Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Говежди колаген Solugel, 300 g Mattisson Healthstyle

 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT3016
Говежди колаген от пасищни животни
71,76 лв. 61,00 лв.
Подробно описание +

Runder Collageen Grass-Fed Solugel Mattisson е висококачествен говежди колаген, произведен от свободно пасящи говеда. Продуктът е богат източник на антиоксиданти, 18 аминокиселини и протеини, които подкрепят растежа на мускулна маса и допринасят за поддържането на здрави кости и кожаПодобрява храносмилането и помага за възстановяване на пълноценния сън.

 

Основни ефекти на формулата с говежди колаген от свободно пасящи говеда:

 

 • Има съществена роля за стабилността на имунитета.
 • Грижи се за правилната функция на костната система, ставите и хрущялите.
 • Насърчава растежа на мускулната маса. 
 • Стимулира образуването на колаген.
 • Подобрява кръвоснабдяването на органите и тъканите.
 • Влияе благоприятно върху състоянието на зъбите, ноктите и косата.
 • Допринася за здравето и красотата на кожата. Подкрепя нормалната хидратация и еластичност. Подпомага регенерацията и противодейства на преждевременното стареене.
 • Поддържа мозъчната дейност, паметта и концентрацията.
 • Съдейства за възстановяване на добрия сън.
 • Благоприятства двигателната активност.

 

Предимства и действие на говеждия колаген от свободно пасящи говеда Mattisson

Колагенът е основен структурен компонент на съединителната тъкан и най-разпространения протеин в човешкото тяло. Той присъства в кожата, ставите, костите, мускулите и хрущялите, където изпълнява разнообразни функции. Под влиянието на редица фактори като възраст, хормонален дисбаланс, тютюнопушене, алкохол, стрес и др., неговото количество в организма намалява и дефицитът му причинява различни нарушения. Те могат да бъдат избегнати с допълнителен прием на естествен колаген, най-често извличан от риба и говеда.

Говежди колаген Grass Fed на Mattisson е колаген с чиста формула - отличен избор за добро здраве и красив външен вид! Той е създаден от свободно пасящи говеда, които не са подлагани на ваксинация и не получават антибиотици и/или хормони на растежа. Говежди колаген Grass Fed е мощен антиоксидант с благотворен ефект върху кожата, опорно-двигателната и храносмилателна система.

 

Опорно-двигателна система

Говеждият колаген помага за изграждане на мускулната маса и се грижи за сухожилията и хрущялите. Насърчава възстановяването на тялото след тежки натоварвания, подобрява превенцията и терапията на загуба на костна плътност и остеоартрит. Благоприятства подвижността на ставите и двигателната активност.

 

Храносмилателна система

Говеждият колаген е богат на аминокиселини, които допринасят за правилната работа на стомашно-чревния тракт. Те подпомагат храносмилането, подобряват алкално-киселинния баланс и способстват за намаляване на риска от гастроезофагеален рефлукс, синдром на пропускливите черва, проблеми с дебелото черво и др.

 

Антиоксидант за непоклатим имунитет и спокоен сън

Основната аминокиселина в говеждия колаген е глицинът. Важен антиоксидант с мощни протективни сили срещу свободните радикали и вредните им ефекти. Също така притежава имуностимулиращи свойства и е верен помощник за бистър ум и здравословен сън. Той облекчава признаците на умора и стрес, насърчава мозъчната дейност и повишава качеството и продължителността на съня.

 

Кожа

Колагенът подпомага здравето на кожата, като попълва липсите и съдейства при синтеза на еластин. Антиоксидантните му свойства се противопоставят на агресивното въздействие на външните фактори, осигурявайки защита на клетките срещу разрушаване и стареене. Подобрява еластичността и способността за задържане на влага, подкрепя борбата срещу целулита и допринася за младежката свежест.


Хранителни стойности: В 100 g:

Енергия

1547 kJ/364 kCal
Мазнини 0 g
Наситени мазнини 0 g
Въглехидрати 0 g
Захари 0 g

Протеини

91 g

Фибри

0 g

Сол

<0.3 g

Аланин

8.4 g

Аргинин

7.7 g

Аспарагинова киселина

4.5 g

Цистеин

0.0 g

Глутаминова киселина

10.0 g

Глицин

23.3 g

Хистидин

0.9 g

Хидроксилизин

1.5 g

Хидроксипролин

12.4 g

Изолевцин

1.2 g

Левцин

2.6 g

Лизин

3.3 g

Метионин

0.9 g

Фенилаланин

1.6 g

Пролин

13.7 g

Серин

3.4 g 

Треонин

1.9 g

Триптофан

0.0 g

Тирозин

0.6 g

Валин

2.2 gСъставки:  100% LIAF сертифициран говежди колаген хидролизат Grass-Fed (Grass-gevoerd) Solugel® /oт 100% тревопасни животни/

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и ставите.

Забележка:  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Разтворете 3 супени лъжици (около 10 g) в чаша вода, плодов сок или смути, половин час преди хранене. Препоръчва се прием от 36 дни с 6 дни почивка.

Съхранение: На хладно и сухо място!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия