Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Вода за Уста с Мастиха, 250 ml Mastiha

22,74 лв.
  • Марка: Mastiha
  • Кат. номер:332261 (FAR-038)

Освежаващ и ефективен начин за поддържане на здрави венци и насърчава цялостното орално здраве

Подробно описание +

Mastiha Вода за Уста 250 ml

 

Естествена защита против неприятен дъх и поддържане на оралното здраве

 

Поддържането на устната хигиена е от изключителна важност не само за доброто самочувствие, здравите зъби, венци, но и за свеж и приятен дъх. Този продукт предоставя комплексна грижа за оралното здраве.

 

Активната съставка в този продукт е мастихата, която е натурална смола, добивана от мастикови дървета от остров Хиос в Гърция. Тя е известна с антисептичните и противовъзпалителни си свойства и допринася за поддържането на устната хигиена.

 

Защо трябва да се използва антисептична вода за уста?

 

Устната кухина на човека е дом на богато разнообразие от бактерии. Оценява се, че средно в човешката устна могат да виреят между 500 и 700 различни видове бактерии. Това обаче не означава задължително, че всички тези бактерии са патогени или са вредни за здравето.

 

Много от бактериите в устата са важни за нормалната функция на устната кухина и дори за здравето на цялото тяло. Например, някои видове бактерии помагат в разграждането на храната, други предпазват организма от навлизането на патогенни микроорганизми и участват в поддържането на естественото бактериално равновесие на устната лигавица.

 

Въпреки това, съществуват и патогенни бактерии, които могат да предизвикат различни устни проблеми като кариеси, пародонтални заболявания (възпаление на венците и тъканите около зъбите), халитоза (лош дъх) и други. Развитието на тези бактерии обикновено се контролира и нормализира чрез правилна устна хигиена, включително чрез редовното и правилно миене на зъбите и използване на устни води с антисептични свойства.

 

Антисептичната вода с мастиха от остров Хиос ще спомогне за контролирането на вредните бактерии и предотвратяването на развитието на устни заболявания.

 

Действие на водата с мастиха

 

Предотвратява халитозата – лошия дъх

 

Водата за уста спомага за премахването на бактериалните налепи и частиците от храна, които често са причина за лошия дъх. Мастихата от остров Хиос, има антисептично действие и винаги може да се чувствате уверени в свежия си дъх.

 

Поддържа венците здрави

 

Редовната употреба на вода за уста подпомага поддържането на здравето на венците. Мастихата предотвратява възпалителните процеси на венците и развитието на различни заболявания, които могат да ги засягат.

 

Действа антибактериално

 

Устната вода с мастиха е ефективна в борбата с вредните бактерии в устната кухина. Това може да предпази от развитието на кариеси и други зъбни заболявания.

 

Употребата на вода за уста е допълнение към редовната хигиена на устната кухина и ще подпомогне в дългосрочен план здравето на зъбите и венците, като ги предпазва от развитието на сериозни заболявания.

Съставки: Масло от Chios Mastiha*, воден екстракт от Chios Mastiha*, екстракт от алпийска роза, глицин и флуорид.

* етерично масло и воден екстракт, получени от смола от Chios Mastiha (Pistacia lentiscus var.Chia).

Забележка: Използвайте продукта неразреден.

Препоръки за употреба: Напълнете дозираната чаша с 15 ml от разтвора. Изплакнете за 20 секунди 2-3 пъти дневно. Да не се преглъща.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece