Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Нервна система - Витамин В12 (метилкобаламин), спрей с вкус на мента 30 ml/ 200 впръсквания Nordaid

32,59 лв.
  • Марка: Nordaid
  • Кат. номер:010300 NRD

Допринася за повишаване на енергията, за поддържане функцията на нервната система и мозъка

Подробно описание +

Витамин В12 спрей / 30 ml, 200 впръсквания

Допринася за нормалното функциониране на мозъка и нервната система

Тялото се нуждае от витамин B12  за оптимизиране здравето на мозъка, производството на  кръвни клетки и поддържането на нервните. B12 осигурява енергията на мозъка, която е необходима за правилното му функциониране. Дори малък дефицит може да предизвика множество когнитивни нарушения, проблеми с паметта и хронична умора. Допълнителният прием на хранителна добавка с витамин В12 може да има следните ползи:

  • Регулиране на производството на кръвни клетки
  • Осигуряване на градивни елементи за създаване на нови мозъчни клетки и невротрансмитери
  • Подпомогне развитието и функционирането на нервната система
  • Повишаване устойчивостта на стрес и снижаване риска от психическо изтощаване
  • Насърчаване на умствената енергия
  • Забавяне  процесите на невродегенерация и стареене на мозъка

 

Спреят на Nordaid е иновативна хранителна добавка, която с едно впръскване осигурява 400 μg витамин В12. Активното вещество метилкобаламин (витамин В12) се абсорбира изключително бързо през устната кухина и се доставя директно в кръвния поток.

Приемът на витамин B12 е задължителен за всеки, защото усвояването му намалява естествено с възрастта или преждевременно при наличието на храносмилателни разстройства.

Основният източник на витамин В12 е месото или животинските храни, например яйца, дроб, мляко, а процесите на неговото смилане и усвояване са сложни, поради което допълнителният прием е особено препоръчителен при веган и вегетариански режим на хранене. Значителен дефицит на метилокобаламин се наблюдава и при възрастните хора.

Оптималните нива на В12 улесняват мозъка да обработва по- добре информацията и насърчават цялостното здраве на нервната система. Една от ключовите функции на витамин В12 е да предпазва мозъка от атрофия, която може да доведе до загуба на памет и състояние, известно като деменция. 

Витамин B12 поддържа здравето и безопасността на нервите, като помага за образуването на миелин - защитната им обвивка. Също така участва в създаването на нови нерви и във възстановяването на увредени.

B12 е необходим за образуването на повишаващите настроението невротрансмитери -серотонин и допамин. Симптомите на депресия, често се свързват с ниски нива или дефицит на B12.

Nordaid орален спрей В12 не съдържа захар, глутен, лактоза. Подходящ е за веган и вегетариански режим на хранене. Един флакон от 30мл осигурява 200 впръсквания.

Съставки: В 1 впръскване: Дн. доза:

NRV*%

Витамин В12 (метилкобаламин)

400 µg 400 µg 16000

 

Пречистена вода, стевиол гликозиди , ацетат, натурален аромат на ментол, лимонена киселина, калиев сорбат, натурален аромат на мента, витамин В12.

Подходящо за вегани.   

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на мозъка и нервната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта.: За възрастни над 18 г.: По 1 впръсканe дневно, върху езика.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nordaid Ltd., Естония