Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Сърдечна и мускулна функция - Магнезий (бисглицинат), 90 таблетки Mattisson Healthstyle

44,96 лв.
  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2336

Поддържа мускулната функция, допринася за здравето на сърцето, насърчава релаксацията и намалява чувството на стрес и напрежение

Подробно описание +

Magnesium Bisglycinaat 100mg elementair 90 tabl

Магнезиев бисциклинат

Всяка таблетка Mattisson magnesium bisglycinate съдържат 100 mg елементарен магнезий и 200 mg таурин. Магнезиевият бисглицинат е органично свързана форма на магнезий с висока бионаличност и се усвоява лесно от тялото. Ежедневната диета обикновено съдържа неорганично свързан магнезий. Това са формите, срещащи се в почвата и абсорбирани от растенията, които човек консумира. Чрез тях тялото усвоява само малка част от необходимия магнезий. Магнезиевият бисциклинат е напълно готова за усвояване от стените на червата форма и не изисква допълнителни трансформации в тялото. Свързването на магнезия с аминокиселината l-глицин позволява на магнезия да премине по-лесно кръвно-мозъчната бариера. Магнезиевият бисглицинат е важен за нервната система и допринася за психическа устойчивост и бистър ум. Тауринът, присъстващ в тази формула, е органична киселина, съдържаща сяра. Тауринът е мощен антиоксидант, който поддържа здрава имунна система, добър метаболизъм и нормална когнитивна функция.

Здравословни ефекти на магнезиевия бисглицинат

Основните предимства на продуктите с магнезиев бисглицинат са успокояващ и релаксиращ ефект върху централната нервна система, понижаване на хормона на стреса кортизол, повишаване на нивата на серотонин, подпомагане на мускулната регенерация и протеиновия синтез след интензивни тренировки. Влиянието му върху здравето, обаче, е много по-широко:

  • Магнезиев бисглицинат за по-добра регенерация

Глицинът действа като неврологичен инхибитор. В комбинация с магнезий, той успокоява нервната система. В резултат на това, производството на хормоните кортизол и адреналин намалява, а производството на хормона на щастието серотонин се увеличава. Бисглицинатът предизвиква състояние на релаксация и ускорява регенерацията на тялото.

  • Ефектът на магнезиевия бисглицинат върху съня

Тъй като комбинацията от глицин и магнезий намалява стреса, отпуска мускулите и засилва чувството за релаксация, има благоприятен ефект и върху съня. Бисглицинатът помага за решаване на проблемите, свързани с безсънието. Това важи с особена сила за възрастните хора.

  • Магнезиевият бисглицинат облекчава мускулните спазми

Един от основните ефекти на магнезия е да намали появата на мускулни спазми. Тази конкретна форма може да помогне за намаляване на честотата на крампите на краката при бременни жени. Редовната му употреба може да намали интензивността на крампите с до 50%. Благодарение на глицина, тази форма на магнезий подобрява протеиновия синтез и насърчава изграждането на мускулите.

  • Облекчава симптомите на ПМС при жените

Употребата на магнезиев бисглицинат от жени помага за по-добър контрол върху симптомите на ПМС, като облекчава спазмите и спомага за детоксикацията на женския хормон естроген.

Кога и как се приема магнезиев бисглицинат

Поради успокояващия ефект, способността да се намалява нивото на хормона на стреса кортизол и благоприятния ефект върху качеството на съня, е препоръчително продуктът да се приема

• след тренировка;

• следобед или вечер;

• преди лягане.

Съставки: В 1 табл: Дн. доза: NRV%
Биоперин 1 mg 2 mg **
Магнезиев бисглицинат 833 mg 1666 mg **
От които елементарен магнезий 100 mg 200 mg

53.33 %

Таурин 200 mg 400 mg

**Подходящо за вегани.  

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

 Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.:По 1 таблетка 1-2 пъти дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия