био земеделие

Нето тегло: 230 g

 

Дозировка и приложение

 

Препоръки за употреба: Подходящ за директна консумация.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Dary Natury, Полша