Organic Coconut Vinegar Pure
Био кокосов оцет - 500 мл
Ферментиралият кокосов оцет Mattisson е чист и нефилтриран, със запазена майка (оцетна гъба). Майката на оцета е фермент и може да образува нишки или утайка, които придават леко мътен вид на течността. Кокосовият оцет всъщност няма вкус на кокос и е без изразена миризма. Може да се използва по същия начин като обикновения оцет и може да се смесва с напитка. Не бива да се пие директно: в големи дози лечебната течност дразни гърлото, лигавиците и уврежда зъбния емайл.
Най-добре е да се използва в сосове и маринати и като дресинг за подправка към салати.
Какво е кокосов оцет
Кокосовият оцет е естествено вещество, получено от ферментирал кокосов сок чрез окисляване на етанол до оцетна киселина. Кокосовият оцет не произхожда от тропическите плодове с бяла месеста част, а от кокосови цветове, които вече са претърпели процес на стареене. Естествената ферментация на сока запазва много от ензимите и хранителните вещества. Съдържа всичките 9 основни аминокиселини, които са част от всяка жива клетка в тялото. Източник е на витамините В и С, пробиотици и пребиотици. Богат е на минерали, като фосфор, желязо, калий, сяра, бор, цинк, мед и манган. Има почти неутрално pH.
Какви са здравословните ползи от консумацията на кокосов оцет
Хранителни стойности: | В 100 ml: |
Енергия |
89 kJ/21 kCal |
Мазнини |
0 g |
Наситени мазнини |
0 g |
Въглехидрати |
1.2 g |
Захари |
0 g |
Протеини |
0.2 g |
Сол |
<0.05 g |
Подходящо за вегани. Органичен продукт.
Забележка: Преди употреба разклатете добре. Срок на годност след отваряне – около 2 месеца.
Препоръки за употреба: Смесете около 1 супена лъжица с напитка или използвайте като дресинг.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далече от пряка слънчева светлина!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия