Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Релакс за мускулите и подкрепа за сърцето - Магнезий (цитрат, малат), 120 капсули Mattisson Healthstyle

56,76 лв.
  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2327

Допринася за нормалното функциониране на нервната система, мускулите и сърдечната функция

Подробно описание +

Magnesium Citraat Malaat - 120 Capsules

Магнезиев цитрат малат капсули 86 mg - 120 капсули

 

Магнезиевият цитрат малат играе роля в поддържането на мускулите силни, като активира естествената енергия в тялото. Тези капсули съдържат 13% елементарен магнезий, който е необходим за много процеси в тялото. Допринася за нормалната мускулна функция, съдейства при предаването на нервните импулси и участва в паметта и концентрацията. Богати източници на магнезий са какаото, зелените листни зеленчуци, ядките, фурмите, сливите и авокадото. Въпреки това, дефицитът на магнезий е все по-често срещан в наши дни. Един от основните виновници за това е стресът, по време на който тялото използва голямо количество магнезий. Някои лекарства също понижават магнезиевия статус. Оплакванията, свързани с дефицит на магнезий, са ктампи, умора, запек, тревожност и безпокойство. Цитратно-малатния комплекс увеличава усвояването на магнезий. За по-голяма ефикасност върху работата на нервната система, капсулите съдържат и витамин В6.

Какво е магнезиев цитрат

Магнезиевият цитрат е съединение на магнезий и цитрат (сол на лимонената киселина). Благодарение на това органично свързване, магнезият може да се абсорбира добре от тялото и е подходящ добавка към ежедневния режим на хранене. Магнезиевият цитрат осигурява много по-добро усвояване на йони и минерали от неорганичните форми. Поддържа здравата мускулна функция, нивата на енергия и допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Какво е магнезиев малат

Магнезиевият малат е свързване на минерала магнезий с органична ябълчена киселина. Ябълчената киселина може да се използва в цикъла на лимонената киселина, което допринася за образуването на АТФ (енергия). Тази органично свързана форма на магнезий се абсорбира по-добре от неорганично свързани форми на магнезий, като магнезиев оксид или магнезиев сулфат. Комбинацията от магнезий с ябълчена киселина осигурява по-малко стомашно-чревни оплаквания. Магнезиевият малат се усвоява добре от мускулите и подобрява работата им. Ефективен е за преодоляване на умората. Магнезиевият малат е единствената форма на магнезий, която предотвратява натрупването на вредния алуминий в мозъка и има способността да преодолява кръвно-мозъчната бариера.

Витамин B6

Добавянето на витамин B6 под формата на P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) към формулата на Mattisson повишава усвояването на магнезий. Витамин B6 помага при умора и допринася за зареждане на мускулите с енергия. Синергичното действие на магнезий и витамин В6 подпомагат биохимичните реакции, протичащи в централната нервна система.

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза: NRV%
Магнезиев цитрат малат 662 mg 1324 mg **
Осигуряващ елементарен магнезий 86 mg 172 mg 46%
Витамин В6 525 µg 1050 µg 72 %Магнезиев цитрат малат, екстракт от оризови люспи , пиридоксал-5-фосфат (витамин В6), HMPC капсула (обвивка).

Подходящо за вегани.

Приложение: Подпомага нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули 1-2 пъти дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия