Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Колаген Лате - инстантна напитка с аромат на капучино, 180 g прах

45,02 лв.
  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT3017

Разтворима ободряваща напитка на основата на колаген тип 1

Подробно описание +

Приемането на Колаген Лате оказва положително въздействие върху здравето на кожата, костите, сухожилията, лигаментите, ставите, хрущялите, кръвоносните съдове и вътрешните органи, стимулира растежа на косата и подобрява състоянието на ноктите

 Полезни за здравето свойства на Absolute Collagen Latte Instant Collagen & Coffee Drink:

  • Подпомага зарастването на рани и възстановяването на съединителната тъкан;
  • Стимулира производството на еластин;
  • Поддържа еластичността, хидратацията и младежкия вид на кожата;
  • Подпомага растежа на косата и ноктите;
  • Поддържа структурната здравина на костите, кожата, сухожилията, стените на кръвоносните съдове и другите видове съединителна тъкан;
  • Допринася за запазване на минералната плътност на костите с напредване на възрастта.

Absolute Collagen Latte Instant Collagen & Coffee Drink – приятна ободряваща напитка с множество здравословни ефекти

Основната съставка в добавката Absolute Collagen Latte Instant Collagen & Coffee Drink е колаген тип 1 – протеинът, който изгражда различните видове съединителна тъкан. Той е и най-разпространеният от всичките 28 типа, съставлявайки около 90 процента от общото количество в човешкото тяло.

Също като останалите протеини, колагенът е изграден от аминокиселини. При него те образуват три вериги, които усукани помежду си формират тройна спирала, наподобяваща масивно въже. Получената изключително стегната и издръжлива структура осигурява на колагена здравина, якост и устойчивост на разтягане. Това превръща протеина в идеалната градивна единица на кожата, хрущялите, сухожилията, лигаментите и костите.

Метаанализ на 11 научни изследвания, осъществени предимно с участието на жени, свързва редовния прием на колаген със значително подобряване на еластичността и хидратацията на кожата. Установено е, че по този начин тялото бива стимулирано да произвежда самостоятелно не само колаген, но и някои други полезни за структурата на кожата протеини, включително еластин и фибрилин. Съществуват данни, че хранителни добавки на базата на колаген могат да забавят стареенето на кожата и да ограничат появата на бръчки и провисване. 

Колагенът допринася и за поддържане на състоянието на хрущялите – подобната на гума тъкан в ставите. Тъй като с напредването на възрастта тялото произвежда все по-малко колаген, рискът от дегенеративни ставни проблеми като остеоартрит нараства значително. Клинични проучвания сочат, че приемането на добавки, съдържащи протеина, съдействат за облекчаване на симптомите на тези заболявания и на болките в ставите.

Спадът в производството на колаген в тялото с годините води и до намаляване на костната маса. Това създава предпоставки за развитието на състояния като остеопорозата, която се характеризира с понижаване на минералната плътност на костите и с повишен риск от фрактури. Научни разработки сочат, че хранителните добавки с колаген инхибират разграждането на костната тъкан и развитието на остеопороза.

Според учените приемът на колаген може да подобри профилактиката на най-разпространените сърдечно-съдови заболявания. Протеинът осигуря структурната здравина на кръвоносните съдове и недостигът му води до намаляване на тяхната еластичност, което е една от основните предпоставки за развиване на атеросклероза и свързаните с нея инфаркт и инсулт.

Съставки: В 100 g :

Енергия

1793 kJ/426 kCal

Мазнини          

21.4 g

Наситени мазнини

21.3 g

Въглехидрати

0.9 g

Захари

0.4 g

Протеини

51 g

Фибри

12.1 g

Сол

0.9 g

Аланин

4.05 g

Аргинин

4.20 g

Аспарагинова киселина

3.30 g

Кофеин

528 mg

Глутаминова киселина

6.20 g

Глицин

10.30 g

Хистидин

 0.40 g

Хидроксилизин

0.60 g

Хидроксипролин

5.70 g

Левцин

1.45 g

Лизин

1.70 g

Метионин

0.30 g

Фенилаланин

1.05 g

Пролин

5.75 g

Серин

 1.7 g

Солевцин 1,2

0.75 g

Треонин

0.95 g

Тирозин

0.25 g

Валин

1.2 g

Съставки:  56% говежди колагенови пептиди B 2000 LD хидролизат Peptan® тип 1,30% MCT масло (от кокосово масло), инстантно кафе, аромат на капучино, стевиол гликозиди от стевия.

Нето тегло: 180 g

 

Дозировка и приложение

 

Забележка: Съдържа кофеин. Не е подходящо за деца и бременни жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Препоръки за употреба: Разтворете 1 супена лъжица (около 10 g) в топла или студена вода. Разбъркайте в блендер или миксер ако е необходимо.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия