Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Био захар от кокосов цвят, 450 g

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2171
Нерафинирана захар, с нисък гликемичен индекс, естествен подсладител, източник на полезни хранителни вещества
Подробно описание +

Кокосовата захар се извлича от девствения цвят на кокосовата палма. Чистият нектар, богат на хранителни вещества се редуцира много бавно във вкусна пълноценна, нерафинирана захар

Цветът ѝ е наситено кафяв, вкусът сладък, с леки карамелени нотки. От векове, кокосовата захар е традиционен подсладител в южните и югоизточните райони на Азия, където кокосовата палма е най- разпространена.

Тя е не само с по- нисък гликемичен индекс, в сравнение с бялата и кафявата захар , но също така естествено съдържа витамин С и важна доза минерали като желязо, калий, калций и цинк. Кокосовата захар осигурява и малки количества фитонутриенти, като полифеноли, флавоноиди и антоцианидин, които могат ефективно да повлияят на редица функционални процеси в тялото:

  • Подобряване на инсулиновата чувствителност
  • Нормализиране нивата на гликоген в черния дроб
  • Активиране жизнената дейност на чревната флора
  • Доставяне на допълнителни електролити
  • Оказване на стимулиращ ефект върху имунната система

Кокосовата захар съдържа разтворими фибри (инулин), които могат да предизвикат забавяне на абсорбцията на глюкоза в червата, да послужат като храна на добрите чревни бактерии и да помогнат за насърчаване на здрав чревен микробиом. Съдържанието на въглехидрати в кокосовия нектар е по- малко в сравнение с други видове захари.  Наличието на фибри, насърчава ензимите, метаболиращи въглехидратите и спомага за забавяне скока на кръвната  захар. Това осигурява постоянна енергия през през целия ден или по време на тренировка. Консумацията на кокосова захар като алтернатива може да помогне за поддържане на по- ниски дневни нива на гликемичен индекс, което би оказало добър ефект при хора, предразположени към развитие на диабет.

Кокосовата захар претърпява малка обработка в сравнение с обикновените захари. Това запазва всички налични антиоксиданти, открити в оригиналния източник. Антиоксидантите се борят с окисляването на клетките в тялото, което може да осигури известен анти-ейджинг ефект.

Следите от витамин С и групата минерали, присъстващи в хранителния профил на захарта от кокосови цветове са известни със способността си да балансират имунната система и да поддържат здрави стави и кожа.

Ако търсите естествен подсладител на растителна основа, който да ви предоставя енергия и да регулира глюкозата, Mattisson захар от кокосов цвят е идеалният избор за вашите рецепти.

100% органична. Без животински екстракти или странични продукти.

Хранителни стойности: Дн. доза:
Енергия 1597 kJ/376 kCal
Мазнини 0.1 g
Наситени мазнини 0.1 g
Въглехидрати 92 g
Захари 87 g
Протеини 1.2 g
Фибри 1.3 g
Сол 0.5 g

Съставки: 100% органична захар от кокосов цвят.

Подходящо за вегани.  

Нето тегло: 400 g

 

Дозировка и приложение

 

Препоръки за употреба: Използва се като заместител на захар и други подсладители. Придава приятен сладък вкус на смутита, кисело мляко, закуска, напитки, сладолед, десерти.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

Ревюта

( )

Оценете

Био захар от кокосов цвят, 450 g

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!