Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Екстракт от червен ориз и коензим Q10 - Levadura roja Plantis® - контрол на холестерола и здраво сърце, 120 капсули

48,48 лв.
  • Марка: Artesania Agricola
  • Кат. номер:041361 (080081) AA

Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система

Подробно описание +

Червен ориз + Коензим Q10 е хранителна добавка за укрепване на сърдечно-съдовата система

Тя съдържа изобилие от витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението и сърдечната функция. 

Червен ориз + Коензим Q10 

  • Има цялостно общоукрепващо въздействие върху сърдечно-съдовата система

  • Подобрява кръвообращението

  • Помага за намаляване на кръвното налягане и балансиране на пулса

  • Укрепва кръвоносните съдове

  • Блокира активността на ензима, стимулиращ образуването на холестерол

  • Намалява нивата на триглецеридите

  • Отразява се благоприятно на кръвната захар

  • Има противовъзпалително и антиоксидантно действие 

Защо червен ориз 

Червеният ориз е сред най-големите открития на китайската народна медицина, която от векове го използва за натурално лечение на сърдечно-съдови заболявания и като превенция срещу образуването на такива. Тайната е в хранителния профил на този специфичен вид ориз, който е пълен с витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, фитостероли, изофлавони и ненаситени мастни киселини, които имат широкоспектърно положително въздействие върху сърдечно-съдовата система – намаляват лошия холестерол, триглецеридите и така възпрепятстват образуването на плаки по артериите и съдовете, които са рисков фактор за инфаркти. Антиоксидантите пък укрепват съдовете и предпазват клетките от увреждане. 

Отделно червеният ориз съдейства за подобряване на метаболизма и храносмилането, като по този начин помага за поддържане на нормално тегло, което също е от огромно значение за сърдечно-съдовото здраве и минимизира риска от сърдечни заболявания. 

Защо Коензим Q10

Коензим Q10 също съдейства за регулиране нивата на холестерола и кръвното налягане, намалява риска от образуване на тромби и натрупване на мастни плаки по артериалните стени.  

По същество, коензимът представлява витаминоподобно вещество, което се намира в абсолютно всяка клетка на тялото. Помага на органите да функционират по най-добрия начин, предпазва клетките и кръвта от окисление и оксидативен стрес. Основната задача на Коензим Q10 е осигуряване на енергия за клетките. В най-големи количества се среща в сърцето, мозъка, черния дроб и бъбреците, тъй като те изискват най-много енергия. 

Обикновено нивата на Коензим Q10 намаляват по естествен път с напредването на възрастта и при дългогодишно пушене. Сред видимите симптоми са хронични мускулни болки, умора, безсъние и нетипични промени в настроението. 

 
Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Монаколин  2.5 mg  2.5 mg
Коензим Q10 1.25 mg 1.25 mg

Микрокристална целулоза, растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза), железни оксиди и хидроксиди, екстракт от червен ориз (oсигуряващ 3% монаколини), магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид, коензим Q10.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Забележка: Не се препоръчва за употреба от бременни, кърмещи жени, лица под 18 г. и над 70 г. възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, за предпочитане вечер, преди сън.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Artisania Agricola, S.A.