Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Стомашно-чревен тракт - Инулин (от Агаве), 200 g прах

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT4102
Пребиотик с множество полезни за здравето свойства
27,12 лв. 23,05 лв.
Подробно описание +

Инулинът е пребиотик с множество полезни за здравето свойства – поддържа чревното здраве, подпомага отслабването, съдейства за понижаване на риска от метаболитен синдром и сърдечно-съдови проблеми, стимулира усвояването на калций.

Здравословни ефекти на Absolute Agave inulin bio:

  • Подобрява чревната микрофлора;

  • Облекчава констипацията;

  • Съдейства за ограничаване на апетита и за регулиране на теглото;

  • Допринася за понижаване на кръвното налягане;

  • Съдейства за подобряване на липидния профил – холестерол и триглицериди;

  • Подобрява регулирането на кръвната захар;

  • Подпомага усвояването на електролити – калций и магнезий.

Absolute Agave inulin bio – 100% органична храна за полезните чревни бактерии, която може да замести захарта

Предимствата на богатите на влакнини храни са добре известни – те подпомагат поддържането на теглото в здравословни граници, подобряват храносмилането и чревния транспорт. Сред най-известните вещества от този клас се нарежда инулинът, който освен това оказва положително въздействие върху чревната микрофлора, метаболизма и здравето на сърдечно-съдовата система.

По своя състав инулинът се категоризира като фруктан – оликофруктозен въглехидрат. Приет с храната или като добавка, той действа като пребиотик – тъй като не се разгражда и усвоява в стомашно-чревния тракт, инулинът ферментира, за да бъде използван като храна от полезните бактерии, известни като пробиотици. Стимулирайки растежа на полезните микроорганизми, фруктанът ограничава пролиферацията на потенциално вредните дрожди, паразити и бактериални щамове, които могат да предизвикат възпаления и по този начин модулира ендокринната и имунната функции.

Благодарение на химическата си структура при смесване с течност инулинът набъбва, формирайки гелообразна маса, със структура сходна с тази на мазнините. Тя не само допринася за облекчаване на констипацията, но и „смазва“ чревната лигавица, понижавайки риска от появата на хемороиди.

Независимо от изключително ниското си калорично съдържание, инулинът създава усещане за ситост. Съчетан с вода, той увеличава обема си в стомашно-чревния тракт и така съдейства за ограничаване на апетита, а оттам и за освобождаване от излишните килограми. Освен това влакнините забавят процеса на изпразване на стомаха и отлагат допълнително желанието за хранене.

Преминавайки през храносмилателната система, без да бъде усвоен, инулинът увлича със себе си токсини, отпадъци, мазнини и частици холестерол, което се отразява положително върху здравето на сърдечно-съдовата система. Научни изследвания свързват приема му с понижаване на стойностите на кръвното налягане, на нивата на холестерол, триглицериди и кръвна захар, с което ограничава риска от атеросклероза, кардиологични проблеми и метаболитен синдром.

Установено е, че богатите на инулин храни могат да подобрят съществено усвояването на електролити като калция и магнезия в тялото. Механизмът е свързан с полезните ефекти на влакнините върху чревното здраве, а ползите се изразяват в поддържането на минералната плътност на костите и превенцията на състояния като остеопороза.

Хранитена стойност: В 100 g:

Енергия

1313 kJ/313 kCal

Мазнини

0 g

Въглехидрати

 97 g

Захари

9 g

Протеини

0 g

Фибри

88 g

Сол

0.05 g

Съставки: 100% органичен инулин (от растение Агаве).

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 200 g прах.

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Подпомага нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 ч.л. (2.5 g) 1-2 пъти дневно, разтворена в храна или напитка .

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия